Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Mb-d200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glisek Zobacz posta
    to ja moze jeszce dodam, ze grip sie nie nadaje do mocowania aparatu na statywie - wszysko sie chwieje i to z lekkimi szkielkami.
    Albo masz slabo dokrecony albo jakis felerny egemplarz. Moje obydwa trzymaja jak beton. Luz jaki mozna by stwierdzic to typowy, dla dwoch czesci, ktore nie sa caloscia.
    W zadnym przypadku nie chwieje sie na statywie, a zdarza mi sie przypinac z duzo ciezszymi szklami niz krotkie stalki.
    Ostatnio edytowane przez stig ; 13-12-2006 o 08:39
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

no to dzieki wszystkim za uwagi pojde i poprzymierzam kilka egzemplarzy poszukam wersji z uszczelka i zamykajaca sie klapka co do spasowania gripa z body tez popatrze choc d200 od dolu ma gume wiec pasowanie moze byc bardzo ciasne
    Ostatnio edytowane przez Niedzwiedz ; 13-12-2006 o 09:05
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

ja uzywam gripa i mocuje na marnym statywie powiazanym drutami i fakt ,że sie kiwa i drga ale to wina statywy ,a raczej głowicy. Ustawiam na samowyzwalacz i ma sie uspokoic grip jest od spodu solidny i wytrzymał nawet sigme 24-70 w pozycji pionowej uniósł.

Domyślnie

ja tam się nie znam ale może można nakleić pasek czegoś (np bardzo cienkiej pianki) na dół aparatu/górę gripa i w ten sposób sprawić aby lepiej do siebie nawzajem przylegały po skręceniu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Albo masz slabo dokrecony albo jakis felerny egemplarz. Moje obydwa trzymaja jak beton. Luz jaki mozna by stwierdzic to typowy, dla dwoch czesci, ktore nie sa caloscia.
    W zadnym przypadku nie chwieje sie na statywie, a zdarza mi sie przypinac z duzo ciezszymi szklami niz krotkie stalki.
    Stig, to ja sie chyba do Ciebie w przyszlym tygodniu odezwe i podjade, bo moze i masz racje
    ale raczej na moj gust, to plastik nie jest fantastik
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

no dobra ZAKUPILEM jak przyjdzie zostanie przetestowany na jakis bagnach hehe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Jak dla mnie największą porażką w tym gripie jest to, że trzymając go nie da się kciukiem dosięgnąć do joysticka i w najlepszym wypadku pozostaje przełączanie pól AF za pomocą kółeczka.
    ... to zupełnie tak jak w MB-D80, nie wspominając o tym, żeby mieć na stałe dokręconą płytkę do statywu ...
    MarcinWilk

Domyślnie

no ale po to chyba jest ta mozliwosc w gripie z ustawieniem pól ostrości bo konstruktorzy wiedzieli ,że nikt takiego długiego kciuka niema.

Domyślnie

w instrukcji d200 pisalo ze af-on i kolka brzmi rozsadznie zobaczymy jak w praktyce wyjdzie ?

Domyślnie

da sie ładnie wszytko ustawic i przyzwyczaić tez.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów