Szukaj
Tako rzecze Ken.
http://www.kenrockwell.com/nikon/d40...erformance.htm
Opisał ISO auto jakby odkrywał Amerykę,
a tak naprawdę jest dokładnie tak samo jak w 50-tce.
Czyli możemy chyba wyrzucić "lepsze Iso auto" z list zalet 40-tki.
pozdr
Piowa
D50, 10.5/2.8, 18-200VR, 50/1.8, Tamron 90/2.8, Pasikonik LX3, Volvo 940, Trek 4300
Homo sapiens non urinat in ventum
hm, po co istnieje w ogóle ISO auto?
nie odpowiadajcie, nie interesuje mnie ta sprawa.
oczywiście D50 jak kto sie interesuje fotografią. Brak śrubokręta dyskwalifikuje to body dla wszystkich poza niedzielnymi pstrykaczami. To jedno wystarcza za wszystkie pozostałe argumenty.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
tylko Nikon D50 - niechce mi sie rozpisywać, pewnie bym powielił jakieś 90% tego co już zostało na temat D50 napisane/powiedziane, reszte (10%) zachowam dla siebie - ott, taki mój sekrecik
Pozdrawiam
.:[nikon][nikkor][tamron][m42][cokin][lowepro][manfrotto][gimp][ps4][ubuntu][7]:.
.:KORAB:.
D40 to jest taki "prawie jak Nikon". Nie kupujcie tego paździża - może toto będzie się kiepsko sprzedawało i Nikon wyleczy się z takich szatańskich pomysłów.
Czornyj tu się z tobą zgodze w 100000000%) "prawie jak Nikon" ...... prawie! prawie robi dużą różnice
![]()
.:[nikon][nikkor][tamron][m42][cokin][lowepro][manfrotto][gimp][ps4][ubuntu][7]:.
.:KORAB:.
tylko d50...
Fuji S5 pro, NIKON F601, NIKON EM... I KILKA ZABYTKOW...
Poza tym co już zostało napisane, dla mnie dużą zaletą w D50 jest wyświetlacz u góry (to też było napisane). Może o zmroku brak podświetlania jest kłopotem, ale jeśli robi się zdjęcia bez lampy i jest czas by rozłożyć statyw to też znajdzie się czas by podświetlić wyświetlacz. Większąść zdjęć i tak robione są w dzień. Wymiary to też wygoda, tu zdania będą podzielone.
...
Skontaktuj się z nami