Odinstalować Nikon Message po zainstalowaniu ViewNX.
Szukaj
Odinstalować Nikon Message po zainstalowaniu ViewNX.
Wydaje mi się, że Message Center nie jest tu przyczyną, bowiem pozostałe aplikacje Nikon również z niego korzystają, a podczas ich uruchamiania nie wywala tego błędu. Przyczyna leży tylko w ViewNX i jego ukrytych działaniach, chyba że się mylę.
D300s/N90s >> Tokina 12-24 f/4 DX II >> Nikkor 35 f/1,8 G >> Nikkor 28-70 f/3,5-4,5 D >> Nikkor 70-210 f/4-5,6 >> SB-900/SB-28 >> MF 190XPROB/498RC2 >> Kata 3N1-20/DC-445
No i problem rozwiązałem.
Metodą prób i błędów, z reorganizacją folderów i plików włącznie trafiłem na winowajcę. To usługa MSN Microsoft wywoływała konflikt. Wystarczyło jedynie usunąć systemowy folder tej usługi i ... jak ręką odjął
- po kłopocie.
Niech mi tylko ktoś mądrzejszy ode mnie wyjaśni, dlaczego MSN gryzie się z pracą ViewNX ?
D300s/N90s >> Tokina 12-24 f/4 DX II >> Nikkor 35 f/1,8 G >> Nikkor 28-70 f/3,5-4,5 D >> Nikkor 70-210 f/4-5,6 >> SB-900/SB-28 >> MF 190XPROB/498RC2 >> Kata 3N1-20/DC-445
Odświeżę trochę. Jak to dokładnie wyłączyć (mam win 7 i za bardzo go nie znam)? Może to pomoże na moje problemy. Po zamknięciu programu i ponownej próbie otwarcia program się wiesza i przestaje działać. Z tego co zauważyłem w menadżerze zadań po zamknięciu ViewNx-a w zakładce procesy zostaje ViewNX, jeśli zamknę ten proces to program się odpali prawidłowo, jeśli nie, to program się zawiesi, a w menadżerze zadań są już dwa procesy ViewNX
X-E2, 18/2 ; benro 550EX-BH-1
Mi za to ViewNX nie widzi folderów podpisanych z polskimi znakami ś,ó,ż,ź itd ... Jest na to jakiś sposób ?
Fx
Po prostu nie widac katalogów w których w podpisie znajduje się polski znak ... Przykład "Świeta Wielkanocne" i już tego katalogu mi nie widzi ViewNX wystarczy , że zmienie Ś na S i już jest w porządku ... W Capture NX2 jest wszystko OK
Fx
Odinstaluj program ViewNX i użyj programu "Regsweeper", który usunie wszystkie wpisy z rejestru komputera odnośnie ViewNX. Dopiero wtedy program będzie całkowicie odinstalowany.
Program Regsweeper (do usuwania wpisów nie tylko VNX, ale również innych aplikacji Nikon) można pobrać stąd: http://nikoneurope-en.custhelp.com/a...ail/a_id/27318
Nalezy najpierw odinstalować ViewNX, potem włączyć program Regsweeper, zrestartować komputer i zainstalować najnowszą wersję ViewNX.
Link do pobrania ViewNX: http://nikoneurope-pl.custhelp.com/a...ail/a_id/45840
Powyższą poradę opieram przede wszystkim na pomocy technicznej Nikon Polska, z której już skorzystałem z bardzo dobrym skutkiem.
P.S.
Usługa MSN nie ma tu nic do rzeczy, to nie ten przypadek
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami