Witam, zwracam sie z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu. Używam aplikacji ViewNX, nagle przestała dziełać, ponowna instalacja nic nie zmienia otrzymuję komunikat " Program przestał działać" co robić?
Szukaj
Witam, zwracam sie z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu. Używam aplikacji ViewNX, nagle przestała dziełać, ponowna instalacja nic nie zmienia otrzymuję komunikat " Program przestał działać" co robić?
Dokładnie opisz problem, zacznij od systemu i wersji ViewNX. Podaj dokładną treść błędu, wrzuć jakieś screeny. Wysil się.
Witam,
podejrzewam że mam podobny problem jak kolega wcześniej. Dzieje się to na laptopie Lenovo wcześniej z Vistą teraz z 7. Program ViewNX (ściągnieta najnowsza wersja) instaluje się prawidłowo. Pierwsze uruchomienie, wszystko ok. Ale po zamknięciu i ponownym otwarciu pojawia się okno WIndows - "Program przestał działać.. itd."
Na innych forach pisano aby przywrócić system (nic nie daje) itd. Na stronie Nikona mówią o aplikacji Network Magic, która gryzie się z ViewNX ale ja jej nie mam.
Program próbowałem odpalać w trybach zgodności. Może ktoś spotkał się z takim problemem. Z góry dziękuję za pomoc.
Dokładnie dzisiaj miałem ten sam problem - ViewNX się wykrzaczał zaraz po uruchomieniu. Nie muszę chyba dodawać, że każde następne uruchomienie kończylo się tak samo. Próbowałem reinstalki, włącznie ze zmianą wersji i nic. Tak mi zagrał na nerwach, że miałem ochotę na format i położenie wszystkiego od nowa. Po jednej fajce emocje opadły i cofnąłem system do stanu sprzed kilku dni - pomogło, ale ...
... niestety z ViewNX mam jeszcze inny problem. Otóż każdemu uruchomieniu towarzyszy komunikat (pięciokrotnie wyświetlany !) z błędem połączenia internetowego lub sieciowego. Wysłałem zapytanie do serwisu, w odpowiedzi otrzymałem zalecenie aktualizacji Nikon Message Center a nawet jego deinstalacji, czy odblokowania zapory - te zabiegi niestety nie pomogły, nie pomogło także całkowite wyłączenie ochrony (mam Kasperskiego IS). Podejrzewam, że program odwołuje się do czegoś innego, czy innej aplikacji, ale ja w tej materii nie jestem tęgi.
Pomoże ktoś ???
D300s/N90s >> Tokina 12-24 f/4 DX II >> Nikkor 35 f/1,8 G >> Nikkor 28-70 f/3,5-4,5 D >> Nikkor 70-210 f/4-5,6 >> SB-900/SB-28 >> MF 190XPROB/498RC2 >> Kata 3N1-20/DC-445
viewnx sprawdza czy są aktualizacje
sprawdź czy sobie nie włączyłeś wcześniej jakiś funkcji związanych z my picture town czy jak się to zwie
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
No tak, a szczegóły ?
U mnie: Vista 32 bit SP 2, ViewNX ver.1.5.2.
Nie wiem, czy to ważne, ale ponieważ te aplikacje ze sobą współpracują, to:
Nikon Transfer ver.1.5.3, NX2 ver.2.2.4, Message Center ver.2.
Oto treść komunikatu:
D300s/N90s >> Tokina 12-24 f/4 DX II >> Nikkor 35 f/1,8 G >> Nikkor 28-70 f/3,5-4,5 D >> Nikkor 70-210 f/4-5,6 >> SB-900/SB-28 >> MF 190XPROB/498RC2 >> Kata 3N1-20/DC-445
A jesteś pewien że to ViewNX? Może masz jakiegoś robala?
zresztą ja się na tych nowych łindołsach nie znam i jak na razie wolę się nie znać![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
O robalach nie ma mowy, po pierwsze dlatego, że stróżuje mi Kasperskia po drugie, że ten problem pojawia się od instalki po świeżym formacie. Więc prawdopodobnie jest to problem konfiguracji lub niewłaściwego zgryzu z innymi programami.
Skontaktuj się z nami