Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Problem z ViewNX

Witam, zwracam sie z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu. Używam aplikacji ViewNX, nagle przestała dziełać, ponowna instalacja nic nie zmienia otrzymuję komunikat " Program przestał działać" co robić?

Domyślnie

Dokładnie opisz problem, zacznij od systemu i wersji ViewNX. Podaj dokładną treść błędu, wrzuć jakieś screeny. Wysil się.
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

kprzemo
    Gość

Domyślnie Ten sam problem

Witam,

podejrzewam że mam podobny problem jak kolega wcześniej. Dzieje się to na laptopie Lenovo wcześniej z Vistą teraz z 7. Program ViewNX (ściągnieta najnowsza wersja) instaluje się prawidłowo. Pierwsze uruchomienie, wszystko ok. Ale po zamknięciu i ponownym otwarciu pojawia się okno WIndows - "Program przestał działać.. itd."

Na innych forach pisano aby przywrócić system (nic nie daje) itd. Na stronie Nikona mówią o aplikacji Network Magic, która gryzie się z ViewNX ale ja jej nie mam.

Program próbowałem odpalać w trybach zgodności. Może ktoś spotkał się z takim problemem. Z góry dziękuję za pomoc.

Domyślnie

Dokładnie dzisiaj miałem ten sam problem - ViewNX się wykrzaczał zaraz po uruchomieniu. Nie muszę chyba dodawać, że każde następne uruchomienie kończylo się tak samo. Próbowałem reinstalki, włącznie ze zmianą wersji i nic. Tak mi zagrał na nerwach, że miałem ochotę na format i położenie wszystkiego od nowa. Po jednej fajce emocje opadły i cofnąłem system do stanu sprzed kilku dni - pomogło, ale ...

... niestety z ViewNX mam jeszcze inny problem. Otóż każdemu uruchomieniu towarzyszy komunikat (pięciokrotnie wyświetlany !) z błędem połączenia internetowego lub sieciowego. Wysłałem zapytanie do serwisu, w odpowiedzi otrzymałem zalecenie aktualizacji Nikon Message Center a nawet jego deinstalacji, czy odblokowania zapory - te zabiegi niestety nie pomogły, nie pomogło także całkowite wyłączenie ochrony (mam Kasperskiego IS). Podejrzewam, że program odwołuje się do czegoś innego, czy innej aplikacji, ale ja w tej materii nie jestem tęgi.

Pomoże ktoś ???
    D300s/N90s >> Tokina 12-24 f/4 DX II >> Nikkor 35 f/1,8 G >> Nikkor 28-70 f/3,5-4,5 D >> Nikkor 70-210 f/4-5,6 >> SB-900/SB-28 >> MF 190XPROB/498RC2 >> Kata 3N1-20/DC-445

Domyślnie

viewnx sprawdza czy są aktualizacje
    sprawdź czy sobie nie włączyłeś wcześniej jakiś funkcji związanych z my picture town czy jak się to zwie
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

No tak, a szczegóły ?

U mnie: Vista 32 bit SP 2, ViewNX ver.1.5.2.
    Nie wiem, czy to ważne, ale ponieważ te aplikacje ze sobą współpracują, to:
    Nikon Transfer ver.1.5.3, NX2 ver.2.2.4, Message Center ver.2.
    Oto treść komunikatu:

D300s/N90s >> Tokina 12-24 f/4 DX II >> Nikkor 35 f/1,8 G >> Nikkor 28-70 f/3,5-4,5 D >> Nikkor 70-210 f/4-5,6 >> SB-900/SB-28 >> MF 190XPROB/498RC2 >> Kata 3N1-20/DC-445

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    viewnx sprawdza czy są aktualizacje
    sprawdź czy sobie nie włączyłeś wcześniej jakiś funkcji związanych z my picture town czy jak się to zwie
    Tego ustrojstwa (myPicturetown) nawet nie ruszałem, więc niby czemu miałby się wtrącać. Ale tak z ciekawości zajrzałem i on sam od siebie nie ma prawa się łączyć z siecią. Inaczej może być z Geo Tag, ale ja nie kumam, o co chodzi.

Domyślnie

A jesteś pewien że to ViewNX? Może masz jakiegoś robala?
    zresztą ja się na tych nowych łindołsach nie znam i jak na razie wolę się nie znać

Domyślnie

O robalach nie ma mowy, po pierwsze dlatego, że stróżuje mi Kasperski a po drugie, że ten problem pojawia się od instalki po świeżym formacie. Więc prawdopodobnie jest to problem konfiguracji lub niewłaściwego zgryzu z innymi programami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tokli67 Zobacz posta
    O robalach nie ma mowy, po pierwsze dlatego, że stróżuje mi Kasperski a po drugie, że ten problem pojawia się od instalki po świeżym formacie. Więc prawdopodobnie jest to problem konfiguracji lub niewłaściwego zgryzu z innymi programami.
    Kaspersky nie jest panaceum na wszystko, zdarza mi się po nim robić... poprawki?
    Co do ViewNX to nie pomogę U mnie działa od lat każda wersja odkąd się pojawił ten program, ale na XP

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów