Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Czyżowice

Domyślnie

Ok! Spróbuję jak będę w domu. Na razie dzięki (oby pomogło bo ViewNx jakoś mi przypadł do gustu - zwłaszcza przy selekcji zdjęć).
    X-E2, 18/2 ; benro 550EX-BH-1

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Czyżowice

Domyślnie

Niestety nie pomaga . Chyba na razie odpuszczę, zawsze mogę proces zakończyć i odpalić program. Albo się gryzie z jakimiś programami albo Windows coś chrzani się.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andso Zobacz posta
    Niestety nie pomaga . Chyba na razie odpuszczę, zawsze mogę proces zakończyć i odpalić program. Albo się gryzie z jakimiś programami albo Windows coś chrzani się.
    Jeżeli program fiksuje od jakiegoś czasu (rozumiem, że pierwotnie tego problemu nie było) a usunięcie wpisów z rejestru przy pomocy Regsweeper nie pomogło, może warto spróbować skorzystać z przywracania systemu do punktu, w którym działał prawidłowo.
    Ja, jeżeli zależałoby mi na jakimś programie, spróbowałbym wszystkich możliwości, nie wykluczając nawet tak desperackiego kroku, jak format C

Zawsze możesz skorzystać z pomocy technicznej Nikon Polska, a naprawdę mogą wiele. Oczywiście, jeżeli tego do tej pory nie zrobiłeś, trzeba się wcześniej zarejestrować.

Pozdrawiam
    D300s/N90s >> Tokina 12-24 f/4 DX II >> Nikkor 35 f/1,8 G >> Nikkor 28-70 f/3,5-4,5 D >> Nikkor 70-210 f/4-5,6 >> SB-900/SB-28 >> MF 190XPROB/498RC2 >> Kata 3N1-20/DC-445

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Czyżowice

Domyślnie

Przywracanie systemu zostawię na poważniejsze problemy. Nie wiem czy nie popsuje innych zainstalowanych od tego czasu programów. Z programu korzystam od czasu do czasu (zamknięcie procesu pomaga). A na format C to trza mieć czas i chęci no chyba, że już konieczność. Może skorzystam z pomocy technicznej. Dzięki za pomoc.

lemona_pl
    Gość

Domyślnie

Mój ViewNX wykrzacza się zaraz po uruchomieniu. Myślałam na początku, ze to kwestia zawalenia pamięci, więc poczyściłam twardziela, ale nic to nie dało. Mam Windows XP, z Viewera korzystam od lat baaaardzo dużo, pierwszy raz mam ten problem. Komunikat z błędem mam taki:

AppName: viewnx.exe AppVer: 1.5.2.3000 ModName: ntdll.dll
    ModVer: 5.1.2600.2180 Offset: 00010f2b

Nie wiem, czy z tego coś można wywnioskować????

Próbowałam odinstalowywania, razem z czyszczeniem rejestru, i nic to nie dało. Strasznie potrzebuję przeglądarki rawów oraz możliwości wsadowego konwertowania do tiffów/jpgów, a nawet nie znam żadnego 'zamiennika.... Pomóżcie proszę

Domyślnie

Witam
    Problem podobny do waszego - w trybie slideshow, raz na jakiś czas się zawiesza (system win7 pro x64). Myślałem, ze to przez alternatywnego quicktime'a (wymagana instalacja do uruchomienia trybu prezentacji) - po zainstalowaniu oryginalnego quicktime'a nic się nie poprawiło. Macie jakieś pomysły ?
    Przy okazji - czy jest jakiś skrót do włączenia trybu "fullscreen" ? bo klikanie view>fullscreen lekko mnie denerwuje.
    Z góry dziękuje za wszelkie sugestie!

edit
    Dobra już wiem - wystarczy 2x kliknąć i jest full screen. Używam dwóch monitorów, ale często pracuję tylko na głównym, stąd przy zaznaczonej opcji "thumbnails and fullscreen mode when multiple screens are used" view nx odpala fullscreen na monitorze, który jest wyłączony.
    Problem zawieszeń podczas wyświetlania w trybie prezentacji pozostaje nadal nierozwiązany.
    Ostatnio edytowane przez locos ; 16-05-2010 o 12:06

Domyślnie

Niedawno miałem podobny program z aplikacją Nikon View NX działającą w systemie Windows 7. Pomogło odinstalowanie aplikacji i zainstalowanie nowej, uaktualnionej wersji.

vea
    Gość

Domyślnie

Mam spory problem z tym programem.
    Zdjęcia w każdym formacie robione aparatem Nikon D90 zgrane na dysk poprawnie po załadowaniu do tego programu automatycznie mają jakieś dziwaczne nasycenie takie żółtawe.
    W każdej innej przeglądarce czy programie niebieski widać jako niebieski a biały jako biały natomiast w ViewNX miniaturki zdjęć są ok ale po otworzeniu podglądu zdjęcie jest w zupełnie innych barwach.
    Dodam, że nic w ustawieniach nie zmieniałam, program wczoraj zainstalowany...
    Proszę o podpowiedź co z tym zrobić, program poza tym bardzo mi odpowiada, ale jak tu coś suwakami przestawiać na plikach RAW skoro źle się wyświetlają

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vea Zobacz posta
    Mam spory problem z tym programem.
    http://support.nikonusa.com/app/answ....5.0.-how-do-i
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Domyślnie

Witam,

W moim przypadku również ViewNX sprawiał problem. Każdorazowo po uruchomieniu programu i wskazaniu w drzewie folderów katalogu "Mój komputer" program przestawał działać. Zero komunikatu poza standardowym okienkiem windowsa w stylu "program przestał działać, nastąpi jego zamknięcie".

Instalacja nowej wersji oprogramowania nie pomogła. Dodam tylko, że mam zainstalowanego Windowsa Vistę, na laptopie Lenovo X300.

Zacząłem zatem szperać. Każda zwiecha w Viście dodawana jest do tzw. listy problemów do rozwiązania
    Z panelu sterowania zatem uruchomiłem "Raporty i rozwiązania problemów". Natrafiłem tam na wpis dot. programu ViewNX, który mówił, że problem pojawił się w pliku btwapi.dll.
    Z sieci dowiedziałem się, że jest to plik związany z modułem bluetooth wbudowanym w mojego laptopa.
    Ponieważ bluetootha używam sporadycznie, mam go z reguły wyłączonego (poza tym to ustrojstwo zjada znaczne ilości prądu ).
    Oczywiście jak się pewnie domyślacie po włączeniu bluetootha ViewNX przestał się wieszać.

Nie dało to mi jednak spokoju, po co bluetooth programowi ViewNX. Otóż, okazało się, że problem stanowiły telefony komórkowe dodane do systemu jako urządzenia bluetooth. Pomimo tego, że nie były w danym momencie wykorzystywane, "Mój komputer" zawierał odnośniki do zestawu ich usług. Dlatego ViewNX wieszał się gdy klikałem na folder "Mój komputer".

Mam nadzieję, że komuś jeszcze poza mną to pomoże.
    pozdr.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów