Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: fresnel

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    U nas chyba jeszcze nie widziałem, ale skoro za zachodnią granicą już mają, to pewnie do nas też trafi http://www.studiolightworld.com/en/a...ara-flash.html
    315 ojro to jest niecałe 1300 zł
    porównując do Fresneli Bowesna, które u nas można kupić za 2800-3000 zł to dobra cena
    teraz trzeba czekać na to czy Funsport wprowadzi to do sprzedaży pod marką Powerluxa - zresztą Bonzo powinien być dobrze zorientowany w tym temacie
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

mamy to mieć ale za ile i kiedy nie jestem w stanie nic jeszcze powiedzieć

prymus
    Gość

Domyślnie

Na początek niedrogim rozwiązaniem może być zakup lampy halogenowej z soczewą fresnel. Duzo tego typu lamp lezy w piwnicach domow kulturyitp.
    Mnie udało sie kupic fresnela 2000W i Spot optyczny 1500W w sumie za 100zl. Trzeba tylko popytac.

Domyślnie

już takiego fresnela w ofercie ma marko flash , przynajmniej tak mi się wydaje
    D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta
    315 ojro to jest niecałe 1300 zł
    porównując do Fresneli Bowesna, które u nas można kupić za 2800-3000 zł to dobra cena
    teraz trzeba czekać na to czy Funsport wprowadzi to do sprzedaży pod marką Powerluxa - zresztą Bonzo powinien być dobrze zorientowany w tym temacie

już ma coś podobnego o ile nie ten sam MARKO FLASH , zajrzyjcie na stronkę
    D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jedynie to http://quantuum.pl/detal.php?id=958&lang=pl&curr=PLN
    Zresztą przecież używaliśmy tego na kursie, w studiu yakuba.
    Gdzie można dokupić inne szablony pozwalające na uzyskiwanie efektów świetlnych do tego spoota?
    W pierwszej kolejności pomyśleć sobie, iż może znajdę firmę, która zrobi mi takie szablony za pomocą wycinarek laserowych, czy też wodnych. Niestety wykonanie tą metoda pojedynczy egzemplarzy szablonów, jest nieopłacalne.
    Istotną wadą kobiet jest to, iż tracimy przez nie zbyt wiele czasu, ale jest to najpiękniej stracony czas.

Domyślnie

Trzeba poszperać jakie rozmiary mają takie maski innych firm. Zdaje sie że bardzo podobne, a może nawet identyczne. To cieńka blacha, więc w razie milimetrowych niezgodności można dociąć. Te maski noszą w slangu nazwę GOBO
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów