W przypadku Seagate to czytałem, że bodajże seria 7200.11 jest walnięta.
Szukaj
W przypadku Seagate to czytałem, że bodajże seria 7200.11 jest walnięta.
Z punktu widzenia statystyki owszem, prawdopodobieństwo uszkodzenia jest równe. Statystyka w tym przypadku nie uwzględnia jednak padniętych serii w których potrafi paść znacznie więcej niż 1/1000 egzemplarzy. Oboje dobrze o tym wiemy, więc nie rozumiem po co ta akademicka dysputa.
Właśnie ze względu na eliminowanie tego ryzyka radziłem wybrać dyski 2 producentów. Szczerze mówiąc, to zapewne Leatherface w poważaniu co o jego dysk(u/ach) myśli statystyka, jego bardziej interesuje z czym ma większe szanse na to, że jego zdjęcia nie polecą w zerojedynkowy niebyt.
Ostatnio edytowane przez ku6i ; 26-01-2010 o 21:01
Hej. W tym tygodniu mam zamiar zamówić sprzęt ale chciałbym prosić was o pomoc jeszcze raz. Będe zamawiał wszystko z esc.pl ale polecane wcześniej wentylatorki są tam niestety nieosiągalne. (np. coolermaster tx2) Czy moglibyście mi coś polecić do chłodzenia ze strony sklepu?
www.esc.pl
A seria 7200.12 to są SAMSUNGI kupione i obrendowane SEAGATEM. Facet który mi składał kompa mi powiedział heheh
FUJI X-T3/18-55/35 1.4
Mógłbym ci polecić nie korzystanie z ich usług, chyba, że jesteś absolutnie pewien, że nic ci nie padnie. Reklamacja wadliwych kości pamięci - wysyłka na własny koszt, 3 tygodnie oczekiwania (!) i do wyboru opcje: zwrot kosztów zakupu (tylko zakupu) lub wymiana na inny model - koszty przesyłki pokrywa oczywiście kupujący :]
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
W to z samsungiem nie chce mi się wierzyć, z esc biorę i tak, a zamówiony cooler master hyper tx3![]()
Wczoraj zamówiłem zestaw. Niemalże identyczny jak ten o którym już była mowa od jakiegoś czasu... Dziękuje wszystkim, którzy zechcieli mi pomóc![]()
Skontaktuj się z nami