Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Question Komputer dla mnie

Przejrzawszy cały temat autorstwa agape odnośnie kupowania sprzętu komputerowego chciałbym was prosić co byście doradzili dla mnie. Znawca sprzętu ze mnie żaden, więc prosiłbym o konkrety Mowa o samej budzie z bebechami -monitor będzie Eizo 22/24 cale za max 2.5k... Jak na razie na oku mam S2233W lub S2402WH...

cena: do 2k
    zastosowanie: przede wszystkim obróbka zdjęć, a do tego oglądanie filmów, przy pracy posłuchać muzyki, internet... w gry nie gram
    - waham się pomiędzy XP a 7

Zależy mi żeby móc kupić konkretne graty, złożyć zamówienie w sklepie i dostać gotowy sprzęt. Podpiąć i działać

z tematu agape jako pomocne/ do skomentowania / poprawienia wybrałem posty:
    http://www.forum.nikon.org.pl/showpo...&postcount=204
    http://www.forum.nikon.org.pl/showpo...&postcount=238
    http://www.forum.nikon.org.pl/showpo...&postcount=267

pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

gdybym mial skladac dla siebie kompa to wybral bym:
    1. dobry procek, przynajmniej 3.06
    2. jak najwiecej RAM'u (16GB tyle mi sie marzy) bo tego nigdy za wiele. CS bierze tyle ile jest dostepne w kompie.
    3. dwa lub trzy dyski twarde. po co? jeden na system tylko i wylacznie, drugi na program do obrabiania zdjec CS lub NX i trzeci dysk na reszte barachla...
    4. pozadny zasilacz, nie z najwyzszej polki, ale przynajmniej z wysokiej
    5. najwieksza mozliwa wieze (obudowe) zeby bylo duzo powietrza w srodku co dodatkowo chlodzi sprzet

teraz ubierz sobie w odpowiednie nazwy, producentow i milej zabawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta
    Eizo 22/24 cale za max 2.5k... Jak na razie na oku mam S2233W lub S2402WH...

- waham się pomiędzy XP a 7
    EIZO S2402WH możesz wykreślić z listy zakupów ... podobnie jak Windows XP.

Domyślnie

grudzinsky, ale ja proszę o wskazanie zestawu dla mnie, a nie dla Ciebie poza tym zauważyłeś o jakim budżecie ja piszę?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta
    grudzinsky, ale ja proszę o wskazanie zestawu dla mnie, a nie dla Ciebie poza tym zauważyłeś o jakim budżecie ja piszę?
    ja mam Mac'a i niemusze sie pie***c w jakies skladaki
    skonfiguruj sobie kompa tak jak napisalem tylko zmiesc sie w budrzecie, a bedzie Ci wszystko smigac jak ta lala

Domyślnie

Pierwsze kroki skierowalbym w strone Intela. Sam mam AMD bo lubie (nie wiem czemu ) ale procki Intela lepiej sie na PSie sprawdzaja. Przynajmniej w/g testow.

EDIT - zerknalem na przytoczone przez Ciebie zestawy i w sumie mam podobny zestaw do 3ciego linka
    Gigabyte MA770-UD3
    Phenom II X4 950 BE
    Radeon HD4730
    Corsair 4X1GB 800Mhz
    Coolermaster Hyper TX 2
    Artcic Fan 9L
    Scythe Kaze Jyu 100mm
    Chieftec 400W
    Twardziele Seagate 500GB i 320GB

Win7 chodzi sprawnie. Wszystko chodzi sprawnie. A ze czesci skladowe wymienialem stopniowo to i nie wiem jaie ceny brac pod uwage. Ale to mozesz latwo sprawdzic. Jedyne co to chyba bym zmienil RAM - na wiecej
    Ostatnio edytowane przez Strus ; 20-01-2010 o 21:13

Domyślnie

Nie udało mi się obliczyć dokładnie ze względu na niemożność znalezienia bodajże 2óch części ale wyjdzie ok. 2000 z kawałkiem.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Płyta główna: Asus P5Q SE PLUS bądź inna z tej serii
    Procesor: Intel Core 2 Quad Q8300
    Pamięć RAM: Kingston 2x2GB 800Mhz
    Karta Graficzna: Gainward HD4850 GS 512MB PCI-E bądź inna tej klasy
    Dysk twardy: Samsung SpinPoint F3 500GB - jakbyś naciągnął troszkę budżet to x2 by nie zaszkodziło
    Zasilacz: Chieftec 500W lub 550W bądź podobnej klasy
    Obudowa: Według upodobań - dobrze by było jak by miała 3-4 wentylatory i montowanie zasilacza u dołu, coby zachować dobrą cyrkulację powietrza.

Cena zestawu powinna oscylować deczko powyżej 2k jak doliczysz W7, ale myślę że warto dołożyć.

Domyślnie

A co powiecie na to:

GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
    AMD Phenom II X4 Quad Core 955
    Radeon HD4730
    DDR3 Goodram 2GB 1600MHz CL9 (x2)
    Chieftec 500W
    Seagate 500 GB

Domyślnie

kolega nie gra w gry, to po co mu taka dobra karta graficzna?

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów