Close

Strona 95 z 371 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145195 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    ....obudowa dostala dziur przy klawiaturze
    A co Pan z nim robił?

Miałem dużo laptoków, widziałem jeszcze więcej u klientów i nie słyszałem o przypadkach problemów z obudową w MBP. A traktowane niektóre tylko trochę lepiej od worka kartofli. Co innego obudowy w MB. Popękane widziałem wielokrotnie, właśnie z przodu przy klawiaturze, szczególnie w białych.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

moja obudowa w bialym faktycznie dwa razy pekla, ale mialem to zrobione prawie od reki po gwarancji, teraz pekla w gornym rogu wyswietlacza, ale chwilowo nie mam czasu wiec czekam az peknie gdzies jeszcze.
    laptopa uzywam pare godzin (4- dziennie, jedyne co robie, to laduje na max i potem jade z baterii i potem laduje znowu. stan sprawdzam coconutem.
    kazdemu maca moge polecic, ostatnio acera z bulem zonie kupilem, ale ona potrzebuje cos mniejszego niz 12", brak wyboru w macach, dla tego mnie troche z ipadem wpienili.
    conik, tak z innej paki sie zapytam jak twoj canon sie sprawuje bo chyba sie przesiadles, czy masz 5dmk2??
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    A ja mam MBP który ma w tej chwili bodajże 8-9 lat...
    Niemożliwe. 8-9 lat temu nie było MBP.
    PowerBook raczej.

pebees
    Gość

Domyślnie

Restart robiony góra raz na miesiąc, normalnie usypianie zamiast wyłączania. Coś, co jest nie do pomyślenia na dłuższą metę w żadnych Windowsach.
    Nie do pomyślenia? Hehe, no nie wiem, nie mam problemów z Windowsami, a ostatni reboot stacji roboczej robiłem... sprawdźmy... 14 grudnia 2009. E, chyba ten Windows też coś ma zepsute z kalendarzem... przecież to niemożliwe

Domyślnie

Mam wrażenie, że marketing Jobsa niektórym niestety siadł już na mózg.....

conik
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    tak z innej paki sie zapytam jak twoj canon sie sprawuje bo chyba sie przesiadles, czy masz 5dmk2??
    1dsIII i spisuje sie bardzo dobrze

jesli chodzi o dziury przy klawiaturze w MbP to nie chodzilo mi o pekniecia a o wzery w aluminium...uwazam ze maki sa mocno "overpriced" i nie sa wcale tak cudowne jak powszechnie wciskaja marketoidy oraz fanatyczni uzytkownicy.
    O ile kilkanascie lat temu w branzy poligrafia/dtp mac byl sprzetem ktory wyroznial sie na tle blaszakow i oporogramownaiem i mozliwosciami to dzisiaj te granice sie mocno zatarly i przecietny dobrze zestawiony pecet ma podobna wydajnosc, jest stabilny i da sie z powodzeniem na nim pracowac ze nie wspomne o nieco tylko drozszych markowych blaszakach typu dell, gateway (akurat takiego posiadam) czy HP. Japka jak wszystkie komputery maja swoje kaprysy i czesto sa to osobnicze problemy (jak prawdopodobnie w moim przypadku)

Ja w kazdym razie wyleczylem sie z Macofilii kilka lat temu...tak samo z reszta jak z uwielbienia wobec N, C, H czy innej aparatowej marki....niezaleznie od tego co robie sprzet ma byc transparentny i ma nie przeszkadzac w pracy.

ps. bynajmniej nie traktuje sprzetu za ktory sie placi ciezkie pieniadze jak worka kartofli
    Ostatnio edytowane przez conik ; 02-02-2010 o 09:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Niemożliwe. 8-9 lat temu nie było MBP.
    PowerBook raczej.
    Tak, ma Pan oczywiście rację, to PowerBook, czyli poprzednie oznaczenie MBP.

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Nie do pomyślenia? Hehe, no nie wiem, nie mam problemów z Windowsami, a ostatni reboot stacji roboczej robiłem... sprawdźmy... 14 grudnia 2009. E, chyba ten Windows też coś ma zepsute z kalendarzem... przecież to niemożliwe
    Ano niemożliwe, a conajmniej nienormalne. Zaobserwowałem od dłuższego czasu ciekawy przypadek. Dostarczamy nowe notebooki do jakiejś firmy. Nie wypasione, ale i nie graty. Ludzie sobie na nich pracują biurowo, nic nadzwyczajnego. Po góra tygodniu telefony, że to Word się nie uruchamia, a to trzeba czekać 10 min na uruchomienie, a to drukarka nie drukuje, a to inne dziwne rzeczy. Przyczyna? W Viście domyślnie przycisk wyłącznika podpięty pod funkcję usypiania. Przełączenie na zamknięcie i wszelkie objawy znikają.

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Mam wrażenie, że marketing Jobsa niektórym niestety siadł już na mózg.....
    Albo może mają pozytywne doświadczenia i się nimi dzielą. Już to kilkukrotnie w tym wątku napisano, a daje do myślenia, przy przesiadkach Win<->OSX, PC<->MAC zachwyty pojawiają się tylko w jedną stronę.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 02-02-2010 o 11:57
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

To ja może swoje 0,03 PLN.
    Po pierwsze też nie znoszę modlenia się przed obrazkami Jobsa przed snem i wychwalania go fanatycznie i produktów jego firmy ale w tym wątku nie zauważyłem takich skrajnych opinii.
    Jak już wpomniałem bateria mi padła w sposób wcześniej opisany.
    Wydawało mi się, że padł napęd DVD/CD ale wystatrczyła płyta czyszcząca - chociaż niesmak przez chwilę pozostał.

Przesiadłem się z Acera z WniXP, z którym nie miałem żadnego problemu, a z funkcji restore system korzystałem może ze 2-3 razy w roku maksymalnie.
    MBP wcale nie jest szybszy od swoich odpowiedników PCtowych.
    Ale na pewno jest ładniejszy, zrobiony z lepszych materiałów i wpływa to na pozytywne oceny pracy z nim, przynajmniej dla estetów.

Siedziałem w Win kilkanaście lat. Przesiadłem się na OSX i nie wszystko było dla mnie od razu takie proste i kolorowe.
    Teraz po ponad dwóch latach nie wyobrażam sobie wracać do Windowsa.
    Dla mnie podstawowa różnica jest taka, że na PCtach jest system, czuje się jego obecność na każdym kroku i raz na jakiś czas bardziej lub mniej intensywnie o tym nam przypomina.
    OSX jest dla mnie systemem, którego jakby nie było. Użytkownik zapomina o czymś takim jak "system".
    Odpala kompa i po prostu pracuje. Takie są moje spostrzeżenia.

Jakbym miał powiedzieć w czym konkretnie OSX jest lepszy od Win - nie odpowiem.
    Nie mogę konkretnie nic dobrego ani nic złego powiedzieć o OSX - i w tym jego największa zaleta.
    Jest tak, jakby go nie było. I taki powinien być system.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Nie mogę konkretnie nic dobrego ani nic złego powiedzieć o OSX - i w tym jego największa zaleta.
    Dodałbym również, że w OSX jest kilka genialnych rozwiązań, przy czym raz o paru ciekawostkach w tym wątku napisałem ale za chwilę ten i ów stwierdzał że to pierdoły/w win też/nieważne itp. A suma drobiazgów składa się właśnie na codzienną pracę.

pebees
    Gość

Domyślnie

Ano niemożliwe, a conajmniej nienormalne. (..) Dostarczamy nowe notebooki do jakiejś firmy. (..) Przyczyna? W Viście domyślnie przycisk wyłącznika podpięty pod funkcję usypiania. Przełączenie na zamknięcie i wszelkie objawy znikają.
    Czyli jednak wszystko działa dobrze, gdy się to poprawnie skonfiguruje? No to miło, że Windows też potrafi

Tak sobie jednak myślę... (wiem, słabo mi to wychodzi :P)... czemu Wy ludziom do tej jakiejś firmy nie dostarczycie tych lepszych, wspaniałych makówek i nie pozwolicie im na bezstresową, bezproblemową pracę? Przecież po jednym już takim notebooku z takim poważnym felerem firma powinna zamówić resztę makówek, a tę jedną felerną sztukę kazać sobie wymienić na sprawnego jabcoka

Strona 95 z 371 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145195 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów