Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 94

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ja tam na AMD sie nie znam, ale tutaj stoi jak wol napisane, ze Phenom II X4 965 BE zre 140 W.
    ... ja się znam przynajmniej na Google :P

http://products.amd.com/en-us/Deskto...?id=617&id=591

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    ... ja się znam przynajmniej na Google :P

http://products.amd.com/en-us/Deskto...?id=617&id=591
    Moj wynik tez pochodzil z google. :P
    Masz tez zapewne polaczenie na poziomie mysli z uzytkownikiem, ktory nie napisal, ze koniecznie chce kupic te konkretna rewizje, a i potrafisz przewidziec, jaka faktycznie mu sprzedadza (bo przeciez w sklepach raczej takich detali nie podaja -- za to jak wol znowu stoi 140 W)?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Moj wynik tez pochodzil z google. :P
    Masz tez zapewne polaczenie na poziomie mysli z uzytkownikiem, ktory nie napisal, ze koniecznie chce kupic te konkretna rewizje, a i potrafisz przewidziec, jaka faktycznie mu sprzedadza (bo przeciez w sklepach raczej takich detali nie podaja -- za to jak wol znowu stoi 140 W)?
    Gdybym ja kupował ten procesor (i nie tylko ten bo w Intelach też są różne rewizje) to przemalowałbym literki :
    HDZ965FBK4DGM
    HDZ965FBGMBOX

i bez otwierania opakowania sprawdził czy jest C3. Jeśli nie byłoby to C3 to bym nie kupował. Przy zakupie wysyłkowo można nawet telefonicznie zapytać (jak nie podadzą to bez otwierania pudełka odesłać) ... na miejscu przy zakupie też można poprosić o oglądnięcie towaru przed zakupem (co jest prawnie uregulowane). Więc jak ktoś ma choć odrobinę woli (bo spryt to już za wiele powiedziane) to wybierze lepszą/nowszą wersję.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 22-01-2010 o 13:08

Domyślnie

Kiedyś było tak: AMD do gier i ogólnie 3D lepszy ale do pracy - głównie z 2D to jednak zdecydowanie Intel.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Kiedyś było tak: AMD do gier i ogólnie 3D lepszy ale do pracy - głównie z 2D to jednak zdecydowanie Intel.
    Kiedyś było też tak że do pracy był lepszy AMD a do gier Intel (Intel Pentium (1) vs. AMD K5)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    i na opakowaniu sprawdził czy jest C3. Jeśli nie byłoby to C3 to bym nie kupował. Przy zakupie wysyłkowo można nawet telefonicznie zapytać (jak nie podadzą to bez otwierania pudełka odesłać) ... na miejscu przy zakupie też można poprosić o oglądnięcie towaru przed zakupem (co jest prawnie uregulowane). Więc jak ktoś ma choć odrobinę woli (bo spryt to już za wiele powiedziane) to wybierze lepszą/nowszą wersję.
    Wszystko sie zgadza... Tylko najpierw musi o tym wiedziec; ze w ogole taka (inna, nowsza) wersja tego procesora tez istnieje, i czym sie rozni od starszej (i czy warto na nia polowac). Przecietny czlowiek patrzy generalnie jedynie na taktowanie, oraz cene procesora i plyty glownej dla niego. Poza tym zakup (modernizacje) komputera w wiekszosci planuje sie zdecydowanie wczesniej niz tego dnia, kiedy sklada sie zamowienie -- stad tez pojawiaja sie tego typu niuanse. Sam przeciez pamietasz, jak odwiodles mnie od zakupu starego Quada na rzecz i5.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Wszystko sie zgadza... Tylko najpierw musi o tym wiedziec; ze w ogole taka (inna, nowsza) wersja tego procesora tez istnieje, i czym sie rozni od starszej (i czy warto na nia polowac). Przecietny czlowiek patrzy generalnie jedynie na taktowanie, oraz cene procesora i plyty glownej dla niego. Poza tym zakup (modernizacje) komputera w wiekszosci planuje sie zdecydowanie wczesniej niz tego dnia, kiedy sklada sie zamowienie -- stad tez pojawiaja sie tego typu niuanse. Sam przeciez pamietasz, jak odwiodles mnie od zakupu starego Quada na rzecz i5.
    No tak ... wiedza też jest potrzebna ... no to korzystajcie nie

ps. jak ktoś w np. w 90% chce kupić komputer do Photoshop CS4 to najoptymalniejszym wyborem będzie czterordzeniowy Intel ... ten produkt Adobe bardzo faworyzuje Intele co widać w pomiarach (choć są przypadki że 4 rdzenie AMD X4 620 jest tak samo szybkie jak dużo, dużo droższe 2 rdzenie Intel E8600 ... tak więc w przypadku tego konkretnego programu radzę celować najpierw w 4 rdzenie ... i dalej w Intel ... najlepiej jedno i drugie)
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 22-01-2010 o 13:19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta
    Porównałem zestawy Kyle'a i Strusia, co powiedzie na to:

Gigabyte MA770-UD3
    Phenom II x4 965 BE
    2x 2GB kingston 1333mhz DDR3
    Seagate 500GB + 320GB
    Asus 9400 GT
    Be quiet straight power E7-400w
    Coolermaster hyper TX2

ok. 2020 wychodzi
    A obudowa i napęd? Tak na dobrą sprawę to czego nie złozysz to w tej kwocie i tak będzie dobrze. Błędy jakie można popełnić przy wyborze składowych będą i tak raczej pomijalne w efekcie końcowym.

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Całkiem fajny jeżeli gustujesz w AMD. Mam tylko pytanie: Te procki tak się grzeją, że boxowe chłodzenie nie wyrabia?
    Pewnie wyrabia ale nie po to się BE kupuje żeby go na nominalnej prędkości trzymać. A wtedy chłodek nie zaszkodzi

Domyślnie

No właśnie o obudowie i napędzie zapomniałem, ale chust. Rozbiję skarbonkę czy cuś... Jeden napęd DVD postaram się jakiś nie drogi znaleźć. Coś polecacie?

Co do obudowy, to powiedzcie mi proszę czy dobra będzie http://www.cooling.pl/cooler-master-...kt,551065.html lub
    http://www.cooling.pl/cooler-master-...ukt,87453.html ?

Do powyższego zestawu dokupię jeszcze wspomniane przez strusia Arctic Fan 9L i Scythe Kaze Jyu 100mm, bo to już grosze a chyba warto?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta
    Jeden napęd DVD postaram się jakiś nie drogi znaleźć. Coś polecacie?
    Na tym akurat podzespole, to bedzie Ci chyba najtrudniej zaoszczedzic.
    www.SALDAT.pl

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów