Klapkę bez problemu można ściągnąć (nawet jest to opisane w instrukcji) Grip posiada specjalne miejsce na jej przechowywanie, zaznaczone na zdjęciu poniżej
Szukaj
no tak, instrukcja str 239Teraz wszystko jasne, piękne dzięki
N
edit: ciach posta - ja chyba juz na zacmienie cierpie bo nie zauwazylem ze padla odpowiedz, post mozna w kosmos...
"...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."
wie ktoś, gdzie jeszcze można ta alphe kupic ?? d-photo, fotoaparaciki i foto-tip nie mają na stanie...
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
W infoto.pl na stronie niby jest dostępny ale już go nie mają. Najprawdopodobniej będą dopiero po nowym roku bo ja przed weekendem zamówiłem a dziś dzwonili że niestety już nie mają i też muszę szukać gdzie indziej.
digital24.pl mają na stanie. Polecam sklep, wiele zakupów tam zrobiłem
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Witam
Przyszła i moja alpha dzisiaj.
BTW słowa uznania dla foto-tip'a, zamawiałem w poniedziałek po południu, dziś punkt 10.00 kurier był pod blokiem. Muszę przyznać, że byłem zaskoczony, i to do tego stopnia, że nawet nie miałem gotówki w domuwięc z językiem na brodzie zakosztowałem sprintu na bankomat. Trochę ruchu nie zawadzi. No i do tego od foto-tip'a 5% rabatu.
Mogę potwierdzić tylko dotychczasowe opinie userów, spasowanie bdb, materiał ok, gumolec na gripie przyjemny w dotyku, kolor identyczny z body. Co do luzów u mnie nie występują, obeszło się bez izolacji. Pokrętła, jak już było mówione, chodzą z oporem, równie twardo chodzi włącznik/wyłącznik. Za tą kasę myślę, że to dobra opcja.
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Ja już trochę używam tego gripa i mogę coś powiedzieć więcej.
Co do pokręteł - wyrabiają się (w pozytywnym sensie), a wspomniany opór jest bardzo przyjemny. Ja pracuję w pełnym trybie manualnym, częściej korzystam z pokrętła od czasu migawki - po 2-3 miesiącach (niezbyt intensywnego używania) działa już bardzo przyjemnie.
Luzy u mnie wystąpiły, ale przy różnicy 300zł z oryginałem nie mam dyskomfortu naklejonej taśmy izolacyjnej, ta kwota spokojnie mi to rekompensuje.
Jedyna rzecz, którą zauważyłem (nie jest to wada, bo działa wszystko bardzo dobrze) jest to, że wytarł mi się przycisk AE-L na gripie.
Za tą cenę szczerze polecam, nie sądzę, żeby ktoś się zawiódł, zwłaszcza, że Nikonowy MB-D80, który jest dużo droższy nie oferuje nic ponad to, co oferuje Alpha (może jedynie dokładniejsze oddanie kolorów powierzchni gripa do tych z korpusu).![]()
Witam serdecznie,
Mam pytanie jaka jest stabilność zestawy body + alpha na statywie ? Czy żeby wykorzystać stabilność połączenia statyw aparat, grip trzeba zawsze ściągać ? jak wygląda to u was ? dzięki za odpowiedź
D7200 | T11-20 2.8 | S10-20 4-5.6 | N50 1.8 | F85 1.4 | CZJ180 2.8 | sb-600 | ex-650+bh02
hmm to chyba w dużym stopniu zależy od samego statywy, czyli czym solidniejszy statyw tym lepsza stabilność...
D80 - Grip`ex Alpha - 18-105 - 70-300VR i takie tam inne drobiazgi... www
Skontaktuj się z nami