Close

Strona 12 z 38 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 376

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Witam
    Jako że niebawem będę się przesiadał z d70s na d90(już macałem i po podpięciu sigmy 150mm jest lekki dramat w kwestii ergonomii, zresztą przy lżejszych i krótszych szkłach intensywnie myślę o amputacji małego palca dłoni, bo nie mam co z nim zrobić ), to dosyć intensywnie myślę o gripie.
    No i właśnie - na pewno na dniach złożę zamówienie na dodatkową baterię, pasek neoprenowy i kartę w stanach i tak sobie pomyślałem że warto by tam kupić zamiennik gripa.
    Po tym przydługim wstępie pojawia się pytanie :
    Na samym amazonie są 3 rodzaje - Zeikos, Opteka i Jenis. Czy ktoś się orientuje, który z nich to rzeczona alpha (widziałem wcześniej post że jenis=delta, ale z tych trzech jenis jest najmniej na zdjęciach podobny, najbardziej zeikos)

Linki z amazona dla porównania:
    http://www.amazon.com/Zeikos-ZE-NBG9...0899141&sr=8-2
    http://www.amazon.com/Opteka-Battery...0899141&sr=8-4
    http://www.amazon.com/Jenis-J-ND90-S...0899303&sr=8-8

Domyślnie

alpha to alpha a nie żaden zeikos,opteka czy jenis, choć do alphy to najbardziej zeikos podobny....tamte mają okrutną gumę wg mnie....

oszczędzasz zamawiając kilkadziesiąt złotych...ja wiem czy jest sens......

http://www.d-photo.pl/sklep.cgi?id=7...&oper=3&list=1

Domyślnie

Wydaje mi się, że do Alphy najbardziej podobny jest ten Zeikos. Pozostałe dwa różnią się.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

A na gripie Alpha jest jakieś oznaczenie z adresem producenta? Bo właśnie udało mi się nawiązać kontakt z posiadaczem zeikosa i może poprosiłbym go o zdjęcie plakietki producenta(o ile taka istnieje )

Antonioo - na nazwy nie ma co zwracać uwagi, bo i Zeikos i Delta to tylko dystrybutorzy, po prostu chciałbym się upewnić, że biorą od tych samych żółtych rączek. a różnica to nie kilkanaście, a ~130 złotych(koszta przesyłki trudno mi policzyć bo jakby co będzie w dużej paczce zbiorczej szło, ale powiedzmy że różnica to 100 zeta)

Domyślnie

kiedy zamawiasz, jak dlugo bedzie szla przesylka i czy ew. nie mozna sie podpiac na jeszcze jednego gripa (zeikos)?
    N

Domyślnie

Zbeeshack - mam Alfę z dystrybucji krajowej i jestem z niej zadowolony, ale nie o tym.

Rozumiem, chęć zaoszczędzenia ale ....
    Jak sam napisałeś nie wiesz jeszcze ile wyjdzie Cie przesyłka.
    Jest okres świąteczny, to celnicy szaleją i dołożą VAT lub coś jeszcze.
    Jak będzie coś nie tak ze sprzętem, to już nie wymienisz - w przeciwieństwie do warunków krajowych.
    I na koniec co z ewentualna gwarancją.

Mając tyle znaków zapytania, kupiłbym w kraju.

p.s. taka mała dygresja - zajmuje się modelarstwem nie raz mamy w ręku wyroby z "tej samej matrycy", ale użyty materiał do wtrysku to już zupełnie inna bajka, jeden pęka drugi to prawdziwe ABS
    wniosek - na odległość podobieństwo nawet daleko idące nie da Ci pewności
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Domyślnie

że się spytam niedyskretnie:
    co się dzieje z klapką od komory baterii w aparacie po zamontowaniu gripa? Bo na fotkach alfy (i innych też) nie widziałem miejsca, gdzie taka stercząca klapka mogłaby się schować... a sama klapka wygląda na niedemontowalną. Więc?
    N

Domyślnie

Klapkę bez problemu można ściągnąć (nawet jest to opisane w instrukcji ) Grip posiada specjalne miejsce na jej przechowywanie, zaznaczone na zdjęciu poniżej
    D80 - Grip`ex Alpha - 18-105 - 70-300VR i takie tam inne drobiazgi... www

Domyślnie

no tak, instrukcja str 239 Teraz wszystko jasne, piękne dzięki
    N

Domyślnie

edit: ciach posta - ja chyba juz na zacmienie cierpie bo nie zauwazylem ze padla odpowiedz , post mozna w kosmos...
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Strona 12 z 38 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów