Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: FM 3a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez montini Zobacz posta
    Ile teraz może kosztować 45mm f/2.8 P?
    Na allegro jest za 1111 PLN i z tego co pamiętam zawsze w tych okolicach kosztowały. Czarna wersja osiąga 1500 PLN ze względu na rzadkość występowania.

Domyślnie

Trafiłem kiedyś w sklepie srebrną wersję za 700 czy 800 zł, ale to było dawno i nieprawda. Faktem jest, że chętnie wymieniłbym ją na czarną, bo lepiej pasuje do czarnego FM2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Na allegro jest za 1111 PLN i z tego co pamiętam zawsze w tych okolicach kosztowały. Czarna wersja osiąga 1500 PLN ze względu na rzadkość występowania.
    Pamiętam, że jakieś dwa lata temu na allegro nikt nie chciał dać 660zł za wersję srebrną w stanie nowy. Było ich kilka sztuk od uznanego allegrowicza. Nikt nie chciał kupować pomimo wielokrotnego wystawiania. Sam żałuję, że jednego nie nabyłem... Teraz nawet za srebrne trzeba dać na ebay 350-500USD, w stanie idealny-nowy. Czarny rzadko schodzi poniżej 500USD. Raz, że wersji czarnej wyprodukowano mniej, dwa, że bardziej pasuje do korpusów, co wszystko sprawia, że rzadziej się pokazuje na aukcjach. Łatwiej kupić korpus FM3a, niż tego naleśnika, co znaczy, że ludzie nie chcą się go pozbywać. Trzeba pamiętać o tym, iż FM3a był zwykle sprzedawany w zestawie z tym obiektywem. Ludzie sprzedają korpus, a zatrzymują obiektyw. Powody są trzy: 1) bokeh 2) styki CPU 3) niezwykła konstrukcja (mały, nie rzuca się w oczy, dobry do np. street photo)
    kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat

Domyślnie

dobre pytanie: dlaczego nikon znowu nie wypuści nam takiego naleśnika?
    Nikkormat FTn + D90 + n28 f3.5 + n50 f2 + n105 f2.5 + n18-70 3.5-4.5 + n35 1.8

Domyślnie

Najlepiej w komplecie z mitycznym FM3d

Domyślnie

A ja mam pytanie, czy fm3a bedzie wspolpracowal z 50/1.8G i AF-S 35/1.8?
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

nie

fm3a wymaga obiektywow ktore maja pierscien przyslony

Domyślnie

Nie za bardzo, bo obiektywy typu G nie mają pierścienia przysłon.

Domyślnie

Fakt, rzeczywiscie, macie racje.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pierzot Zobacz posta
    dobre pytanie: dlaczego nikon znowu nie wypuści nam takiego naleśnika?
    Bo 45 nie jest wybitnym obiektywem, nie cieszył się popularnością ani pozytywnymi opiniami i ogólnie nie jest za bardzo potrzebny.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów