w wiekich sieciach korporacyjnych najczęsciej uzywanym softem jest mcafee
Szukaj
w wiekich sieciach korporacyjnych najczęsciej uzywanym softem jest mcafee
I'm not always right, but I'm never wrong...
poczytaj na www.virus.gr (trzeba zaznaczyć wersję angielską)
http://www.virus.gr/portal/en/conten...t-05-september
G-DATA jest na pierwszym miejscu słyszałem, że to jeden z najbardziej równo utrzymujących wysoki poziom zabezpieczeń. Mam go obecnie na próbę i działa o wiele lepiej niż Kaspersky (tak nie przymula komputera) no i jest stosunkowo tani.
W domu używam i polecam Kaspersky Internet Security. W robocie ćwiczę ArcaVir'a - zmula kompy koncertowo.
N
Avast
z tą szczelnością NOD'a to ostanio miałem kilka nieprzyjemności (znajomy - kekacz z forum również, moze to potwierdzić) więc byłbym ostrożny z NODem
Dla mnie mistrzem w prewencji i ew. leczeniu jest Bitdefender 2010. - jest darmowa wersja na 65 dni. W domu na Viście 64 bit używam Kaspersky AV 2009 - napewno dużo lepszy od NODa - a o zamulanie się nie martwię, 2 rdzenie 4GB RAM, szybki RAID
ja używam darmowgo avasta i nie narzekam...
| Nikon D800 x2 D500 P7000|SB-900|R1C1|szkła nikona 14-24,24-70, 70-200, 200-500, 500/4, 105 micro, 50, 16fish| lowepro|velbon||eizo CG i SX|
Rynek rynkowi nie równy - firmy wybierają to co im bardziej pasuje i Mcafee nie jest żadnym potentatem. Nie spotkałem się także z "zaleceniami" odnośnie używania czegokolwiek. Znam sieci, które uzywają Forefront, inne uzywają Fortigate, a jeszcze inne Symanteca. I tak wszystko zależy od tego co "centrala" narzuca i ile środków na to daje.
Nod32
NYCH - Americana
Skontaktuj się z nami