Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: szukam pracy

Domyślnie szukam pracy

Witam czy ktoś potrzebuje może wspólnika do fotografi ? szukam zleceń śluby. reportaże itp
    Jeśli się nie wyrabiasz chętnie pomogę.

Domyślnie

pochwal się co potrafisz czytaj (pokaż swoje fotki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Bez pokazania na co Cię stać nie licz na "zbyt wiele" /czytaj "na nic"/.
    D300s/S10-20/Manfrotto 055XPROB+486RC2/Marumi/Lowepro

Domyślnie

kilka moich fotek na www.....

Edycja na życzenie autora postu.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-01-2010 o 23:50

Domyślnie

Pstrykasz fotki widzę na własny koszt/utrzymanie, masz stronę, jakąś tam pozycje na rynku, na siebie zarabiasz ...
    skąd to pytanie o pracę? kryzys? mało zleceń? czy jednak ... chcesz się czegoś nauczyć?
    ArtBlog - moje początki
    D90 / T17-50 / N35 / SB600 / parasolki, statywy i inne graty /

Domyślnie

Jeśli wolno mi się wtrącić powiem, że zarabianie na chleb jako fotograf w małym mieście nie jest proste.
    Z reguły w małych miastach ludzie zadowalają się bardzo marną jakością, a głównym wyznacznikiem popularności fotografa jest cena.
    Do tego dochodzi duża konkurencja bo w małych miastach i na wsiach zlecenia ślubne robią dosłownie ludzie z ulicy.
    Kolejne utrudnienie to domorośli kamerzyści/fotografowie w jednym.
    Na starym sprzęcie bez umiejętności i doświadczenia jednocześnie filmują i fotografują pary młode podczas przygotowań, w kościele, w plenerze, oraz na przyjęciu weselnym czyli kompletna obsługa foto/video w jednym i to często za cenę 600-700zł za całość.
    Jakość taka jaka cena ale chętnych im nie brakuje.
    Wybić się w takich warunkach i fotografować na poziomie to nie lada sztuka.

W moich okolicach działa kilkunastu fotografo-filmowców, a studniówki w szkołach robią panowie wzięci z ulicy, którzy fotografują starymi lustrzankami trzymając je nie przy oku lecz w wyciągniętej dłoni bo tak jest cool i trendy
    Młodzież dostaje gnioty na płycie bo na papierze nie da się tego skopiować.

W kościołach coraz częściej widać foto-filmowców zamiast fotografów i kamerzystów.
    Dlatego doskonale rozumiem kolegę hunter77, bo sam działam na rynku jeszcze mniejszych niż Człuchów.
    W pełni popieram jego inicjatywę i zachęcam do ciągłego podwyższania swoich umiejętności.
    Nawet jak nie ma z tego kokosów to choćby po to by wyróżnić się z tej masy amatorszczyzny za g... pieniądze.

P.S.Polecam koledze forum ślubne fotograf-wesele.pl może za pomocą tego forum przybędzie zleceń.

Domyślnie

szczerze powiedziawszy jesli którykolwiek z obecnych tu fotografów mógłby Ci coś zaproponowac to jedynie pomoc i mozliwośc nauki. Na wspólnika to IMHO jeszcze zbyt niski poziom prezentujesz. Także zakręc się wokół kogos kto POTRAFI fotografowac i podpatruj z sezon lub dwa. A z czasem sam zabierz się za powazne fotografowanie ślubów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    Także zakręc się wokół kogos kto POTRAFI fotografowac i podpatruj z sezon lub dwa. A z czasem sam zabierz się za powazne fotografowanie ślubów
    1.To, ze hunter77 nie prezentuje jeszcze wysokiego poziomu nie znaczy, że nie zabiera się do tego na poważnie.
    2."Zakręcić się wokół kogoś kto potrafii fotografować" - to tak jakby podpatrywać złotnika w jego warsztacie.
    - Słowem nierealne.

Zdecydowanie bardziej polecałbym dokształcanie się i oglądanie stron świetnych fotografów ślubnych, także tych z forum nikona.
    A przede wszystkim praktyka i jeszcze raz praktyka.
    P.S. No i koniecznie rybie oczko bo to w ślubniakach mega lans świadczący o profesjonaliźmie fotografa

Domyślnie

bo ja wiem czy nieraalne. Wielu fotografów potrzebuje pomocy przy plenerach tak dla przykładu. I tam sugerowałbym rozpocząc poszukiwania
    A z technicznych rzeczy - praca z lampa zupełnie leży, obróbka równiez wliczając w to "dziarskie" rozmycia tła z PSa
    Także jak sugeruje Foto Brodowski - podpatrywanie najlepszych fotografów chociazby na poczatek na ich stronach www
    Podpatrywanie technik, podpatrywanie kadrów i na poczatek subtelne przenoszenie tego na swój grunt. Po opanowaniu powyższego szukanie indywidualnego stylu
    Tak se myśle w sumie
    ---------
    Mam rybie oko, robie śluby i amator ze mnie 100% - więc ta teoria się średnio sprawdza :P
    Ostatnio edytowane przez stock ; 04-01-2010 o 16:07

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hunter77 Zobacz posta
    Witam czy ktoś potrzebuje może wspólnika do fotografi ? .
    Wspólnika raczej nie, pomocnik by się przydał... ale niestety mamy za daleko.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów