Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: szukam pracy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie szukam pracy

Witam czy ktoś potrzebuje może wspólnika do fotografi ? szukam zleceń śluby. reportaże itp
    Jeśli się nie wyrabiasz chętnie pomogę.

Domyślnie

pochwal się co potrafisz czytaj (pokaż swoje fotki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Bez pokazania na co Cię stać nie licz na "zbyt wiele" /czytaj "na nic"/.
    D300s/S10-20/Manfrotto 055XPROB+486RC2/Marumi/Lowepro

Domyślnie

kilka moich fotek na www.....

Edycja na życzenie autora postu.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-01-2010 o 23:50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hunter77 Zobacz posta
    kilka moich fotek na www.....

Edycja na życzenie autora postu.
    ło dzizas! hunter, zapisz się na jakiś kurs fotograficzny.

Domyślnie

Pstrykasz fotki widzę na własny koszt/utrzymanie, masz stronę, jakąś tam pozycje na rynku, na siebie zarabiasz ...
    skąd to pytanie o pracę? kryzys? mało zleceń? czy jednak ... chcesz się czegoś nauczyć?
    ArtBlog - moje początki
    D90 / T17-50 / N35 / SB600 / parasolki, statywy i inne graty /

Domyślnie

Jeśli wolno mi się wtrącić powiem, że zarabianie na chleb jako fotograf w małym mieście nie jest proste.
    Z reguły w małych miastach ludzie zadowalają się bardzo marną jakością, a głównym wyznacznikiem popularności fotografa jest cena.
    Do tego dochodzi duża konkurencja bo w małych miastach i na wsiach zlecenia ślubne robią dosłownie ludzie z ulicy.
    Kolejne utrudnienie to domorośli kamerzyści/fotografowie w jednym.
    Na starym sprzęcie bez umiejętności i doświadczenia jednocześnie filmują i fotografują pary młode podczas przygotowań, w kościele, w plenerze, oraz na przyjęciu weselnym czyli kompletna obsługa foto/video w jednym i to często za cenę 600-700zł za całość.
    Jakość taka jaka cena ale chętnych im nie brakuje.
    Wybić się w takich warunkach i fotografować na poziomie to nie lada sztuka.

W moich okolicach działa kilkunastu fotografo-filmowców, a studniówki w szkołach robią panowie wzięci z ulicy, którzy fotografują starymi lustrzankami trzymając je nie przy oku lecz w wyciągniętej dłoni bo tak jest cool i trendy
    Młodzież dostaje gnioty na płycie bo na papierze nie da się tego skopiować.

W kościołach coraz częściej widać foto-filmowców zamiast fotografów i kamerzystów.
    Dlatego doskonale rozumiem kolegę hunter77, bo sam działam na rynku jeszcze mniejszych niż Człuchów.
    W pełni popieram jego inicjatywę i zachęcam do ciągłego podwyższania swoich umiejętności.
    Nawet jak nie ma z tego kokosów to choćby po to by wyróżnić się z tej masy amatorszczyzny za g... pieniądze.

P.S.Polecam koledze forum ślubne fotograf-wesele.pl może za pomocą tego forum przybędzie zleceń.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foto Brodowski Zobacz posta
    Jeśli wolno mi się wtrącić powiem, że zarabianie na chleb jako fotograf w małym mieście nie jest proste.
    Z reguły w małych miastach ludzie zadowalają się bardzo marną jakością, a głównym wyznacznikiem popularności fotografa jest cena.
    Do tego dochodzi duża konkurencja bo w małych miastach i na wsiach zlecenia ślubne robią dosłownie ludzie z ulicy.
    Kolejne utrudnienie to domorośli kamerzyści/fotografowie w jednym.
    Na starym sprzęcie bez umiejętności i doświadczenia jednocześnie filmują i fotografują pary młode podczas przygotowań, w kościele, w plenerze, oraz na przyjęciu weselnym czyli kompletna obsługa foto/video w jednym i to często za cenę 600-700zł za całość.
    Jakość taka jaka cena ale chętnych im nie brakuje.
    Wybić się w takich warunkach i fotografować na poziomie to nie lada sztuka.

W moich okolicach działa kilkunastu fotografo-filmowców, a studniówki w szkołach robią panowie wzięci z ulicy, którzy fotografują starymi lustrzankami trzymając je nie przy oku lecz w wyciągniętej dłoni bo tak jest cool i trendy
    Młodzież dostaje gnioty na płycie bo na papierze nie da się tego skopiować.

W kościołach coraz częściej widać foto-filmowców zamiast fotografów i kamerzystów.
    Dlatego doskonale rozumiem kolegę hunter77, bo sam działam na rynku jeszcze mniejszych niż Człuchów.
    W pełni popieram jego inicjatywę i zachęcam do ciągłego podwyższania swoich umiejętności.
    Nawet jak nie ma z tego kokosów to choćby po to by wyróżnić się z tej masy amatorszczyzny za g... pieniądze.

P.S.Polecam koledze forum ślubne fotograf-wesele.pl może za pomocą tego forum przybędzie zleceń.
    Nie zgodzę sie z tym.
    Paradoksalnie - w mniejszych miastach jest łatwiej, bo jest mniejsza konkurencja.
    Pod pojęciem "konkurencja" mam na myśli osoby, które świadomie wykonują zdjęcia, wiedzą jaki efekt chcą osiągnąć i poprzez opanowanie techniki i własnego sprzętu uzyskują to co zamierzyli.
    Wszędzie są klienci, którzy zatrudnią tych co równocześnie robią filmy i zdjęcia, albo walą na zielonym programie z lampą prosto w oczy - ale są tani, jednak coraz więcej jest klientów świadomych - nawet w mniejszych miastach, dla których ważne są zdjęcia - ich jakość, a nie ilość.
    I co ciekawe - w czterdziestotysięcznym miasteczku klientów świadomych jest na tyle dużo, że większej liczbie par musiałem niestety odmówić ze względu na brak terminu, niż przyjąłem zleceń...
    MarcinWilk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mswilk Zobacz posta
    Nie zgodzę sie z tym.
    Paradoksalnie - w mniejszych miastach jest łatwiej, bo jest mniejsza konkurencja.
    Pod pojęciem "konkurencja" mam na myśli osoby, które świadomie wykonują zdjęcia, wiedzą jaki efekt chcą osiągnąć i poprzez opanowanie techniki i własnego sprzętu uzyskują to co zamierzyli.
    Być może masz rację w tym co piszesz, tylko ja bym się tutaj zapytał do której grupy zalicza się pan Hunter, bo wg mnie napewno nie do tej świadomej "konkurencji" i w tym leży problem
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    Być może masz rację w tym co piszesz, tylko ja bym się tutaj zapytał do której grupy zalicza się pan Hunter, bo wg mnie napewno nie do tej świadomej "konkurencji" i w tym leży problem
    ... a problem nazywa się "szukam pracy" ... i kółko się zamyka ...
    MarcinWilk

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów