Close

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 114

Wątek: D90 gumy

Domyślnie

Witam

Byłem dzisiaj w FJ celem podpytania się i obmacania D90 (chciałbym kupić pierwszą lustrzankę) i właśnie podczas rozmowy Pan rozpakowywał 90-tkę która wróciła na gwarancji ze zmiany gum. Z tego co zauważyłem zakupiona w marcu br., więc to chyba dość powszechne zjawisko.

PS. Mam nadzieję, że zostanę na forum dłużej i może niedługo jako również posiadacz N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    dlaczego nie mogą tego zrobić tak, by nie trzeba było co chwila ich wymieniać ??
    to jest jedno z tych pytań na które nawet wielcy tego forum nie znają odpowiedzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez njght_84 Zobacz posta
    ja zmieniłm przez te gumy system... Nie stać mnie na wsyłanie aparatu co 4 śluby(miesiąc), tym bardziej że się ludzie patrzą i za plecami opowiadają "przyszedł z takim złomem że się kupy nie trzyma" autentyczna sytuacja przy d200. ...
    Z powodu gum zmieniać system na jakieś dziadostwo z szarymi pewnie obiektywami ... wstyd
    Może w Twoim przypadku treść na ekranie była mniej interesująca niż odlepiające się gumy. Ludzie patrząc Ci przez ramię chcieli prawdopodobnie zobaczyć zdjęcia jak je podglądałeś.
    Ja mam D90 od ponad roku, gum nie szanuje, ponad 44000 klapnięć i gumy się trzymają, no może trochę przy AL się porusza. Może niektórym się odlepiają bo źle trzymają aparat.
    Uważam, że Nikon powinien w tej sytuacji sprzedawać za 20 PLN zestaw naprawczy: gumy + klej.
    D90|N18-105VR|N50|T55-200|Samyang 8|N70-300VR|SB-900|Elektronika FE-27
    http://spongo.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spongo Zobacz posta
    Może niektórym się odlepiają bo źle trzymają aparat.
    tia, i Nikon zapomniał napisać w instrukcji, jak należy trzymać aparat, aby gumy nie odpadły
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

może ręce częściej myjcie ja na d300 65000 klapnięć i gumy wyglądają jak nowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Jedynym aparatem Nikona w którym nie występuje problem odklejających się gum jest D3000
    szkoda, że tylko dlatego, że w D3000 nie ma gum
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie Nikon - czy zwykła tandeta

Dołączyłem do grona ,,szczęśliwców" z odklejając się gumą pod kciukiem. Ewidentna wada fabryczna. Niezwłocznie zadzwoniłem do serwisu Nikona W-wa Postępu 14. Połączenie telefoniczne uzyskałem bez większych problemów. Sympatyczny mężczyzna /chyba konsultant serwisowy/ oznajmił mi, że jeżeli aparat jest na gwarancji to usuną tą wadę - podkreślam użył słowa wadę - nieodpłatnie. Jeżeli natomiast gwarancja 12 m-czna wygasła to naprawy dokonają na mój koszt. Zgodnie z przepisami i dyrektywami UE okres gwarancji - rękojmi wynosi 24 m-c od daty zakupu i okres ten obejmuje szczególne przypadki wad fabrycznych ujawniających się podczas normalnej eksploatacji sprzętu. Prawdopodobnie w tamtym tygodniu wygasła mi ,, 12 m-c gwarancja Nikon Polska". W związku z powyższym mam serdeczną prośbę do koleżanek i kolegów o przesłanie na mój adres forumowy informacji o tego typu wadach fabrycznych i sposobie załatwienia ich przez NIKON POLSKA. W poniedziałek jadę z aparatem do serwisu i ze stosownym pismem aby uzyskać ewentualną odmowę naprawy w ramach gwarancji UE na piśmie ze strony NIKON POLSKA. Swojego czasu był producent samochodów osobowych w których podczas mycia na myjce odpadały zderzaki. Producent ten nie chciał uznawać tego typu reklamacji - ale stosowne orzeczenie sądowe wyprowadziło go z tego błędnego przekonania. Nie ukrywam że nie przejdę do porządku dziennego w przypadku odmowy naprawy nieodpłatnie przez NIKON POLSKA. Nie ukrywam także, że moje działania będą działaniami przedprocesowymi i w ramach tych działań potrzebna jest mi udokumentowana praktyka serwisu NIKON POLSKA na szkodę klientów, a więc problemy jakie Was spotkały z realizacją napraw serwisowych.

serdecznie pozdrawiam
    Mariusz
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

ramicx
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    to jest jedno z tych pytań na które nawet wielcy tego forum nie znają odpowiedzi
    Taaa

Jak w moim d50 odkleiła się guma (po jakichś 3-4 latach) to kupiłem "kropelkę" i w 2min. zreperowałem. Problem nie powrócił. A zamiast wertować gwarancję czy pisać posty poszedłem robić zdjęcia
    Ps. To była jedyna usterka jaką zaobserwowałem przez parę ładnych lat, chyba nieźle jak na amatorskie lustro.
    Pzdr

Zbanowany
    Miasto
    to tu, to tam ale z Dolnego Śląska :]

Domyślnie

ramicx tu chodzi o zasady. Jeśli w serwisie twierdzą, że jest to wada, to rzeczywiście jest! Przypadków z gumami jest multum i trochę. Dziwi mnie dlaczego serwis robi pod górę "nikoniarzom". Jaki ma w tym cel?

ramicx
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PLANATAGINIS Zobacz posta
    ramicx tu chodzi o zasady. Jeśli w serwisie twierdzą, że jest to wada, to rzeczywiście jest! Przypadków z gumami jest multum i trochę. Dziwi mnie dlaczego serwis robi pod górę "nikoniarzom". Jaki ma w tym cel?
    Może w myśl zasady..."Nie ważne jak mówią, ważne że mówią"

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów