guma gumą a mi po 6 miesiacach padł autofokus teraz nie wiem co mam zrobić-aparat na gwarancji -święta przed nami i czym będę pstrykał rodzinie fotki--totalna załamka![]()
Szukaj
guma gumą a mi po 6 miesiacach padł autofokus teraz nie wiem co mam zrobić-aparat na gwarancji -święta przed nami i czym będę pstrykał rodzinie fotki--totalna załamka![]()
Smiena,Zenity....Yashica,Kiev 80,Samsung PRO815, Nikon D90 i inne pierdoły.........
Tylko nie kropelką,lepiej jakimś klejem typu Butapren - elastycznym,można delikatnie spróbować.Nie będzie problemu z odklejeniem jakby co.
A new shit has come to light...
Kapną, kapną. Właśnie jestem po takiej wymianie. Normalnie zrobiliby to na gwarancji (tak powiedzieli) ale zauważyli, że guma była klejona we własnym zakresie co rzekomo spowodowało rozciągnięcie się gumy i konieczną wymianę. Koszt takiej usługi to:
Cover Rubber (guma) 7,34 zł
Double Stick Tape (taśma dwustronna!) 1,84 zł
Robocizna (0,25 roboczogodziny) 47,50 zł
A swoja droga to granda, aby czekac tyle czasu na przyklejenie kawalka gumy, ktory nie trwa nawet pol godziny. Chyba, ze maja duuuuzo aparatow i jest dluga kolejka. IMHO takie rzeczy to powinni robic od reki.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Ja bym wolal (jak juz) kupic te gumy we wlasnym zakresie i przykleic.
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
Skontaktuj się z nami