Szukaj
Jak poradzil Masaciccio, przeczysc styki, mnie pomoglo. zmien w ustawienich, zeby ci ostrzylo po nacisnieciu przycisku af-l/ae-l, tego obok wizjera, to wykluczy uszkodzenie spustu migawki. A, i czy dzwigienka od zmiany af/mf jest do konca przestawiona(tzn na af)?
Teoretycznie jest jeszcze opcja, ze ci sie pierdziel przyslony przestawil na inna wartosc niz 22, ale to by ci ttl nie dzialal.
D90 + słoik po Kieleckim
ja zmieniłm przez te gumy system... Nie stać mnie na wsyłanie aparatu co 4 śluby(miesiąc), tym bardziej że się ludzie patrzą i za plecami opowiadają "przyszedł z takim złomem że się kupy nie trzyma" autentyczna sytuacja przy d200.
Fotopolis by się tym zajęło wreszcie bo jest to syf do mega potęgi!
No i może na weselu jak ktoś zobaczy jaki masz obdarty aparat, tym samym nie zwędzi ci go przy najbliższej okazji jak się odwróciszJak chcesz robić wrażenie wizualne to kupujesz grip, bracket a na niego lampa z lightspere, a jeszcze lepiej z dyfuzorem nadmuchiwanym plus pasek od D3x, uchwyt na nadgarstek, rękawiczka rowerowa na łapę.
Ostatnio edytowane przez wywar ; 14-12-2009 o 15:16
Z powodu gum zmieniać system na jakieś dziadostwo z szarymi pewnie obiektywami ... wstyd
Może w Twoim przypadku treść na ekranie była mniej interesująca niż odlepiające się gumy. Ludzie patrząc Ci przez ramię chcieli prawdopodobnie zobaczyć zdjęcia jak je podglądałeś.
Ja mam D90 od ponad roku, gum nie szanuje, ponad 44000 klapnięć i gumy się trzymają, no może trochę przy AL się porusza. Może niektórym się odlepiają bo źle trzymają aparat.
Uważam, że Nikon powinien w tej sytuacji sprzedawać za 20 PLN zestaw naprawczy: gumy + klej.
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
widząc twoją stopke, możesz rzucać oszczerstwami nie mniej jednak miałem to samo w d200/300/2/80 i we wszystkich gripach, istny wstyd położyć taki aparat na stole przy weselu.
co do obiektywów które daje canon dla stałkarzy sa mniej zauważalne niż standardowe zoomy nikona i nie mają tandeciarskich złotych napisów rzucających się w oczy, więc jest to skromniejszy system..
zapewne masz bardzo duże doświadczenie sprzętowe skoro masz odwagę na takie "... zmieniać system na jakieś dziadostwo z szarymi pewnie obiektywami " radze ci przygryźć język.
Lepiej mieć aparat który rozlatuje się w rekach i nie mający konkurencji dla canona w jasnych stałkach..
"Ludzie patrząc Ci przez ramię chcieli prawdopodobnie zobaczyć zdjęcia jak je podglądałeś." biorę niemało za wesele, wizerunek w moim przypadku również jest ważny, a aparat wyglądający na rozpadający na pewno nie był mile odbierany przez zamawiających. Ja i wielu innych znajomych nie może pozwolić sobie na serwisowanie aparatu kilka razy w roku(słyszycie jak to brzmi?! profesjonalny aparat trzeba serwisować kilka razy w roku...-szok mowa o tych co z tego żyja, niestety powiększające gumy mają również wplyw na blokowanie pokrętła w modelach semi i profi oraz na późniejsza niższą cenę odsprzedaży)
mam tylko nadzieje że udowodni ktoś tym naciągaczom że jest to wada fabryczna i wymiana ma się odbywać za darmo przez cały okres eksploatacji.
Ostatnio edytowane przez njght_84 ; 22-12-2009 o 12:23
Skontaktuj się z nami