Close

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 143

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aazmath Zobacz posta
    a może mi ktoś powiedzieć jak to jest jeśli np chciałbym reklamować sprzet, a sklep w którym go kupowałem juz nie istnieje u mnie w miescie?

Tylko sama Karta gwarancyjna czy dowód zakupu tez musi być?
    Dowód zakupu musi być zawsze, karta gwarancyjna jest czasem niepotrzebna (np. w Panasonicu). Bez dowodu zakupu nie masz bowiem jak udowodnić, że jesteś nabywcą tego sprzętu, że kupiłeś go w danym dniu (gwarancja biegnie od momentu sprzedaży) i sprzęt wciąż jest na gwarancji.

Jezeli sklep się tylko przeniósł to nie ma problemu, jak już go nie ma (upadek, likwidacja, koniec działalności) to może być problem. Pozostaje tylko serwis, a on... wymaga dowodu zakupu .
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Co do serwisu byłem pewien obaw, 9 listopada aparat zostały przyjęty do serwisu, wczoraj natomiast zostały do mnie wysłany. Panowie podobno wykonali przy okazji naprawy rowniez konserwacje, wyregulowali elektronike. W aparacie najprawdopodobniej był uszkodzony mechanizm przysłony, czekałem około 1.5 tygodnia na części.
    W sumie aparat został naprawiony w około miesiąc czasu. Oczywiscie czy zostal naprawiony to sie okaze zapewne w poniedzialek jak do mnie dotrze no ale tak czy siak specjalnych problemow z serwisem nie mialem. Jedyne co to problemy z dodzwonieniem sie do nich oraz jak wysylalem maila do nich to skrzynka byla zapchana hehe co mowi samo za siebie
    Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
    www.facebook.com/jasinskifoto
    www.instagram.com/marcinjasinskiphoto

Domyślnie

Jeżeli uszkodzenie następuje w 11 miesiącu gwarancji a naprawa trwa miesiąc, czy to oznacza, że po naprawie otrzymujemy sprzęt po gwarancji, czy o okres naprawy gwarancja jest przedłużona ?
    D300 N18-200VR N35 1.8 S10-20 N 180/2.8 AF N 105 2.8D N 70-210 AF 1:4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nokinnikon Zobacz posta
    Jeżeli uszkodzenie następuje w 11 miesiącu gwarancji a naprawa trwa miesiąc, czy to oznacza, że po naprawie otrzymujemy sprzęt po gwarancji, czy o okres naprawy gwarancja jest przedłużona ?
    wszystko zalezy od tego co jest wpisane w warunkach gwarancji (na karcie gwarancyjnej)

Domyślnie

chyba, ten wątek powinien wylądować w dziale "serwis" ? byłoby czytelniej imho
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

No i stało się, tak powyżej chwaliłem ale z obawami i sie one sprawdziły.
    Dostałem aparat odpalam i problemy zniknęły ale pojawił się nowy którego nie było ....
    Punkt ostrości z lewej strony pali się na stałe nawet po wyłączeniu aparatu. Serwis stwierdził ze musieli nie podpiąć jakiegos pina i mam im znów odesłać aparat. MASAKRA
    Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
    www.facebook.com/jasinskifoto
    www.instagram.com/marcinjasinskiphoto

Domyślnie Jeszcze raz o Gwarancji

Mam pytanie podobne do autora wątku. Próbowałam zadzwonić do Serwisu, ale już za późno, a strasznie mnie to meczy. Kupiłam przez internet D90 i mam do niego tylko gwarancje europejska, a na stronie serwisu piszą ze nie naprawiają sprzętu z tzw szarej strefy tj kupionych w Polsce , ale nie pochodzących od legalnego dystrybutora. ( pomijam fakt ze sprzedawca mnie oszukał mówiąc ze aparat ma gwarancje Nikon Polska- jutro do nich zadzwonię ale szczerze mówiąc nie liczę ze sie dogadamy bo ten sklep to totalna porażka LIDER24 -masakra!)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniiia Zobacz posta
    ... na stronie serwisu piszą ze nie naprawiają sprzętu z tzw szarej strefy tj kupionych w Polsce , ale nie pochodzących od legalnego dystrybutora. ...)
    A jak sprawdzić czy sklep internetowy jest "legalnym dystrybutorem"??
    Z6, D300s, D50, N24-70/4S, T17-50, T90, N35, N50, S10-20, N70-300G, SB-600, 2xYN460

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    wszystko zalezy od tego co jest wpisane w warunkach gwarancji (na karcie gwarancyjnej)
    Chodzi o to czy to co jest napisane jest zgodne z prawem. Bo w końcu już nie wiem czy gwarancja 12 miesięcy jest dla klienta czy też upływa na leżakowaniu w serwisie. Na dodatek nigdzie nie podano obowiązującego terminu naprawy a więc można nigdy nie odzyskać przesłanego do serwisu sprzętu (teoretycznie).
    D300 N18-200VR N35 1.8 S10-20 N 180/2.8 AF N 105 2.8D N 70-210 AF 1:4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nokinnikon Zobacz posta
    Chodzi o to czy to co jest napisane jest zgodne z prawem. Bo w końcu już nie wiem czy gwarancja 12 miesięcy jest dla klienta czy też upływa na leżakowaniu w serwisie. Na dodatek nigdzie nie podano obowiązującego terminu naprawy a więc można nigdy nie odzyskać przesłanego do serwisu sprzętu (teoretycznie).
    po raz kolejny - gwarancja jest nieobowiązkowa w tym kraju i to gwarant określa jej warunki jeżeli ją już daje, przy czym jeżeli gwarant udziela gwarancji to musi się trzymać okreslonych w niej warunków, musi być po polsku - tak niestety wygląda prawo

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów