Close

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 114

Wątek: D90 gumy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Masaccio Zobacz posta
    Sprawdzałeś na kilku szkłach? Jak nie masz takiej możliwości, to przeczyść styki, może coś pomoże.
    '
    w niedzielę kupiłem nikkor 50 f/1,8d w sklepie zrobiłem pare zdjęć i wszystko ładnie śmigało po przyjściu d o domu znowuż go założyłem i kicha AF odmówił posługi to samo na kitowym zrobiłem reset aparatu i nic wyświetla tylko się na środku czerwony prostokącik reszte ładnie śmiga oczywiście ćwiczę manual jakoś to mi wychodzi lata doświadczenia na zenitach
    może jakieś jeszcze porady zanim go wyślę do servisu...ten guzik AF w ogóle nie reaguje
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 18-12-2009 o 01:34 Powód: orto. ("znowusz")
    Smiena,Zenity....Yashica,Kiev 80,Samsung PRO815, Nikon D90 i inne pierdoły.........

Domyślnie

Jak poradzil Masaciccio, przeczysc styki, mnie pomoglo. zmien w ustawienich, zeby ci ostrzylo po nacisnieciu przycisku af-l/ae-l, tego obok wizjera, to wykluczy uszkodzenie spustu migawki. A, i czy dzwigienka od zmiany af/mf jest do konca przestawiona(tzn na af)?

Teoretycznie jest jeszcze opcja, ze ci sie pierdziel przyslony przestawil na inna wartosc niz 22, ale to by ci ttl nie dzialal.
    D90 + słoik po Kieleckim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Cały myk polega na tym, że ci ich nie sprzedadzą.
    serio?

p.s. wiem, ze mi nie sprzedadza.
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Zawsze moze ta nowa oderwac, i sobie zostawic, potem wrocic, i powiedziec, ze odpadla w drodze do domu i chce sie nowa
    D90 + słoik po Kieleckim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzej Zobacz posta
    Jak poradzil Masaciccio, przeczysc styki, mnie pomoglo. zmien w ustawienich, zeby ci ostrzylo po nacisnieciu przycisku af-l/ae-l, tego obok wizjera, to wykluczy uszkodzenie spustu migawki. A, i czy dzwigienka od zmiany af/mf jest do konca przestawiona(tzn na af)?

Teoretycznie jest jeszcze opcja, ze ci sie pierdziel przyslony przestawil na inna wartosc niz 22, ale to by ci ttl nie dzialal.
    kolego dzięki za poradę przestawiłem AF na alel/af i autofokus się odezwał jeszcze nie chodzi tak jak powinien ale działa czuję że i tak wyślę do servisu
    Smiena,Zenity....Yashica,Kiev 80,Samsung PRO815, Nikon D90 i inne pierdoły.........

Domyślnie

ja zmieniłm przez te gumy system... Nie stać mnie na wsyłanie aparatu co 4 śluby(miesiąc), tym bardziej że się ludzie patrzą i za plecami opowiadają "przyszedł z takim złomem że się kupy nie trzyma" autentyczna sytuacja przy d200.

Fotopolis by się tym zajęło wreszcie bo jest to syf do mega potęgi!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez njght_84 Zobacz posta
    ludzie patrzą i za plecami opowiadają "przyszedł z takim złomem że się kupy nie trzyma"
    No i może na weselu jak ktoś zobaczy jaki masz obdarty aparat, tym samym nie zwędzi ci go przy najbliższej okazji jak się odwrócisz Jak chcesz robić wrażenie wizualne to kupujesz grip, bracket a na niego lampa z lightspere, a jeszcze lepiej z dyfuzorem nadmuchiwanym plus pasek od D3x, uchwyt na nadgarstek, rękawiczka rowerowa na łapę.
    Ostatnio edytowane przez wywar ; 14-12-2009 o 15:16

Domyślnie

wywar tu nie chodzi o robienie / nie robienie wrażenia, tylko jeśli nikon coś robi, to niech to robi solidnie, gumy nie są dla lansu tylko dla komfortu trzymania body tak samo jak grip. I jak już te gumy wsadzają, to dlaczego nie mogą tego zrobić tak, by nie trzeba było co chwila ich wymieniać ??
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Oj tak patrze i czytam i stwierdzam ze jadnak zostane przy mojej D60 . Przeciez to jest nie powazne zeby sprzet za 3k robil takie wybryki np z af czy ta guma :/
    Mialem kupic D90 ale jednak jeszcze sie grubo zastanowie!
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barto28 Zobacz posta
    Oj tak patrze i czytam i stwierdzam ze jadnak zostane przy mojej D60 . Przeciez to jest nie powazne zeby sprzet za 3k robil takie wybryki np z af czy ta guma :/
    Mialem kupic D90 ale jednak jeszcze sie grubo zastanowie!
    Jedynym aparatem Nikona w którym nie występuje problem odklejających się gum jest D3000

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów