U mnie cyfra się potwierdza i zmieniła się ze 102 na 103ND100. U znajomego też działało w podobny sposób a zrobił ponad 100 tys. Zrobiłem doświadczenie, bo chciałem się przekonać ile jest prawdy w plotkach. Zmieniłem nazwę przed strzeleniem 30 tysięcznej fotki i aparat sam założył katalog o nazwie 103ND100 więc pewno trochę prawdy w tym jest. Wiem też, że można trochę pogrzebać w sofcie aparatu i wtedy takie liczenie można potłuc. Moja używka po po takich oględzinach też wyglądała na niewielki przebieg.
Natomiast problem z tanimi lampami wygląda jak w tym wątku tylko, że dla niskich czasów. W końcu pomyślałem, że nie wiem co i jak ustawić więc wziąłem aparat do tego kumpla i przetestowaliśmy go na sb-600 i sb-800. Z tymi lampami nie było żadnych problemów. Problem jest tylko z ceną bo lampa potrzebna jest mi do fotografowania w domu więc inwestycja przekraczająca 500 złotych nie ma większego sensu. Kolega też polecał którąś z DX ale rzadko można trafić na używkę po sensownej cenie. Dlatego mnie ciekawi czy ktoś miał doświadczenie z innymi lampami na tym sprzęcie.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami