Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Domyślnie

U mnie cyfra się potwierdza i zmieniła się ze 102 na 103ND100. U znajomego też działało w podobny sposób a zrobił ponad 100 tys. Zrobiłem doświadczenie, bo chciałem się przekonać ile jest prawdy w plotkach. Zmieniłem nazwę przed strzeleniem 30 tysięcznej fotki i aparat sam założył katalog o nazwie 103ND100 więc pewno trochę prawdy w tym jest. Wiem też, że można trochę pogrzebać w sofcie aparatu i wtedy takie liczenie można potłuc. Moja używka po po takich oględzinach też wyglądała na niewielki przebieg.

Natomiast problem z tanimi lampami wygląda jak w tym wątku tylko, że dla niskich czasów. W końcu pomyślałem, że nie wiem co i jak ustawić więc wziąłem aparat do tego kumpla i przetestowaliśmy go na sb-600 i sb-800. Z tymi lampami nie było żadnych problemów. Problem jest tylko z ceną bo lampa potrzebna jest mi do fotografowania w domu więc inwestycja przekraczająca 500 złotych nie ma większego sensu. Kolega też polecał którąś z DX ale rzadko można trafić na używkę po sensownej cenie. Dlatego mnie ciekawi czy ktoś miał doświadczenie z innymi lampami na tym sprzęcie.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

zadziwił mnie szczerze ten wątek, wszyscy chwalą stary aparat normalni jak nie na tym forum, gdzie po wyjściu nowego modelu, to stara puszka już zdjęc nie robi
    to mnie tak nakręciło, ze postanowiłem że warto jednak kupic starą i nierobiąca zdjec na wyższym od 400iso puszke czyli d200

Domyślnie

nie no... d200 zrobi jeszcze na 800 jak go ladnie poprosisz
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Prorok78 Zobacz posta
    nie no... d200 zrobi jeszcze na 800 jak go ladnie poprosisz
    A kysz! Ludzie przestaną D300 kupować Ja w swoim "papierowym" portfolio mam kilka zdjęć z ISO 1600 (a nawet czasami ciut więcej) i jest dobrze. Ale pewnie ja ślepy jestem
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

nieeeee nie przestana...!! przeciez d200 ma 'tylko' 10mpx !!! teraz trzeba wiecej!!! hehe
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Domyślnie D70

WITAM, MOŻE MI KTOŚ NIPISAĆ ILE WART JEST ZESTAW Nikon D70 z obiektywem Nikkor AF-S18-70mm I Nikkor AF-S 70-300mm VR .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz_20_19 Zobacz posta
    WITAM, MOŻE MI KTOŚ NIPISAĆ ILE WART JEST ZESTAW Nikon D70 z obiektywem Nikkor AF-S18-70mm I Nikkor AF-S 70-300mm VR .
    To tak na temat watku. Poproś moda o przeniesienie

Domyślnie

To jak juz wątek ożył, to pozwole sobie zapytać;

jak jest z ładowaniem krzywych tonalnych do d100?
    Wyczytałem, że za pomocą nikon capture 3 można to zrobić, mam przykłady na modyfikowanie krzywej polegający na tzw. "dekompresji" powiedzmy lewej połowy histogramu bez ruszania swiateł.
    Ale do rzeczy; czy tylko NC3 to umożliwia (płatny?), czy inny soft też? i jaki?
    czy są gotowe krzywe; zależy mi na powiększeniu zakresu tonalnego bez przepałów; np. osławione krzywe z D2; skąd je wziąć i jak to ugryźć?

Ma ktoś może doświadczenia w tym zakresie? i się podzieli ?

Aaa, właśnie; i czy można kożyystając z banków A i B załadować dwie krzyywe i sie przełączać, czy "custom" jest jeden wspólny?
    Ostatnio edytowane przez igg ; 11-02-2010 o 12:43

Domyślnie

Ja otrzymałem swego czasu profile do wgrania w D100 od użytkownika z tego forum.

Jest na 100% wątek o tym. Poszukaj.

Mam je , ale nigdy się nie zabawiłem w ich wgrywanie.

Jak sobie przypomnę nicka to napiszę.

A masz program do mapowania matrycy w D100? Ja sobie zmapowałem przy kawce i jest super

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów