Close

Strona 79 z 371 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Slackware? A to do tego nie ma jakiejś paczki? No patrz, przez kilkanaście lat nie zauważyłem...
    No pacz Pan, np obsługi Sybase w PHP domyślnie nie ma i z paczki się nie dołoży. I jeszcze pięćdziesięciu innych rzeczy.

Cytat Zamieszczone przez kiemlo Zobacz posta
    Czegóż takiego nie mogę zrobić w Ubuntu, co mógłbym zrobić w Slacku?
    Na to pytanie każdy administrator odpowie inaczej. Wadą kombajnów są gotowe rozwiązania, które w przypadku biurkowych instalacji się sprawdzają, ale w przypadku serwerów usług mogą być niekompletne lub nieskalowalne.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    No pacz Pan, np obsługi Sybase w PHP domyślnie nie ma i z paczki się nie dołoży. I jeszcze pięćdziesięciu innych rzeczy.
    To dziwne, bo ja mam paczkę z wszystkim, włącznie z tymi pięćdziesięcioma innymi rzeczami

Aha... a na maka nie ma Płatnika! I nie da się go dokompilować, nawet..

Domyślnie

Kod:
    sudo aptitude install php5-sybase
    Na to pytanie każdy administrator odpowie inaczej. Wadą kombajnów są gotowe rozwiązania, które w przypadku biurkowych instalacji się sprawdzają, ale w przypadku serwerów usług mogą być niekompletne lub nieskalowalne.
    Jeśli są niekompletne lub nieskalowalne, to wtedy pole manewru pod Ubuntu czy Slackware czy w jakiejkolwiek innej dystrybucji jest dokładnie takie samo. Chyba że wskażesz jednak to, co można pod Slackiem, a nie da się gdzie indziej.

Domyślnie

Fajni jesteście w tym wątku. Napisałbym coś mądrego, ale nie wiem w zasadzie o czym tutaj rozmawiamy
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

To dziwne, bo ja mam paczkę z wszystkim, włącznie z tymi pięćdziesięcioma innymi rzeczami
    Proponuję się nie zakładać bo będzie Pan w plecy skrzynkę browara, na przykład.

Aha... a na maka nie ma Płatnika! I nie da się go dokompilować, nawet..
    Po co? Można go zapewne uruchomić pod natywnym Win pracującym jako wirtualna maszyna na OSX'ie. Nie próbowałem z płatnikiem, ale moje oprogramowanie księgowe tak działa. Próbował Pan w drugą stronę?

Cytat Zamieszczone przez kiemlo Zobacz posta
    Jeśli są niekompletne lub nieskalowalne, to wtedy pole manewru pod Ubuntu czy Slackware czy w jakiejkolwiek innej dystrybucji jest dokładnie takie samo. Chyba że wskażesz jednak to, co można pod Slackiem, a nie da się gdzie indziej.
    Jeśli czegoś nie ma w paczce to jest w źródle i kwestia skompilowania pod swoje potrzeby. Tak można w każdej dystrybucji, przy czym kombajny mogą być bardzo "przywiązane" do swoich paczek i może być kłopotliwe przestawienie własnych czasem niestandardowych ustawień pod ogólne standardy. Przykład z PHP jest nadal dobry, gdzie w paczce mogą być wkompilowane zupełnie inne ścieżki. Ot, po prostu paczki są wygodne, ale jak coś trzeba to mogą się mścić.

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Fajni jesteście w tym wątku. Napisałbym coś mądrego, ale nie wiem w zasadzie o czym tutaj rozmawiamy
    To taki relaks piątkowy.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 04-12-2009 o 16:04
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

pebees
    Gość

Domyślnie

Po co? Można go zapewne uruchomić pod natywnym Win pracującym jako wirtualna maszyna na OSX'ie. Nie próbowałem z płatnikiem, ale moje oprogramowanie księgowe tak działa. Próbował Pan w drugą stronę?
    Nie próbowałem, bo nie ma potrzeby. A nie ma potrzeby, bo wszystko co potrzebuję, mam dla Windows. Dla linuksa też. Nawet jeśli poprzez wirtualną maszynę. I chyba tak to dziwnie jest, że to co jest na maka, jest i na Windows, ale odwrotnie to już niekoniecznie

Domyślnie

Nie próbowałem, bo nie ma potrzeby. A nie ma potrzeby, bo wszystko co potrzebuję, mam dla Windows. Dla linuksa też. Nawet jeśli poprzez wirtualną maszynę. I chyba tak to dziwnie jest, że to co jest na maka, jest i na Windows, ale odwrotnie to już niekoniecznie
    Na szczęście dodałeś chyba

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubows Zobacz posta
    Na szczęście dodałeś chyba
    Właśnie, daj jakieś przykłady, inne niż Aperture

Domyślnie

Że też wam się chce prowadzić taką dyskusję, podziwiam
    Ja już od lat nie przekonuje do żadnego systemu operacyjnego, nic nie staram się udowadniać, zrozumiałem że to sensu nie ma. Sam używam od kilku lat komputerów apple z OSX i po prostu dla mnie jest przyjemniej i wygodniej. Każdy sobie używa co mu się podoba i dobrze że są po prostu pewne alternatywy
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Pisałeś serio

większości programów z macupdate.com nie znajdziesz na win. Tak wiem ( a właściwie domyślam) się, że funkcjonalnie odpowiadające im programy znajdę także na windowsa. Ale zdaje się pytałeś o programy a nie o rodzaj pracy, który masz zamiar nimi wykonywać ( świadczy o tym między innymi podany przez Ciebie przykład Aperture, którego odpowiedniki, co oczywiste znajdziemy na "blaszakach")

może zatem coś z mojego folderu programy:

1password,
    adium,
    automator,
    bento,
    coverscout
    Dvdremaster
    garageband
    growl
    litle snitch
    pathfinder
    pixelmator
    Rapidweaver
    macfamilytree
    RWmooltitool
    songgenie
    Sonicfirepro
    Toasttitanium
    Timemaschine
    iwork
    speddownload

ale jakie ma to znaczenie dla tematu wątku? Ja podałem wcześniej dlaczego mac. Używałem windowsa począwszy pod wersji 3 do wersji xp prof. sp3 ( w pracy używam go niestety do dnia dzisiejszego) a także osx. I poza pierwszym tygodniem (kiedy przeżywałem uczciwie mówiąc frustrację i zagubienie w nowym), nie było dnia w którym by mi czegoś brakowało przy pracy na maku. Jak pracuję na xp to nie ma godziny abym czegoś nie w nim nie przeklął. A wirusów w tej windzie nie mam bo ogóle nie jestem podłączony do netu, chociaż kompy są spięte w sporą sieć i są pod ciągłym nadzorem informatyków.

Acha na koniec - snow leopard też ma wpadki. Nie jestem ślepy

pozdrawiam i życzę używania tylko najlepszych systemów operacyjnych a także uczciwych argumentów w dyskusjach.

MJ
    Ostatnio edytowane przez Marcin Jakubowski ; 04-12-2009 o 22:24

Strona 79 z 371 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów