Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

Nie napisales ile chcesz wydac na router. Od siebie polece router draytek z serii 27xx czy tez lepiej 29xx. Uzywam ich na codzien (oprocz tego wszystko od d-link do cisco) i sa to najmniej problemow sprawiajacych routery. W domu mam 2910VG dzialajacy jako AP.
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Witam.

Co do Liveboxa to przy wszystkich jego wadach, fakt że firmuje go dostawca ma jedną niezaprzeczalną zaletę: nie obchodzi cię jego gwarancja, czyli że nawet jak spali Ci go wyładowanie to i tak Ci go wymienią, czego nie mogę powiedzieć o innych producentach.

Jeśli chodzi o sam wybór routera do adsl to musisz się zastanowić do czego tak naprawdę będziesz używał łącza. Bo jeśli do samego rozdzielenia dostępu, to nie ma się co ładować w koszta i kupić coś w miarę taniego, najlepiej z dobrą gwarancją: np Edimax 7084, albo TP-Link W8901 (ten ostatni ma 24mieś D2D) za jakieś ca130zł.
    Jeżeli zaś chcesz od routera coś więcej, np VPN, VLAN, izolację WiFi, no to już musisz się rozejrzeć za czymś lepszym (droższym).
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Domyślnie

3COM 3CRWDR200A-75 Używam osobiście już 2-gi rok. Na początku były z nim same problemy, restart co 2-3 dni. Po uaktualnieniu firmware praktycznie zapomniałem, że istnieje, zero problemów - polecam. Router pracuje w domku jednorodzinnym o powierzchni ok. 150m2, zasięg wyśmienity zarówno na partęrze jak i na pietrze, a i w ogrodzie całkiem dobry.

Domyślnie

Dzieki za kolejne podpowiedzi. Oczywiscie jesli chodzi o koszty to chce zejsc jak najnizej. Router ma sluzyc tylko i wylacznie do podziału sygnału. Komp. bezprzewodowy bedzie sluzyl tylko do przegladania netu. Chce miec tylko dobry sygnał i zadnych restartow.
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez johny72m Zobacz posta
    Dzieki za kolejne podpowiedzi. Oczywiscie jesli chodzi o koszty to chce zejsc jak najnizej. Router ma sluzyc tylko i wylacznie do podziału sygnału. Komp. bezprzewodowy bedzie sluzyl tylko do przegladania netu. Chce miec tylko dobry sygnał i zadnych restartow.
    No to belkin n+ ma bardzo duży zasięg (lepszy nawet niż linksys) i cena około 200.
    Mankament: trzeba miec modem, bo ten router nie ma wbudowanego.
    http://www.ceneo.pl/2175781
    http://catalog.belkin.com/IWCatProdu...duct_Id=459640

Ewentualnie linksys wrt320n ma 5ghz i calkiem fajny zasięg
    Ostatnio edytowane przez terpsych ; 28-11-2009 o 20:35
    Jestem obcy i nic co obce nie jest mi obce.
    T.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubows Zobacz posta
    czy dobrze zrozumiałem, że od linksysa masz już 4 modem w ciągu 5 lat a oprócz tego miałeś w tym okresie inne wymienione przez Ciebie modemy?
    tak - bo mam biuro, kamienice, dzieci na studiach w innym mieście.... dodatkowo lubię zmieniać zabawki nawet dobre na nowsze... niekoniecznie lepsze... taki dziwny jestem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    tak - bo mam biuro, kamienice, dzieci na studiach w innym mieście.... dodatkowo lubię zmieniać zabawki nawet dobre na nowsze... niekoniecznie lepsze... taki dziwny jestem...
    Nie powiedziałbym, że jesteś dziwny. Myślę, że ciągłe dążenie do poszukiwania nowych ... zabawek ce****e wielu facetów. Przechodząc do Twojego "głównego w tym wątku posta to jednak dopiero umieszczenie Twoich doświadczeń z routerami w kontekście posiadanych nieruchomości, czyni go zrozumiałym . Bo gdybyś miał stosować wszystkie wymienione przez Ciebie urządzenia w jednym, nawet 600 metrowym domu w ciągu 5 lat, to oznaczałoby dla mnie, że muszę się wystrzegać wszystkich urządzeń, które wymieniłeś.

ad rem

Ja mogę polecić routery apple, mam extreme i ekspressa, oba działają bardzo dobrze, są stabilne, mają prosty soft, w moim domu i dosyć dużej działce dają super zasięg. Nie posiadają jednak modemu adsl i są drogie. Służą już kilka lat a ostatnie przed nimi spaliły mi się po roku używania. Zatem mimo, że autor podał niższy pułap cenowy Dla mnie zatem zdecydowanie apple.

pozdrawiam

MJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    a co byście polecili do kablówki Aster City?
    Popcorn i zimne piwko + szajs od linksysa który jest dobry a jest dobry jest bo jest już tani
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    Popcorn i zimne piwko + szajs od linksysa który jest dobry a jest dobry jest bo jest już tani
    to obowiązkowo. O linksysie już też słyszałem.
    Dzięki.

Domyślnie

Witam.
    Pozwolę sobie odświeżyć temat, gdyż sam stanąłem przed koniecznością wyboru routera. Ma on służyć do rozdzielenia Neostrady na PC i laptopa. Jestem już prawie zdecydowany na Pentagrama 6331-6, o którym wiele dobrego czytałem i słyszałem. Problem w tym, że po głowie chodzi mi jeszcze inny sprzęt, firmy US Robotics (USR910. Jego przewagą jest print server, jednak jest to chyba model dość mało popularny, bo nie mogę znaleźć o nim żadnych opinii. Przeglądając stare wątki o routerach zauważyłem, że na forum jest dużo ludzi posiadających doświadczenie z tego typu sprzętem. Byłbym zatem wdzięczny za wszelkie opinie dotyczące wymienionych modeli.

Pozdrawiam

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów