Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 92

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    W wielkim skrocie obecna lista zyczen odnosnie szkiel (odnoszac do lineupu konkurencju) to ok kilkanascie pozycji. Zwazywszy na fakt, ze Nikon wypuszcza ok 5-7 szkiel rocznie to kwestia 2-3 lat
    zwazywszy ze wiekszosc z tych 5-7 wypuszczanych co roku szkiel nie jest na zadnej liscie zyczen to poczekamy troche dluzej
    Road to Manila

Domyślnie

Ale nie ma co się przejmować jak ktoś ma kasę na dane szkło to trzeba kupować i robić zdjęcia - szkoda czasu na czekanie latami na następców tego szkła - kadry uciekają i tyle a ile osób może powiedzieć że wykorzystało możliwości szkła tak w 100% i nic więcej nie wyciśnie oraz że to szkło go ogranicza? - oczywiście mówimy o drogich pro szkłach jak np 135/2, 70-200 i inne tego typu wiele ludzi tymi szkłami zrobiło fotki na widok których tzw kopara nam opada i tyle - skoro oni dali radę to znaczy że jeszcze coś z tych szkieł sami możemy wycisnąć to tak na pocieszenie zanim Nikon coś wypuści
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    zwazywszy ze wiekszosc z tych 5-7 wypuszczanych co roku szkiel nie jest na zadnej liscie zyczen to poczekamy troche dluzej
    Właśnie chciałem napisać dokładnie to samo. W międzyczasie wypuszcza nowe kity, spacerzoomy, jakąś stałę DX. No i po kilku latach będą nowe życzenia - np odświeżenie 24-70 z dodanym VR Nie wiadomo jak długo na które szkło będziemy w efekcie czekali. To może być i 5 - 6 lat, a może i dłużej.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Oj tam- ale się przejmujecie - to nie wiecie że to nowe 135 to będzie N AF-S 135/3.5 Micro VR DX ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Właśnie chciałem napisać dokładnie to samo. W międzyczasie wypuszcza nowe kity, spacerzoomy, jakąś stałę DX. No i po kilku latach będą nowe życzenia - np odświeżenie 24-70 z dodanym VR Nie wiadomo jak długo na które szkło będziemy w efekcie czekali. To może być i 5 - 6 lat, a może i dłużej.
    Mnie już powoli Nikon zaczyna drażnić tą swoją dziwną polityką.. A już najbardziej w****.. mnie fakt, że wypuścili już kilka korpusów FX, a z szklarnią do tego im się nie śpieszy i jak gdyby nigdy nic pokazują sobie czasem nowe szkiełka... DX.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    wypuścili już kilka korpusów FX (...) i jak gdyby nigdy nic pokazują sobie czasem nowe szkiełka... DX.
    Przecież masz tryb DX
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

a z szklarnią do tego im się nie śpieszy
    Bo widzisz... to jest tak... jak wypuścili D40, D60 itd itd to nie było co do nich wpinać z tego względu że ludzie nawet szkła AF mieli jak MF później Nikon wypuścił FX by dopiero i dopiero ho ho później dorzucił nam 50/1.4G i wreszcie dla użytkowników kastratów 35/1.8DX który to tak na prawdę powinien MZ wejść razem z D40/D60... teraz mamy więcej puszek FX dlatego dostajemy szkła DX szkła pod FX to pewnie dostaniemy za 2-3 lata (mowa o pierwszych sztukach) - jedyny chlubny wyjątek to właściwie trójca zoomów (chociaż w tym temacie było co wpinać wcześniej i właściwie wszystko wcześniej miało AF-S (17-35, 28-70, 80-200))

Domyślnie

Im dłużej się zastanawiam to jak ni jak ale wychodzi mi o skrajną akcję marketingową. Pomyśleć można w ten sposób. Czekają aż większości puszczą nerwy i nawet zacznie się przesiadanie. Wtedy to nasz Najkon zacznie wypuszczać mega wypasione, mega ostre stałki jakich świat nie widział. A wtedy już będzie miło bo system kompletny. Ludzie wtedy rzucą się na sprzęt jak mucha na... (ja też) No bo jaki jest sens mieć kompletny system skoro potem nic o nim nie będzie słychać. A tak zawsze będzie na językach. Bo tu wypuścił jakieś fajne body a teraz fajne szkło. Zresztą większość reporterów ma chyba czym pracować a to dla nich raczej priorytet.

Ale może faktycznie za trzepaniem wydmuszek kitowych nie ma jak taczki załadować.

Domyślnie

Chłopy! A na Allegro jest manual 135/2 za 750zł i to szkło też robi zdjęcia.
    Osobiście uważam, że funkcja DC jest ZNAAAACZNIE przydatniejsza niż powiększenie dziury z f/2 do f/1,8.
    Z f/2 na f/1,2 - to co innego
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_G Zobacz posta
    Z f/2 na f/1,2 - to co innego
    To juz by byla armatka wielkosci chyba Nikkora 200 f/2.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów