Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Router-jaki wybrac?

Witam i prosze kolegów o pomoc.
    Moja "ładniejsza połówka" w koncu zaklada internet, i stoimy przed wyborem routera, gdyz chcemy miec dostep do netu przez dwa komputery.
    Internet bedzie na złaczach TPSA, prawdopodobnie Multimo, Era lub Netia, ale problem polega na tym, ze nie wiem jaki router wybrac. Miejsce działania, to dom jednorodzinny. Router z modemem bedzie na parterze, tam tez chce podłaczyc 1-szy komp, za pomoca kabelka, natomiast drugi komp, na pietrze, juz bezprzewodowo.
    Nie wiem czy to ma znaczenie (laik informatyczny) ale mieszkania duze, wysokie.
    Wiem ze router ma byc w aneksie A, (cokolwiek to znaczy), to podstawowe wymaganie techniczne operatora.
    Poradzcie jaki konkretnie model routera, i karty sieciowej zdadzą egzamin w takich warunkach, aby nie gubic zasiegu. Ktory ma odpowiednia moc sygnału.
    Moze sa osoby ktore zajmuja sie montazem takich urzadzen, lub uzytkownicy ktorzy to przetestowali realnie. Z gory dziekuje za pomoc.
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

Sorki, ale podbije swoj watek gdyz zalezy mi na czasie i uzyskaniu pomocy, i nie chce by temat zapadl w nicosci.
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

linksys wrt54gs lub gl
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarecky Zobacz posta
    linksys wrt54gs lub gl
    I Tomato do tego

Domyślnie

A nie możesz z samej tpsy wziąć? liveboxy dają teraz za darmo, w dodatku jak się popsuje, to wymieniają za darmo. Są jeszcze jakieś promocje na darmowe TVSat, ale tego już nie ogarniam. Fakt, że trzeba dokupić abonament (min. tp60 za 35 pln na 2 lata), ale np. u mnie Netia wychodzi w sumie drożej.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

prawie każdy oddzielnie kupiony router z modemem bedzie lepszy niż livebox.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaddixx Zobacz posta
    potwierdzam
    na szczęście za miesiąc żegnam się z Neostradą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaddixx Zobacz posta
    Ano będzie, szczególnie jeżeli chcemy czegoś więcej niż WEP, z tym że:
    - większość tańszych łatwo gubi ustawienia (czego livebox nie robi), a więc warto zapłacić nieco więcej
    - są nienaprawialne. Póki jesteś na gwarancji to Ci wymienią, potem możesz jedynie kupić kolejny. Ostatnio miałem taki problem nawet z dość drogim Cisco.
    Pozdrawiam.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zako, Polska Południowa

Domyślnie

musisz wpierw się zdecydować na konkretnego dostawcę i wtedy można coś zaproponować

Cytat Zamieszczone przez jarecky Zobacz posta
    linksys wrt54gs lub gl
    odpada - to nie jest router ADSL
    natenczas brak sygnaturki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur_A Zobacz posta
    - większość tańszych łatwo gubi ustawienia (czego livebox nie robi), a więc warto zapłacić nieco więcej
    nie wiem, co masz na myśli, ale mój "gubił" mojego laptopa. Musiałem kilka razy w miesiącu logować go do Liveboxa. Fakt, że potrzeba tylko wcisnąć jeden guziczek, ale jest to wkurzające. O utracie zasięgu już nie wspomnę (livebox soi za ścianą) . Prędkość koszmarna, nigdy nawet się nie zbliżyłem do teoretycznego 1 Mb.

Cytat Zamieszczone przez panchoo77 Zobacz posta
    musisz wpierw się zdecydować na konkretnego dostawcę i wtedy można coś zaproponować
    a co byście polecili do kablówki Aster City?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów