Niestety grip dla kogoś, kto sporo fotografuje to konieczna podstawa... Koniec. Kropka.
Szukaj
Niestety grip dla kogoś, kto sporo fotografuje to konieczna podstawa... Koniec. Kropka.
D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ
A jeszcze jedna sprawa,nie doczytałem tutaj o tym.Czy koniecznie trzeba dokupić z miejsca dodatkowy akumulator czy ten grip może funkcjonować na jednym akulmulatorze?
D90+GRIP+T.17-50/2.8+Helios 44-2+Nissin Di622+Manfrotto190PROB+141RC
Moja fotogaleria
http://www.wicherphoto.republika.pl/ i http://plfoto.com/40831/autor.html
może na jednym EN-EL3e, może na dwóch, może też na 6 paluszkach
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
? to nie D300/700
albo palce albo en-el3e, proszę niepotrzebnie nie mieszać pytającym w głowach
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
A ja mam pytanie do użytkowników... czy Wam też czerpie się bateria gdy nie używacie aparatu? Ja mam wrażenie, że odkąd mam gripa akumulatory szybciej się czerpią. Wcześniej tego nie zauważyłem. Dzieje się tak i z nikonowskim i z zamiennikiem. Czy może to być spowodowane włącznikiem w gripie? Mam jednak wrażenie, że czy to jest włączony czy nie, baterie i tak się czerpią. I nie mówię o jakimś długim okresie odstawienia aparatu...
Generalnie to Nikonek...
Nie ma prawa tak się dziać wg mnie - u mnie niezależnie od jednego i drugiego wyłącznika nigdy nie zauważyłem aby bateria traciła moc nawet odrobinę - mogę obie naładować i zostawić aparat nawet na miesiąc i będzie dalej max![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Hmm wg tego co piszecie to w tym gripie od alphy dolny "spust" ma też funkcje włączania i wyłączania aparatu? myślałem ze tam jest tylko przełącznik "blokowania" spustu...
D80 - Grip`ex Alpha - 18-105 - 70-300VR i takie tam inne drobiazgi... www
ja ostatnio porównywałem alphe i oryginał.....no i alpha tak mi plastikiem troszkę zajechała....no takie moje odczucie....i materiał wg mnie się odróżnia od body....
kupiłem używany org za 410 zł....jakoś wolałem dopłacić, choć gwarancji już brak
Sprawdziłem w tym momencie u siebie.
Nie ma takiej opcji żeby przełącznik na gripie działał jak główny wyłącznik aparatu. Jeżeli na korpusie jest off - aparat milczy i tyle. Tak więc funkcja przełącznika na gripie sprowadza się do blokowania jego spustu.
Natomiast inną sprawa jest czy rzeczywiście pozostawianie wyłączonego aparatu z włączonym przełącznikiem na gripie mam lub nie ma znaczenia.
NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1
Skontaktuj się z nami