Close

Strona 11 z 38 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 376

Domyślnie

Niestety grip dla kogoś, kto sporo fotografuje to konieczna podstawa... Koniec. Kropka.
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

A jeszcze jedna sprawa,nie doczytałem tutaj o tym.Czy koniecznie trzeba dokupić z miejsca dodatkowy akumulator czy ten grip może funkcjonować na jednym akulmulatorze?
    D90+GRIP+T.17-50/2.8+Helios 44-2+Nissin Di622+Manfrotto190PROB+141RC
    Moja fotogaleria
    http://www.wicherphoto.republika.pl/ i http://plfoto.com/40831/autor.html

Domyślnie

może na jednym EN-EL3e, może na dwóch, może też na 6 paluszkach
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    może na jednym EN-EL3e, może na dwóch, może też na 6 paluszkach
    Na samych paluszkach czy paluszki + EN-EL3e ?
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

? to nie D300/700
    albo palce albo en-el3e, proszę niepotrzebnie nie mieszać pytającym w głowach
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

A ja mam pytanie do użytkowników... czy Wam też czerpie się bateria gdy nie używacie aparatu? Ja mam wrażenie, że odkąd mam gripa akumulatory szybciej się czerpią. Wcześniej tego nie zauważyłem. Dzieje się tak i z nikonowskim i z zamiennikiem. Czy może to być spowodowane włącznikiem w gripie? Mam jednak wrażenie, że czy to jest włączony czy nie, baterie i tak się czerpią. I nie mówię o jakimś długim okresie odstawienia aparatu...
    Generalnie to Nikonek...

Domyślnie

Nie ma prawa tak się dziać wg mnie - u mnie niezależnie od jednego i drugiego wyłącznika nigdy nie zauważyłem aby bateria traciła moc nawet odrobinę - mogę obie naładować i zostawić aparat nawet na miesiąc i będzie dalej max
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Hmm wg tego co piszecie to w tym gripie od alphy dolny "spust" ma też funkcje włączania i wyłączania aparatu? myślałem ze tam jest tylko przełącznik "blokowania" spustu...
    D80 - Grip`ex Alpha - 18-105 - 70-300VR i takie tam inne drobiazgi... www

Domyślnie

ja ostatnio porównywałem alphe i oryginał.....no i alpha tak mi plastikiem troszkę zajechała....no takie moje odczucie....i materiał wg mnie się odróżnia od body....

kupiłem używany org za 410 zł....jakoś wolałem dopłacić, choć gwarancji już brak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m1xer Zobacz posta
    Hmm wg tego co piszecie to w tym gripie od alphy dolny "spust" ma też funkcje włączania i wyłączania aparatu? myślałem ze tam jest tylko przełącznik "blokowania" spustu...
    Sprawdziłem w tym momencie u siebie.
    Nie ma takiej opcji żeby przełącznik na gripie działał jak główny wyłącznik aparatu. Jeżeli na korpusie jest off - aparat milczy i tyle. Tak więc funkcja przełącznika na gripie sprowadza się do blokowania jego spustu.
    Natomiast inną sprawa jest czy rzeczywiście pozostawianie wyłączonego aparatu z włączonym przełącznikiem na gripie mam lub nie ma znaczenia.
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Strona 11 z 38 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów