Close

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 91

Wątek: d4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    Tylko po co czekać i gonić za marzeniami, skoro od dawna można robić bardzo dobre zdjęcia już dostępnymi aparatami?
    Niby którymi? Przecież to jest tak, że zdjęcia da się robić tylko najnowszym (i najwyższym) modelem danej marki
    W tej chwili takim korpusem jest D3s, nim da się zrobić "jako takie" zdjęcia.... Szału nie, ale coś tam wyjdzie. Bardzo dobre zdjęcia będzie można zrobić właśnie korpusem, który dopiero kiedyś tam będzie...
    No, ale o czym ja mówię? To są oczywiste rzeczy przecież..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Niby którymi? Przecież to jest tak, że zdjęcia da się robić tylko najnowszym (i najwyższym) modelem danej marki
    W tej chwili takim korpusem jest D3s, nim da się zrobić "jako takie" zdjęcia.... Szału nie, ale coś tam wyjdzie. Bardzo dobre zdjęcia będzie można zrobić właśnie korpusem, który dopiero kiedyś tam będzie...
    No, ale o czym ja mówię? To są oczywiste rzeczy przecież..

Własnie otworzyłeś mi oczy i normalnie się załamałem ... nie dożyję korpusu, który zrobi dobre zdjęcie.
    Ja, jak ja, ale i całkiem możliwe, że moje wnuki tego nie doczekają.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Pomijając już D4 to ja życzyłbym sobie by po wojnie na mpx, wysokie ISO, fps... producenci skupili się na rozpiętości tonalnej matryc.
    .
    Ehh, gdyby tak byla wojna wsrod producentow na rozpietosc tonalna matryc...moze sie doczekamy...w kazdym razie to moje zyczenie do Mikolaja
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

A o D4 spekuluje się, że ponoć ma wyznaczać nową jakość w kwestii AF.
    Myślałem, że D3/D3s dysponuje już naprawdę rewelacyjnym, błyskawicznym i nieomylnym AF
    kapka gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elrond Zobacz posta
    Myślałem, że D3/D3s dysponuje już naprawdę rewelacyjnym, błyskawicznym i nieomylnym AF
    To jest AF-ai. Canon już to ma.
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nem Zobacz posta
    To jest AF-ai. Canon już to ma.
    Co to za AF-ai? Pytam o tą końcówkę (ai)
    kapka gratów

Domyślnie

Co to za AF-ai? Pytam o tą końcówkę (ai)
    artificial intelligence. On wie lepiej
    Ostatnio edytowane przez nem ; 23-11-2009 o 00:45
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Wolne żarty... Pamiętaj, że zawsze model, którego jeszcze nie ma, posiada dopiero "bardzo dobry" dany element/funkcję. Wszystko to co już jest to jest: słabe, przetestowane, wyśmiane, obalone, zmieszane z błotem, gorsze niż ma konkurencja (konkurencja twierdzi to samo) itd...itd..

Nie wiem czy zauważyliście, ale Nikon w swoje korpusy wbudowuje takie coś, że wraz z upływem czasu dana matryca zaczyna bardziej szumieć, a AF być coraz wolniejszy... Rozwiązaniem jest cofnięcie daty systemowej w korpusie. Ja cofam ją codziennie i szum jest zauważalnie mniejszy, a AF szybszy
    Potem tylko w EXIFIE muszę daty zmieniać, ale to pikuś... skoro szum dużo mniejszy
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 23-11-2009 o 00:58

Sith Hospodar Impaler Awatar Dex
    Miasto
    Alpy Transylwańskie

Domyślnie

A jaka data jest najlepsza?

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów