Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Wątek: d4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    A o D4 spekuluje się, że ponoć ma wyznaczać nową jakość w kwestii AF.
    Myślałem, że D3/D3s dysponuje już naprawdę rewelacyjnym, błyskawicznym i nieomylnym AF
    kapka gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elrond Zobacz posta
    Myślałem, że D3/D3s dysponuje już naprawdę rewelacyjnym, błyskawicznym i nieomylnym AF
    To jest AF-ai. Canon już to ma.
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nem Zobacz posta
    To jest AF-ai. Canon już to ma.
    Co to za AF-ai? Pytam o tą końcówkę (ai)
    kapka gratów

Domyślnie

Co to za AF-ai? Pytam o tą końcówkę (ai)
    artificial intelligence. On wie lepiej
    Ostatnio edytowane przez nem ; 23-11-2009 o 00:45
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Wolne żarty... Pamiętaj, że zawsze model, którego jeszcze nie ma, posiada dopiero "bardzo dobry" dany element/funkcję. Wszystko to co już jest to jest: słabe, przetestowane, wyśmiane, obalone, zmieszane z błotem, gorsze niż ma konkurencja (konkurencja twierdzi to samo) itd...itd..

Nie wiem czy zauważyliście, ale Nikon w swoje korpusy wbudowuje takie coś, że wraz z upływem czasu dana matryca zaczyna bardziej szumieć, a AF być coraz wolniejszy... Rozwiązaniem jest cofnięcie daty systemowej w korpusie. Ja cofam ją codziennie i szum jest zauważalnie mniejszy, a AF szybszy
    Potem tylko w EXIFIE muszę daty zmieniać, ale to pikuś... skoro szum dużo mniejszy
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 23-11-2009 o 00:58

Uprawnienia umieszczania postów