Ok, to ja tak podpytam trochę odbiegając od aktualnego lotniczego tematu w wątku
Różnice między D300 a D300s, zostały powymieniane (za wiele ich nie ma;p), do tego DFV w swoim teście twierdzi że D300s, podobnie jak D90/D5000 minimalnie mniej szumi D300 (co wg nich może mieć związek z obsługą filmów przez matrycę) - ale nie ważne. Czy jest to prawda czy nie, nie robi mi to większej różnicy.
Fotografia to dla mnie wyłącznie hobby, nie sprzedaję zdjęć, nie robię ich dla kogoś - więc nie mam jakiegoś ciśnienia ma absolutnie dopracowany każdy szczegół w foto.
I teraz, zamierzam w tym m-cu kupić puchę.
Kupiłbym D300 i byłbym prze szczęśliwy.... ALE....nowe są praktycznie niedostępne, a zależy mi też na F-rze VAT jako że sprzęt idzie w koszty, co niestety bardzo bardzo ogranicza możliwość zakupu używanego, a i używany sprzęt jest bez żadnej gwarancji...
Więc wykombinowałem sobie tak, że z bólem serca sięgnę głębiej do kieszeni i pokuszę się na D300s. Kupię go 200-300zł drożej niż można najtaniej w internecie, dopłacę 200zł za pełną 3 letnią gwarancję na niego i 3 letnie ubezpieczenie od wszelkiego przypadkowego uszkodzenia wynikłego z mojej winy oraz kradzieży/rabunku...
i w ten sposób za jakieś 6200-6300zł będę miał puszkę z 3letnią gwarancją i 3 letnim ubezpieczeniem - a ja wygodny jestem i bardzo urządza mnie takie rozwiązanieSzczególnie że chcę by dłużej posłużył....
Dobrze kombinuje?
Czy jakieś lepsze rozwiązanie byście widzieli?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami