Szukaj
Potencjalni kupcy pytają sie posiadaczy Nikonów co sądza o sprzęcie, jaki aparat kupic itd itd. Wiesz ile ja prywatnie mam na ten temat rozmów ze znajomymi? Co chce ktos kupic aparat to pyta się mnie jaki, bo wszyscy wiedzą, że w tym siedzę. No i się mylą, bo ja się nie zajmuję sprzedażą, a oni najkczęsciej kupują kompakty, a ja zupełnie nie wiem jakie są modele na rynku, nie wiem co oferuja itd. Wykręcam sie od radzenia jak mogę. Natomiast doradzam co do zakupów lustrzanek. Myslę, że więcej z forumowiczó jest pytanych o to jaki sprzęt kupić. I nawet jeśli osobiście nie mielibyśmy z serwisem do czynienia, to moglibyśmy mówić po czytaniu forum "ale serwis jest do d..." czy nie? Ważne jest co czytelnicy forum dowiadują się tutaj. Ich opinia się rozchodzi na różne sposoby.
Dokładnie tak, dlaczego - pisałem o tym wyżej.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ciebie pytają, mnie pytają, conika pytają, filka pytają i innych pytają. Jesteśmy jak forum - czemu NP nie przysłało oświadczenia do Ciebie, mnie, conika, filka? Rozumiesz już czy dalej nie?
No, to powinienem ja napisać, jako odpowiedź. Podkreśliłem najważniejsze.
Nie chce mi się powtarzać, odniosę się tylko do ostatnich dwóch zdań. Czego forumowicze (nie czytelnicy! czytelnik nie ma tu dostępu, dział jest niewidoczny dla niezarejestrowanych) dowiadują się tutaj? Ze swoich własnych opinii? Swojego własnego zdania na temat swojego własnego sprzętu. A Nikon Polska nie przedstawił jakiejśtam swojej opinii na temat swojego sprzętu, a swoje oficjalne stanowisko na temat swojego serwisu. To nie jakiś tam jozek_24, Jacek_Z czy pebees - forumowicz gadający na forum, spróbuj to zauważyć.
Niestety tak nie jest, nowy potencjalny klient przeważnie nie wierzy świadomemu użytkownikowi marki, o ile to nie jest jego dobry kolega itp. Bo ilu ze świadomych użytkowników marki przyzna się, że dokonało złego wyboru? Bardzo mało, większość w najgorszym (czy najlepszym) przypadku swój 'wybór' zamieni na inny, taki, do którego będzie przekonany. Mówię ogólnie, niekoniecznie o Nikonach.
Oczywiście zdajemy sobie wszyscy sprawę, że Nikon Polska to nie jest jedno wielkie stado baranów, które nie wie jak, czemu, komu i po co napisać i przesłać informację czy oświadczenie, prawda? Ile od początku forum (od maja 2004 o ile dobrze pamiętam) było w ogóle jakichkolwiek informacji na temat nowości, błędów, czegokolwiek związanego ze sprzętem czy oprogramowaniem Nikona, przekazanych bezpośrednio przez Nikona Polska, nie przez Jacka_Z, admina, jozka_23 czy innego pebeesa, a (bezpośrednio!) przez Nikon Polska? No właśnie.
Ostatnio edytowane przez pebees ; 05-11-2009 o 08:33
Moim zdaniem Nikon zamieścił informację na portalu informacyjnym, bo ostatnią rzeczą której sobie życzy jest merytoryczna rozmowa, a tego mógł spodziewać się na forum. Gdyby rzeczywiście jakiś przedstawiciel Nikona zdecydował się na interaktywny kontakt na naszym forum, musiałby wcześniej czy później ustosunkować się do, często bolących, sytuacji w których znaleźli się koledzy nikoniarze w kontaktach z serwisem. A tak, cóż, sucha informacja, że zrobimy, naprawimy itd., itp.
D300 i trochę gratów.
I tu się mylisz.
Czy patrząc na wątki dotyczące serwisu uważasz , że niektórch forumowiczów stać na merytoryczną rozmową - nie sądzę.
Sami sobie skakaliśmy do oczu, a co dopiero by było gdyby pojawił się tu ktoś z NP ? Sprawa serwisu powinna byc jednym głosem, ale niestety niektórzy przy okazji postanowili powyciągać brudy.
Prawda jest taka, że gdybyśmy wszyscy stanęli murem za inicjatywą Admina* to nie byłoby informacji, że powstał rozłam wśród Nikoniarzy. Mozna powiedzieć, że NP wykorzystał naszą słabość. A słabych nie ma się w poważaniu.
Prawdą jest natomiast, że NP z siły tego forum nie zdaje sobie do końca sprawy.
*wiem , wiem, zaraz pojedziecie po mojej wazelinie, ale mam to gdzieś.
Doszedlem do 6 strony tego watku i po przeczytaniu ww posta krew mnie zalała! Admnie, Piotrku co Ty za przeproszeniem bredzisz? Sam powiedziales, ze nie wypowiadasz sie w imieniu NP a pierniczysz farmazony o konstruktywnym rozwiazywaniu problemu...i co? Znowu pojedziesz, wypowiesz sie w naszym imieniu (PODEJRZEWAM, ZE NIE WYPOWIADAŁEŚ SIE W IMINIU OGOLU TYLKO SWOIM!) i wrocisz, nie mowiac nic-jak przebiegla rozmowa, na czym stanelo, jakie wnioski itp. W nosie mam takiego "MEDIATORA" i prosze Cie nie zabieraj juz glosu na zewnatrz jako reprezentant forum.
Nalezy sie nam (ogolowi) uwaga i najwyzsza jakosc uslug. To Nikon spapral sobie serwis pozwalajac na samowolke i brak kontroli. Niech oni sie martwia i mimo tego, ze nie mialem kontaktu z serwisem (BO NIE CHCE GO MIEC-gumy kleje sam, lampy wysylam gdzie indziej) jestm za totalnym dzihadem wobec marki nikon w tej materii.
2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S
Skontaktuj się z nami