Close

Strona 31 z 32 PierwszyPierwszy ... 2129303132 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    To firma, która ma z Nikonem handlowe relacje. Moim skromnym zdaniem trzeba im dowalić na tyle, żeby Japończyki się tak mocno wkurzyli, żeby zerwali z nimi współpracę. Na pewno w tym kraju znajdzie się niejedna firma, która przyjmie zobowiązania NP. Albo chociaż pojawi się nowa, przez co zabierze wyłączność NP na Polskę.
    Wystarczy sprawdzic w KRS. Ale z tego co pamietam to jest spolka, w ktorej wiekszosc albo 100% udzialow posiada europejska centrala w Holandii.

Shao, jak Cie interesuje co to ten SQ Unit, to wyslij maila do technikow (technicians@fixation) na pewno Ci odpowiedza
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 01-11-2009 o 13:25

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    W Krakowie na Czapskich kasują za migawkę z 600-800.

Też bdb. propozycja, tyle, że u Shaolina wymienili jeszcze SQ Unit (cokolwiek by to było) i mechanizm przysłony. Biorąc pod uwagę wyższe ceny usług na terenie UK, wychodzi, że to relatywnie w Polsce powinno być taniej. Jeśli dodać te elementy w serwisie Czapskich, cena byłaby zakładam na zbliżonym poziomie. A powinno być mniej, ze względu na niższe koszty pracy.
    Ostatnio edytowane przez piorut ; 01-11-2009 o 13:29
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piorut Zobacz posta
    Też bdb. propozycja, tyle, że u Shaolina wymienili jeszcze SQ Unit (cokolwiek by to było) i mechanizm przysłony. Biorąc pod uwagę wyższe ceny usług na terenie UK, wychodzi, że to relatywnie w Polsce powinno być taniej. Jeśli dodać te elementy w serwisie Czapskich, cena byłaby zakładam na zbliżonym poziomie. A powinno być mniej, ze względu na niższe koszty pracy.
    Rok temu mi krzyknęli 600 - ale do tej pory jeszcze mój D70 chodzi, mimo, że mało go używam.
    Ceny usług to jedno, a ceny części zamiennych to dwa. Może serwis oficjalny ma bardzo tanie części, a nieoficjalny kombinuje jak może.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Shao, jak Cie interesuje co to ten SQ Unit, to wyslij maila do technikow (technicians@fixation) na pewno Ci odpowiedza
    W sumie to mi to zwisa bo wiem, ze w konia mnie nie zrobili (skoro Ciebie nie zrobili, to czemu mnie mieli robic - w koncu widzialem sie z nimi na zywo i to serwis w UK, a nie w Pl ). Do tego 3 miesiace gwarancji. Nie jest zle i tak jak mowilem - wolalem odzyskac swoj aparat, niz placic za czyjs

Z tego co zbadalem na necie to w wielu przypadkach przy takiej naprawie jak moja wymieniaja SQ Unit, wiec widac trzeba bylo. Trzeba tez pamietac, ze spory koszt to sama usluga serwisowa. Ale za to estimate za darmo i od reki (chyba, ze traficie na lunch to trzeba czekac, az zjedza chlopaki ). Ale nie robmy OT - o calej sprawie pisalem w watku o Fixation zalozonym przez kicha. Jakby ktos mial pytania to na PW, w watku, albo gdzies
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 01-11-2009 o 14:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    W sumie to mi to zwisa bo wiem, ze w konia mnie nie zrobili (skoro Ciebie nie zrobili, to czemu mnie mieli robic - w koncu widzialem sie z nimi na zywo i to serwis w UK, a nie w Pl ). Do tego 3 miesiace gwarancji. Nie jest zle i tak jak mowilem - wolalem odzyskac swoj aparat, niz placic za czyjs

Z tego co zbadalem na necie to w wielu przypadkach przy takiej naprawie jak moja wymieniaja SQ Unit, wiec widac trzeba bylo. Trzeba tez pamietac, ze spory koszt to sama usluga serwisowa. Ale za to estimate za darmo i od reki (chyba, ze traficie na lunch to trzeba czekac, az zjedza chlopaki ). Ale nie robmy OT - o calej sprawie pisalem w watku o Fixation zalozonym przez kicha. Jakby ktos mial pytania to na PW, w watku, albo gdzies
    OffTopic, ale tylko pozornie:

Ja na Twoim (i innych w podobnej sytuacji) miejscu zrobiłbym zapytanie przez stronę na PoDstępu, załączając rachunek z FixatonUK z prośbą o wycenę...

Domyślnie

Jestem bardzo ciekawy jakie beda praktyczne nastepstwa akcji. Mysle, ze nikt nie wymyslil lepszego sposobu na zwiekszenie jakosci obslugi jak konkurencja. Tylko pytanie jak ta konkurencje w sektorze serwisowym zaimplementowac. Pytanie na jakich zasadach ekonomicznych dzialaja serwisy w innych krajach, ze tam do jakosci i terminowosci zaspokajania roszczen gwarancyjnych nie ma az tak wielu zastrzezen?

Pozdrawiam!

Domyślnie

Z tego co widze po oswiadczeniu NP, nie ma zadnych konkretow i chyba nie bedzie. Nie sledze strony PNS na bierzaco ale z tego co widze to powoli rusza akcja tlumaczenia na ang. Widze ze idzie to w bardzo dobrym kierunku - bedzie mozna podlinkowac stronke na zagranicznych forach i porozsylac do zagranicznych internetowych serwisow foto-newsowych. Mam nadzieje ze wypowiedz NP nie ostudzi zamiarow uzytkownikow i docxxx takze. Zeby osiagnac jakikolwiek rezultat sprawa MUSI trafic do Japonii.

Pzdr

Domyślnie

"W związku z pojawiającymi się zarzutami odnośnie funkcjonowania serwisu, Nikon Polska planuje w najbliższym czasie uruchomienie dodatkowej funkcji w programie obsługi Klienta. W ramach tej funkcji, w sposób bardziej aktywny niż dotychczas, będziemy wyjaśniać sygnalizowane problemy. "

No normalnie sobie jeszcze jaj robią
    jpyt
    Fuji X-E2 + 56/1.2 + 35/1.4 + 18-55/2.8-4

Domyślnie

Moze lepiej ze nie ja zamiescilem takie info...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jpyt Zobacz posta
    No normalnie sobie jeszcze jaj robią
    Moje doświadczenie z serwisem sprzed paru lat to jedynie takie, że nie mogłem się do nich dodzwonić. Hot pixele w D70, gdy się u nich pojawiłem, wymapowali w 5 minut. Więc mogę być uznany za prawie obiektywnego. A zatem:

- Moim zdaniem obie inicjatywy serwisu (wciągnięcie forum i lakoniczna wypowiedź) są próbą zamiecenia sprawy pod dywan. Jest to typowe dla organizacji, które czują się na rynku komfortowo najczęściej na skutek silnej pozycji lub quasi monopolu - vide TPSA, BRE... W zasadzie nawet adminowi współczuje w obecnej sytuacji, że dał się tanio kupić i wciągnąć w moderację.

- jeżeli myślicie, że jakikolwiek program ulepszający działanie serwisu da się wdrożyć w ciągu 1 dnia, to jesteście w błędzie. Nawet, jeżeli by ściągnęli z rynku kogoś, kto zarządzał sprawnym serwisem i zamienili prezesa lub dyrektora na lepszego... Wdrożenie zmian to: nowy system, z którego trzeba przeszkolić personel (ticketing świetny pomysł, tylko że trzeba oznaczać kuwetki lub sprzęt i go odpowiednio składować itp...), zmienić jego mentalność, strukturę organizacyjną, wprowadzić nowe procedury, raportowanie wskaźników wydajności (np. średni czas naprawy, ilość re-reklamacji), zwolnić/zatrudnić ludzi (!), dokupić linie telefoniczne (?). Po takim zamieszaniu sprawność pogorszy się na minimum miesiąc, zanim się poprawi. A do tego trzeba naprawdę determinacji i subtelnego kija wraz z marchewką.

- Nie sądzę, żeby można było w Polsce wdrożyć procedury z np. Japonii. Nikon nie jest chyba tak scentralizowaną organizacją, żeby miał globalne procedury, czego dowodzi polski przykład.

Przy czym oczywiście mogę się mylić w mojej ocenie...
    Ostatnio edytowane przez B.K. ; 03-11-2009 o 23:47 Powód: Autokorekta

Strona 31 z 32 PierwszyPierwszy ... 2129303132 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów