Close

Strona 27 z 32 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 320

Domyślnie

A moim zdaniem Nikon nie zrobi nic... Sorry, ale maja nas (Polaków/Polske) za 3 swiat i nie kiwna palcem zeby cokolwiek zmienic. Sprzedaz byla i bedzie, moze spadnie o 5%, bo co kupi łoś jeden z drugim, ktory pojdzie do sklepu i poradza mu Nikona? Internet, a tym bardziej opinie o sprzecie czyta moze co 10 kupujacy.

Mam nadzieje, ze nie mam racji....
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Ludzie klną na polski serwis, w Norwegii regulacja BF/FF 6 tygodni, 90 % sprzętu do naprawy jest wysyłanego na Litwę, nie ma czegoś takiego jak serwis na ul. Postępu, są jakieś autoryzowane serwisy (aż trzy, z czego jeden zajmuje się tylko lornetkami, a drugi lunetami do sztucerów) które oprócz aparatów zajmują się wieloma innymi zabawkami, sprzęt oddaje się do sklepu, fakt że kontakt z serwisem jest normalny, przez sms można się dowiedzieć o statusie własnego sprzętu, często sprzęt wymieniają na nowy bo jak twierdzą nie opłaca się (w niektórych przypadkach) naprawiać. Nikt z tubylców się nie awanturuje o taką kolej rzeczy (co mnie strasznie dziwi), może dlatego że tu wszystko odbywa się powoli i bezstresowo. NPS oczywiście rządzi się swoimi prawami i na normalnych zasadach : ) jak ja bym chciał żeby mi FF w 85 wyregulowali w dwa tygodnie, chyba mógłbym nawet napisać jakiś psalm pochwalny na ich cześć : )

p.s Za co uznano Norwegię za państwo o najwyższym standardzie życia to ja nie wiem
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-10-2009 o 19:15 Powód: int., pis. (Polski->polski)
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Nie chcę dolewać oliwy do ognia, bo i tak nieźle się dymi , ale jest bardzo prosty sposób sprawdzenia tych dobrych intencji NP.
    To nie jest zły plan, to jest bardzo chytry plan, trzeba im go sprzedać.
    2 lata gwarancji to w sumie można będzie śmiało czas napraw z 3-4 tygodni, wydłużyć do 8-10 !

Bardziej serio to nasze forumowe porady-dorady nie są potrzebne i można w buty je wsadzić. Są od tego ludzie zarabiający duże pieniądze wiedzący co i jak zrobić żeby polepszyć, a nie popipszyć
    Nie trzeba wyważać żadnych otwartych drzwi, takie sprawy już w świecie przerabiano, w Polsce też. Sprawdzone procedury i normy dot reklamacji szeroko rozumianych trzeba wdrożyć i po problemie będzie. Wspominał o tym wcześniej kolega z telefonem w ręku na avatarze. Wysupłać tylko na to muszą keszu z parę milionów , ale dadzą radę, nie martwmy się bo przecież jak nie wysupłają kilku to stracą kilkadziesiąt i o to ten cały larum i naciski na zdejmowanie linków. Straszny ten kapitalizm
    Zobaczycie za minimum 2 lata polski serwis będzie jak talala, a może i dwa serwisy bo by zdrowiej było

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    p.s Za co uznano Norwegię jako państwo o najwyższym standardzie życia to ja nie wiem
    Za to,z ę tam wszystko jest normalnie, powolutku, nawet ryby w rzekach wolniej pływają, a 3 osobowa kolejka w sklepie może być obsługiwana i półtorej godziny i nikt się nie spieszy, a lekarz ze szpitala dzwoni do rodziców meldując jaki jest stan zdrowia dziecka, a nie odwrotnie
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 31-10-2009 o 19:28

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

eskimis, może i naprawiają 6 tygodni, ale klient wie że bedzie to 6tygodni, a nie co tydzień przesuwany termin.

Domyślnie

Nie wiem czy to nie potrwa dłużej , jak mi powiedzieli że mam oddać aparat plus szkło do regulacji FF na sześć tygodni to sprzedałem obiektyw znajomemu któremu działa bez zarzutu i poszedłem do sklepu kupić inny .
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Przepraszam ale czegoś tu zwyczajnie nie rozumiem może ja zwyczajnie głupi jestem?
    Pertraktacje z NPS żeby raczył robić to do czego został powołany i za co kasę bierze? O czym tu rozmawiać? Miał przez tyle lat okazję się wykazać i co? I nic. Dalej jest syf, a mówienie, że przecież było znacznie gorzej niby czego ma dowodzić? Może tego, że nasze dzieci albo wnuki doczekają poziomu usług jaki obecnie jest w innych krajach? To ma być jakieś pocieszenie? Osobiście taki serwis jest mi obojętny czy jest czy go nie ma. Mamy alternatywę. Skoro gdzie indziej sprzęt naprawią i taniej i szybciej.
    Nie jestem zwolennikiem rozmowy z taką instytucją. Powiem, że jestem w tym przypadku zwolennikiem kopania leżącego. Albo go to zabije i w jego miejscu powstanie nowy może nawet lepszy, albo się podniesie wyciągnie wnioski i będzie funkcjonował tak jak powinien.
    Użytkownicy nie powinni teraz wytracać impetu, nic stopować, na nic nie wyczekiwać. To NPS powinien teraz udowodnić że dobro użytkowników leży mu na sercu.
    Mam nadzieję, że przy okazji świątecznych prezentów sprzedaż produktów Nikona na tyle znacząco spadnie, że zaczną się niewygodne pytania. Może spadnie kilka głów, może syt się poprawi.
    Ostatnio edytowane przez pil74 ; 31-10-2009 o 20:13
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Redskull Zobacz posta
    A moim zdaniem Nikon nie zrobi nic... Sorry, ale maja nas (Polaków/Polske) za 3 swiat i nie kiwna palcem zeby cokolwiek zmienic. Sprzedaz byla i bedzie, moze spadnie o 5%, bo co kupi łoś jeden z drugim, ktory pojdzie do sklepu i poradza mu Nikona? Internet, a tym bardziej opinie o sprzecie czyta moze co 10 kupujacy.
    a ja myślę, że zrobi.... aby zachować stołek mógł ktoś, a jak jednak się nie zmieni to widzę, że ludzie z polish...... już tłumacza stronę na angielski i wtedy na pewno jakiś "grubas" z centrali Nikona trafi (albo dostanie emailem) link i wtedy poziom nerwów i wściekłości w NP dorówna poziomowi nerwów i wściekłości klientów serwisu.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-10-2009 o 20:42 Powód: znacznik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    przepraszam ale czegoś tu zwyczajnie nie rozumiem może ja zwyczajnie głupi jestem?
    Pertraktacje z nps żeby raczył robić to do czego został powołany i za co kasę bierze? O czym tu rozmawiać? Miał przez tyle lat okazję się wykazać i co? I nic. Dalej jest syf, a mówienie, że przecież było znacznie gorzej niby czego ma dowodzić? Może tego, że nasze dzieci albo wnuki doczekają poziomu usług jaki obecnie jest w innych krajach? To ma być jakieś pocieszenie? Osobiście taki serwis jest mi obojętny czy jest czy go nie ma. Mamy alternatywę. Skoro gdzie indziej sprzęt naprawią i taniej i szybciej.
    Nie jestem zwolennikiem rozmowy z taką instytucją. Powiem, że jestem w tym przypadku zwolennikiem kopania leżącego. Albo go to zabije i w jego miejscu powstanie nowy może nawet lepszy, albo się podniesie wyciągnie wnioski i będzie funkcjonował tak jak powinien.
    Użytkownicy nie powinni teraz wytracać impetu, nic stopować, na nic nie wyczekiwać. To nps powinien teraz udowodnić że dobro użytkowników leży mu na sercu.
    Mam nadzieję, że przy okazji świątecznych prezentów sprzedaż produktów nikona na tyle znacząco spadnie, że zaczną się niewygodne pytania. Może spadnie kilka głów, może syt się poprawi.

dobrze chłop prawi
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Pertraktacje z NPS żeby raczył robić to do czego został powołany i za co kasę bierze?
    O ile wiem, to NPS działa sprawnie i nie ma do niego zastrzeżeń.
    Krzysztof Paszkiewicz

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kujawsko-pomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    więc nie zdziwię się jak Nikon wyrówna w dół i to reszta Europy będzie miała rok gwarancji, a nie my dwa .
    My jesteśmy traktowani jak zaścianek Europy. Reszcie kontynentu to nie grozi. Mają silne organizacje konsumenckie i producenci dbają o takie rynki.

Strona 27 z 32 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów