Close

Strona 26 z 32 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 320

Domyślnie

Nie myślmy o tym, jak to jest i było źle, ale co można zrobić, aby w przyszłości było lepiej.
    Serwis Nikona powinien zacząć pracę nad podreperowaniem swojej zszarpanej opinii.

Ja bym program naprawczy widział w dwóch etapach:

I. Działania na już
    - oficjalne zajęcie stanowiska; wyjaśnienie co źle funkcjonowało i jakie działania zostaną podjęte, aby było lepiej;
    - polepszenie kontaktu klienta z serwisem - wystarczy przydzielić dodatkową osobę do odbierania telefonów i odpisywania na maile, a serwis od zaraz zacznie zyskiwać w oczach użytkowników Nikona. Zawsze jest lepiej wiedzieć, że naprawa opóźni się o tydzień, niż nic nie wiedzieć.

II. Działania długofalowe
    - wprowadzenie nowych standardów w obsłudze i naprawie sprzętu. Wiem, że nie jest to proste, ale czemu serwis Nikona ma równać poziomem w dół?
    Zawstydźmy serwis z Żytniej - pokażmy, jak to można (dobrze) zrobić, a nie jak nie należy robić (bez urazy proszę - nie mam nic do Canona).
    Ostatnio edytowane przez Drogis ; 31-10-2009 o 17:00

Domyślnie

Jestem pełen podziwu dla osoby admina. Za wyrozumiałość, zaangażowanie i naprawdę mądre podejście do sprawy. Ludzie nawet dobrze nie przeczytają co zostało napisane ale robić awantury potrafią.
    Jak dla mnie uważam ze 1 list to trochę mało. Gdyby nikon dostawał taki co roku to może by się obudzili. A i forumowicze widzieliby że coś się faktycznie robi.
    Jak już pisałem w innym wątku ostatnio namawiałem kilka osób na nikona i co się okazało? Poczytali poczytali i klapa :/ wybrali inne firmy bo nie ma takich problemów z serwisem choć sprzęt sprawia często więcej kłopotów.
    Bez wyolbrzymiania - sam miałem okazje korzystać z serwisu i owszem zrobili. Ale czas!! Nie żyje z tego a mimo to było to dolegliwe. To jest w dużej mierze sama elektronika. Przez miesiąc aparat może stracić na wartości nawet 500zł a chciałoby się go używać skoro już się zostawiło kasę. Eh..
    Mimo to nie rozumiem czemu osoba administratora jest tutaj stawiana w rolli winnego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    I to wlasnie jest problem. Nic nie oddawalem ale wiem ze serwis jest zly. Na dodatek kupie byc moze gorszy sprzet ale serwis bede mial lepszy. Spadek sprzedazy... No tak, przestanmy kupowac kolejne Nikony. Na 100% serwis bedzie lepszy. Jakos tak matematycznie wydaje mi sie ze bedzie odwrotnie ale ja moge sie mylic bo przeciez jestem stronniczy. Na takie wlasnie podesjcie zwrocono mi uwage. Jak widze nie bez racji.
    Po co ta manipulacja
    d 80 nie napisał, że serwis Nikona jest zły, cytuję jego wypowiedź:

--------------------------------------------------------------------------------
    d 80 napisał:
    Do serwisu Nikona jeszcze nic nie oddawałem więc nie wypowiadam się na ten temat ale jedno wydaje się być pewne,a mianowicie spadek sprzedaży produktów tej firmy w Polsce ponieważ jest o tym już głośno nie tylko na naszym forum.

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

I to wlasnie jest problem. Nic nie oddawalem ale wiem ze serwis jest zly. Na dodatek kupie byc moze gorszy sprzet ale serwis bede mial lepszy. Spadek sprzedazy... No tak, przestanmy kupowac kolejne Nikony. Na 100% serwis bedzie lepszy. Jakos tak matematycznie wydaje mi sie ze bedzie odwrotnie ale ja moge sie mylic bo przeciez jestem stronniczy. Na takie wlasnie podesjcie zwrocono mi uwage. Jak widze nie bez racji.

Nie mam zdania nt serwisu ponieważ nie miałem jeszcze styczności,a co za tym idzie nie mogę powiedzieć,że serwis jest zły lub dobry.Nawet gdybym tylko jedną rzecz oddał do naprawy to również nie mógłbym powiedzieć,że serwis jest zły lub dobry.Wypowiadać się w ten sposób mógłbym dopiero wtedy gdybym do naprawy oddał więcej sprzętów.
    Co do spadku sprzedaży to nie wykluczone,że tak się stanie tylko co gdyby podobne strony powstały nt innych serwisów firm fotograficznych?
    Czy jeśli nie mam papierocha między dwoma palcami lub w gębie to wyglądam niepoważnie ?

Domyślnie

Ja również nie miałem bezpośredniej styczności z polskim serwisem Nikona, ale sygnały tak dużej liczby osób świadczą jednoznacznie, że problem istnieje. I dopóki firma będzie udawała, że nic się nie dzieje, dopóty nic się nie zmieni. Na Boga Panowie! To jest potężna korporacja, ludzie odpowiedzialni za tragiczną obsługę zarabiają ogromną kasę i dlaczego ja mam udawać, że wszystko jest ok? Jeśli ja spapram robotę mi klient nie zapłaci, a ludzie na stołku kasują pieniądze mimo spapranej roboty!

Ot tyle
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Mam nadzieję, że ta wizyta w serwisie N pomoże w jakimś stopniu...bo ja już czekam trzy tygodnie na wymiane gum w d700 (jeszcze nie dojechały do serwisu, a i kleic będą pewnie z m-c )
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Nie chcę dolewać oliwy do ognia, bo i tak nieźle się dymi , ale jest bardzo prosty sposób sprawdzenia tych dobrych intencji NP. Standardowo, europejczycy dostają na swoje Nikony, Nikkory i Sabinki dwa lata gwarancji, my dostajemy tylko rok. Najprostszym sprawdzianem dobrej woli może więc być szybka decyzja o przedłużeniu tej naszej gwarancji na wyroby Nikona do europejskiego poziomu. W końcu kupujemy wyroby z tych samych fabryk i ryzyko awarii w okresie gwarancji jest dokładnie takie samo. Tu nie trzeba niczego reformować, tu nie trzeba zatrudniać ludzi, ani ich szkolić. Tu trzeba tylko chcieć.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Nie chcę dolewać oliwy do ognia, bo i tak nieźle się dymi , ale jest bardzo prosty sposób sprawdzenia tych dobrych intencji NP. Standardowo, europejczycy dostają na swoje Nikony, Nikkory i Sabinki dwa lata gwarancji, my dostajemy tylko rok. Najprostszym sprawdzianem dobrej woli może więc być szybka decyzja o przedłużeniu tej naszej gwarancji na wyroby Nikona do europejskiego poziomu. W końcu kupujemy wyroby z tych samych fabryk i ryzyko awarii w okresie gwarancji jest dokładnie takie samo. Tu nie trzeba niczego reformować, tu nie trzeba zatrudniać ludzi, ani ich szkolić. Tu trzeba tylko chcieć.
    Wiesz co jest najlepsze - że np. w Canonie niepostrzeżenie w gwarancji EWS zmienił się zapis i gwarancja jest roczna (we wszystkich językach gwarancji, bo kiedyś był zapis po polsku 1 rok a w innych językach 2 lata), więc nie zdziwię się jak Nikon wyrówna w dół i to reszta Europy będzie miała rok gwarancji, a nie my dwa .
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuba_rsx Zobacz posta
    Jak dla mnie uważam ze 1 list to trochę mało. Gdyby nikon dostawał taki co roku to może by się obudzili. A i forumowicze widzieliby że coś się faktycznie robi.
    Nie zgadzam się. To nie był list od jednej rozżalonej osoby, która miała akurat problem. Dodatkowo osoby śledzące forum (które nie jest sobie malutkim, zamkniętym miejscem) widziały, jak często pojawiały się tematy o jakości napraw, jak wiele osób wyrażało swoje negatywne opinie. W serwisie nie mogli o tym nie wiedzieć, nie mogli tego nie widzieć. Dopóki działo się to "na zamkniętym podwórku", nie było problemu - teraz sprawa zrobiła się na tyle głośna, że Nikon-Europe czy inna centrala w Japonii ma szansę usłyszeć. A tego by panowie z NP nie chcieli.

Niestety czasami jak się solidnego kopa w tyłek nie da, to się niektórzy nie obudzą. I nam wszystkim życzę, by ostatnie dni + poniedziałkowa rozmowa Piotra okazały się wystarczającym kopem.
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Domyślnie

I to wlasnie jest problem. Nic nie oddawalem ale wiem ze serwis jest zly.
    Jak mam się nie bać oddawać sprzętu do serwisu, gdy choćby 3 posty wcześniej superkomornik pisze:

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Mam nadzieję, że ta wizyta w serwisie N pomoże w jakimś stopniu...bo ja już czekam trzy tygodnie na wymiane gum w d700 (jeszcze nie dojechały do serwisu, a i kleic będą pewnie z m-c )
    powstaje polishnikonservice, forum jest pełne postów o partactwie, przeciągających się w miesiące naprawach, próbach zwalania winy na klienta. W sklepie już 2 miesiące temu, jeszcze przed powstaniem strony, odradzano mi wysyłanie obiektywu do serwisu z taką błahostką jak odchodząca guma, bo mogą go zabrać na kilka tygodni. I chcesz powiedzieć, że chociaż nic tam jeszcze nie wysyłałem, to mam wysłać i liczyć, że zwrócą sprzęt po ustawowych dwóch tygodniach?

Na dodatek kupie byc moze gorszy sprzet ale serwis bede mial lepszy. Spadek sprzedazy... No tak, przestanmy kupowac kolejne Nikony. Na 100% serwis bedzie lepszy. Jakos tak matematycznie wydaje mi sie ze bedzie odwrotnie ale ja moge sie mylic bo przeciez jestem stronniczy.
    Matematycznie to ja i mój pies mamy średnio 3 nogi. Inicjatywy, które już w tym wątku wskazywano, pomogły za pomocą nagłaśniania problemu poprawić serwisy Della, Acera, Apple i kilku innych firm. Czemu w tym wypadku miałoby być inaczej?

Aha, i wedle Twojego toku myślenia Olympus i Pentax powinny mieć serwis z #upy albo nie mieć go w ogóle. A tymczasem na temat tamtych serwisów nie słychać narzekania. Ba, ja spotkałem się głównie z pochwałami.
    Ostatnio edytowane przez igsux3 ; 31-10-2009 o 18:41
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Strona 26 z 32 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów