No i stało się - news z optycznych pojawił się na wykopie: http://www.wykop.pl/link/253623. Trafił na stronę główną, a to oznacza dodatkowe kilkadziesiąt (kilkaset?) tysięcy osób, które się dowiedzą o sprawie i o poziomie serwisu nikona.
Szukaj
No i stało się - news z optycznych pojawił się na wykopie: http://www.wykop.pl/link/253623. Trafił na stronę główną, a to oznacza dodatkowe kilkadziesiąt (kilkaset?) tysięcy osób, które się dowiedzą o sprawie i o poziomie serwisu nikona.
Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 31-10-2009 o 04:16
Mądrze powiedziane.
Robili ludzi w bambuko, przykład kicha1979 to potwierdza. Nieważne, czy z żądzy zysku, czy tylko ze zwykłej nieudaczności. Argumenty, że komuś tam załatwili szybko i sprawnie są doprawdy żałosne - tak powinno być cały czas. Strona polishnikonservice jest wspaniałą inicjatywą konsumencką. Lat zaniedbań i pogrywania z użytkownikami nie naprawią oświadczenia kilku osób, nawet obietnica poprawy
Czas zapłaty nadszedł!
Wydaje mi się, że Nikon Polska Sp. z o.o. zaczyna się bać. I to moooocno. Stąd pojawią się pewnie jakieś inicjatywy, oświadczenia, obietnice itp. Fałszywy żal, krokodyle łzy.
Strona polishnikonservice bezpośrednio uderza w spółkę Nikon Polska. I pośrednio w firmę Nikon. Tylko w ten sposób można coś zmienić.
To jest biznes, nie sąd. Żal i skrucha nie są tutaj żadnymi okolicznościami łagodzącymi, zwłaszcza, że nie chodzi o jednorazowy wybryk tylko lata zaniedbań i pogrywania!
Popieram w 100%!
Tyle lat niedbałości o klienta wreszcie zaowocowało protestem tych, którzy wybrali Nikona.
Teraz Nikon Polska trzęsie portkami, bo akcja rozeszła się jak burza po wielu serwisach (wpisy można już znaleźć na optyczne.pl, fotomaniak.pl, nie wspominając już o przeróżnych forach internetowych i jakby dobrze poszukać, to jeszcze w wielu miejscach).
Ciekawi mnie, czy i kiedy ten "protest" dotrze do Nikona w Japonii.
Może oni wezmą się za tych z Postępu.
Ostatnio edytowane przez mini21 ; 31-10-2009 o 11:40
wszystko pięknie i fajnie, bo się coś dzieje.
tylko drażni mnie jedna rzecz, że nieświadomi ludzie na wykopie, czy optycznych wypisują takie bzdety o Adminie, ale niestety nie mamy na to wpływu - poszło już w świat.
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Niestety ludzie z zewnątrz (teoretycznie bezstronni) tak to widzą. Piotr z całą pewnością pospieszył się z apelem, osobiście uważam, że powinien to zrobić po powrocie z Warszawy. Ale poczekamy-zobaczymy.
Jeszcze raz wielki szacun dla docxxx za zmaterializowanie próśb i pragnień użytkowników, o których mówiliśmy od ładnych paru lat.
I tak i nie. Napisalem to juz wczesniej. Bledem Piotrka bylo zajecie stanowiska w tej sprawie. Z jeden strony popiera akcje, a z drugiej robi za rzecznika Nikona.
(po chwili przemyslen) A moze jednak Piotrek nie mial nic zlego na mysli. Zrobili z niego (w Nikonie?) kozla ofiarnego. No bo zobaczcie. Czy Nikon wydal jakies oswiadczenie, pismo? Odezwali sie? Nie, to wszystko Piotrek. To Piotrek jest winny! Jakbym widzial polityke w telewizji. Na wysokim szczeblu ktos zawinil, a na sciecie idzie ten "nizszy" w szeregu.
w tym momencie to już nie ważne kto, co i dlaczego.
stało się.
poczekajmy do powrotu Piotra z Warszawy.
p.s.
i tak jestem pełen podziwu, że poświęca swój prywatny czas.
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
Czasem milczenie jest złotem. Piotr miał być może inny cel, prosząc o wycofanie linków, nie chodziło o cenzurę, po prostu jadąc jako mediator chciał pokazać, że strona poszkodowana też jest gotowa do współpracy, jak to w negocjacjach biznesowych. Może i niepotrzebnie, bo teraz wylewa się wiadro pomyj na różnych forach i portalach, nie znając de facto przyczyny prośby.
skinny500
elanekNo i stało się - news z optycznych pojawił się na wykopie: http://www.wykop.pl/link/253623. Trafił na stronę główną, a to oznacza dodatkowe kilkadziesiąt (kilkaset?) tysięcy osób, które się dowiedzą o sprawie i o poziomie serwisu nikona.
Szczególnie wśród osób nie związanych z forum, a takich zwyczajnych nabywców - usłyszą, że serwis nie działa do końca jak powinien i zniechęcą się do zakupu. Myślę, że po optycznych i wykopie to już dziesiątki tysięcy osób zaznajomiło się z informacją. Niech nawet rzucą do znajomego: "nie kupuj Nikona, bo kiepski serwis".Strona polishnikonservice jest wspaniałą inicjatywą konsumencką. Lat zaniedbań i pogrywania z użytkownikami nie naprawią oświadczenia kilku osób, nawet obietnica poprawy
Czas zapłaty nadszedł!
Wydaje mi się, że Nikon Polska Sp. z o.o. zaczyna się bać. I to moooocno. Stąd pojawią się pewnie jakieś inicjatywy, oświadczenia, obietnice itp. Fałszywy żal, krokodyle łzy.
A amatorzy i profesjonaliści też swoje wiedzą i w swoim towarzystwie ten fakt omawiają. Na pewno jest to duża już strata dla Nikona, utrata zaufania i wizerunku solidnej marki. Łatwo jest zniszczyć renomę, ale odbudowuje się ją latami.
Pozdrawiam
Na razie Nikon strzelił sobie w kolano. Próba wyciszenia sprawy, w co wplątali naszego admina, przyniosła efekt odwrotny i mamy jeszcze większy rozgłos.
Święta się zbliżają, ludzie planują zakupy prezentów, a Sony zaciera rączki i wystawia swoje stoiska.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Streisand
cóż, z jednej strony współczucia dla admina, z drugiej cieszę się, bo może wyślę w końcu 24-70 z odłażącą gumą do serwisu. Póki co nie robiłem tego, bo w sklepie ostrzegali, że potrwa to nawet 3 tygodnie.
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
Skontaktuj się z nami