Close

Strona 25 z 32 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 320

Domyślnie

Przez analogię...

Pamiętam, jak jakiś czas temu szukałem informacji o laptopach (moja żona chciała wymienić swój stary model). Oprócz paru podstawowych spraw (matryca, procesor, system) dużą uwagę zwracałem również na opinie o serwisie. I bardzo wiele osób też o to się pytało. Niektóre firmy miały kiedyś kiepski serwis i opinia ciągnie się za nimi długie lata... mimo, że jego jakość mogła się w tym czasie poprawić. (przykład - Acer i jego serwis w Czechach).

Na razie serwis Nikona kuleje (zresztą nie tylko jego, na Canona też narzekają, choć ja nie mogę złego słowa o nim powiedzieć, a raczej pochwalić), ale jeśli zmiany zostaną wprowadzone, to po jakimś czasie może go będą polecać właśnie ze względu na serwis (czego sobie i innym życzę).
    D7200+D90+N10-24+N18-105VR+N70-300VR+S17-50+S50-150+N35+N85+N105+J135+T200, SB800 i parę drobiazgów

Domyślnie

na litość boską po czy nie możecie mieć więcej cierpliwości?

zrobiliście szum... najgorsze że nie macie nad nim kontroli bo zamiast problemu serwis na optycznych w komentarzach znajdziemy inny problem: Cenzura na forum / zły administrator i inne niepochlebiające nam opinie. Czy właśnie tego chcieliście? Dalszą dyskusją dolewacie tylko oliwy do ognia. Dziwię się trochę moderatorom, że nie zamknęli Was czasowo do momentu jakiegokolwiek komunikatu od Piotra.

Czy nikt nie pamięta ducha, który był od początku? Że jesteśmy jedną wielką rodziną?

Tak więc, DROGA RODZINO, opamiętajcie się w komentowaniu, formułowaniu osądów. Cierpliwości. Nie pozwólmy się zniszczyć... Nie pozwólmy umrzeć temu, co żyje w nas dzięki temu forum.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-10-2009 o 15:30 Powód: gramat.
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

po przeczytaniu wielu postow na zimno
    uwazam, ze godzenie w admina serwisu jest bezsensowne
    przeciwnikiem pozostaje miast zostac sojusznikiem NP
    to NP zblaznilo sie i nie przyblizylo ani na krok do rozwiazania prolemu
    honorowo postepujacy ludzie, ludzie prowadzacy dobrze swoj biznes,
    powinni uderzyc sie w piers i zaczac od wczoraj zmieniac na swoim podworku
    nikogo nie zapraszac z nikim nie rozmawiac, bo po co, powinni po prostu uczciwie zaczac pracowac i przyznac do bledu, a jezeli nie wiedza, jak sie robi biznes i dba o klienta, zrobic dzien otwarty i zaprosic uzytkownikow Nikona, tych ktorych dotykaja codzienne serwisowe bolaczki. Mysle, ze dowiedzieliby sie kilku ciekawych rzeczy.
    Denerwuja mnie tez wpisy mowiace, czego sie czepiacie, przeciez inne serwisy tez tak dzialaja.
    No i co z tego, to znaczy, ze nie wyszli jeszcze z myslenia sprzed 20 lat, gdzie to serwis byl dla nas a nie my dla nich...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-10-2009 o 15:32 Powód: pis.

Domyślnie

teraz wysyłajac aparat do serwisu NP pod zleceniem naprawy mozna umieszczac informacje o tym, ze o postepach naprawy bedzie sie bieząco informowac na nastepujacych stronach....

ciekawe czy zadziala

PS
    choc ja niestety tego nie sprawdze, bo raczej nic tam juz nie wyślę

Domyślnie

Przed wyjazdem do Warszawy. Chcialbym pare spraw poruszyc. Nie chce sie odnoscic do prywatnych wpisow dotyczacych mnie, bo to nie ma sensu. Jesli ktos uznal ze jestem wrogiem uzytkownikow, mimo iz sam nim jestem, to jest w bledzie. Doskonale o tym wiecie. Forma w jakiej zostala opublikowana strona moze sie komus podobac, moze sie tez nie podobac. Wszyscy jestesmy uzytkownikami internetu i doskonale wiemy jak to dziala. Absolutnie nie chodzi tu o zadna obrone serwisu ale o spojrzenie na niego jako calosc. Powstal swoisty portal, prawie forum poruszajace ten temat. Czemu ma ono ma teraz sluzyc poza wymogiem konkretnych dzialan? Czy chodzi tu o kolejne wpisy czy o zalatwienie sprawy serwisu raz i na zawsze? Jak pamietacie wyslalismy juz petycje w sprawie serwisu. Zrobilem to osobiscie 2 lata temu. Uwierzcie mi, byl on sporo gorszy od tego co dzieje sie tam teraz. W rzeczonym portalu moze wpisac sie kazdy. Nawet osoba ktora nie miala z tym serwisem nic wspolnego. Sporo wpisow to styl, "bo moj znajomy mial problem". Calkowicie rozumiem frustracje tych ktorzy doswiadczyli problemow. W pelni sie z nimi utozsamiam. Jestem tylko przeciwny publicznemu linczowi serwisu za WSZYSTKO co robi. Tak sie stalo. Portale puscily sprawe w swiat. Czy chodzi nam o to by dalej kopac lezacego, czy tez o to zeby sprawy zalatwic? Napisalem ze podejmuje sie mediacji i zrobie to. Obrzucenie mnie blotem przezyje, nawet te wpisy na innych portalach przez zbanowanych tutaj z roznych powodow. Nie przezyje jednak jednostronnosci w tej sprawie i o to bede zabiegal. Chcialbym zeby NP mialo szanse na zajecie stanowiska nie z perspektywy "zlodziei, oszustow, nierobów" ale partnera. Jesli nie damy im szansy to po cholere to wszystko? Dalej beda robic swoje a strona bedzie sie zapelniala wpisami. Nikt z nas nie zna konkretnej sprawy, a stajemy sie wrogami z gruntu, bo serwis z gruntu i w calosci jest zly.

Ps. Prosze mnie nie obrazac wpisami o cenzurze, bo ja o cos grzecznie POPROSILEM. Nie bylo z mojej strony żądania! Jesli ktos mnie szanuje to powienien zrozumiec ze chce w tej sprawie cos zrobic a nie zamiatac pod dywan. Uzasadnienie tego jest powyzej.

I na marginesie. W sumie to nie ja powiniennem sie spotkac z szefostwem serwisu ale niezadowoleni uzytkownicy. Moze to byloby lepsze rozwiazanie ale nikt na to nie wpadl wczesniej, ja rowniez, za co przepraszam.

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Do serwisu Nikona jeszcze nic nie oddawałem więc nie wypowiadam się na ten temat ale jedno wydaje się być pewne,a mianowicie spadek sprzedaży produktów tej firmy w Polsce ponieważ jest o tym już głośno nie tylko na naszym forum.
    Czy jeśli nie mam papierocha między dwoma palcami lub w gębie to wyglądam niepoważnie ?

Domyślnie

Do serwisu Nikona jeszcze nic nie oddawałem więc nie wypowiadam się na ten temat ale jedno wydaje się być pewne,a mianowicie spadek sprzedaży produktów tej firmy w Polsce ponieważ jest o tym już głośno nie tylko na naszym forum.
    I to wlasnie jest problem. Nic nie oddawalem ale wiem ze serwis jest zly. Na dodatek kupie byc moze gorszy sprzet ale serwis bede mial lepszy. Spadek sprzedazy... No tak, przestanmy kupowac kolejne Nikony. Na 100% serwis bedzie lepszy. Jakos tak matematycznie wydaje mi sie ze bedzie odwrotnie ale ja moge sie mylic bo przeciez jestem stronniczy. Na takie wlasnie podesjcie zwrocono mi uwage. Jak widze nie bez racji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Przed wyjazdem do Warszawy. Chcialbym pare spraw poruszyc. Nie chce sie odnoscic do prywatnych wpisow dotyczacych mnie, bo to nie ma sensu. Jesli ktos uznal ze jestem wrogiem uzytkownikow, mimo iz sam nim jestem, to jest w bledzie. Doskonale o tym wiecie. Forma w jakiej zostala opublikowana strona moze sie komus podobac, moze sie tez nie podobac. Wszyscy jestesmy uzytkownikami internetu i doskonale wiemy jak to dziala. Absolutnie nie chodzi tu o zadna obrone serwisu ale o spojrzenie na niego jako calosc. Powstal swoisty portal, prawie forum poruszajace ten temat. Czemu ma ono ma teraz sluzyc poza wymogiem konkretnych dzialan? Czy chodzi tu o kolejne wpisy czy o zalatwienie sprawy serwisu raz i na zawsze? Jak pamietacie wyslalismy juz petycje w sprawie serwisu. Zrobilem to osobiscie 2 lata temu. Uwierzcie mi, byl on sporo gorszy od tego co dzieje sie tam teraz. W rzeczonym portalu moze wpisac sie kazdy. Nawet osoba ktora nie miala z tym serwisem nic wspolnego. Sporo wpisow to styl, "bo moj znajomy mial problem". Calkowicie rozumiem frustracje tych ktorzy doswiadczyli problemow. W pelni sie z nimi utozsamiam. Jestem tylko przeciwny publicznemu linczowi serwisu za WSZYSTKO co robi. Tak sie stalo. Portale puscily sprawe w swiat. Czy chodzi nam o to by dalej kopac lezacego, czy tez o to zeby sprawy zalatwic? Napisalem ze podejmuje sie mediacji i zrobie to. Obrzucenie mnie blotem przezyje, nawet te wpisy na innych portalach przez zbanowanych tutaj z roznych powodow. Nie przezyje jednak jednostronnosci w tej sprawie i o to bede zabiegal. Chcialbym zeby NP mialo szanse na zajecie stanowiska nie z perspektywy "zlodziei, oszustow, nierobów" ale partnera. Jesli nie damy im szansy to po cholere to wszystko? Dalej beda robic swoje a strona bedzie sie zapelniala wpisami. Nikt z nas nie zna konkretnej sprawy, a stajemy sie wrogami z gruntu, bo serwis z gruntu i w calosci jest zly.

Ps. Prosze mnie nie obrazac wpisami o cenzurze, bo ja o cos grzecznie POPROSILEM. Nie bylo z mojej strony żądania! Jesli ktos mnie szanuje to powienien zrozumiec ze chce w tej sprawie cos zrobic a nie zamiatac pod dywan. Uzasadnienie tego jest powyzej.

I na marginesie. W sumie to nie ja powiniennem sie spotkac z szefostwem serwisu ale niezadowoleni uzytkownicy. Moze to byloby lepsze rozwiazanie ale nikt na to nie wpadl wczesniej, ja rowniez, za co przepraszam.

Fakt sprawa poszla w swiat, ale czegóż innego mozna sie było spodziewac w dobie internetu... Pewnie list intencyjny od NP załatwił by sprawe. Tymczasem to Ty sie do nich wybierasz. Czekamy wiec na wiesci Piotrze. Oby ludzie z NP docenili Twój gest. Tak czy inaczej to forum jest wartościa sama w sobie, tak samo jak sprzet nikona to swietny sprzęt, a to, ze przez takie a nie inne podejscie serwisu tak sie probiło to juz inna sprawa. ja sam jestem osobą "doświadczoną przez ten serwis" dla tego zdumial mnie Twoj pierwszy "komunikat". Potem zobaczyłe inne wpisy. Nie popieram ataków na Twoja osobę i na forum, problem serwisu jednak istnieje i sam z zsiebie nie zniknie. Mam nadzieje, ze cala ta sprawa warta bedzie Twojej interwencji i nie zaszkodzi temu forum, a wpłynie na zmiany w NP.

Domyślnie

Mam ndzieje, ze cala ta sprawa warta bedzie Twojej interwencji i nie zaszkodzi temu forum, a wpłynie na zmiany w NP.
    Jesli bedzie inaczej to osobiscie napietnuje serwis na tym portalu! Chce byc TYLKO fair wobec obu stron.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta

Amen.
    Obrzuceni błotem zostali też inni użytkownicy którzy zajęli zdanie podobne do Twojego Piotrze. Już taka chyba mentalność ludzka. Brak poszanowania dla zdania innych. Ja tego nie rozumiem.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Strona 25 z 32 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów