Close

Strona 16 z 32 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 320

Domyślnie

Dopasowałem stary kawał to tych realiów.
    "Jak Nikon Polska mówi, że nie widzi potrzeby poprawiania jakości serwisu, to nie poprawia.
    Jak Nikon Polska mówi, że widzi potrzebę poprawiania jakości serwisu, to mówi."

Z całym szacunkiem dla "prywatnego folwarku" jeśli miałbym poważnie traktować jakikolwiek apel skierowany do mnie, to oczekiwałbym wpierw:
    1. Określenia daty, do której NP przygotuje wewnętrzny raport z kontroli sytuacji w NPS.
    2. Określenia daty, od której NP ma zamiar wdrażać zmiany na lepsze w NPS.
    Tak się robi w japońskich firmach - w razie czego służę szkoleniem, bo w przeciwnym wypadku to jest zwyczajna strata czasu nas jako użytkowników i marketingowe rozbójnictwo NP.

Ja ze swej strony nie mam zamiaru przez okres najbliższego półrocza korzystać z usług NPS. Nawet za cenę wyższych kosztów naprawę, którą muszę zlecić, zrealizuję w niemieckim oddziale Nikona.
    Sebastian

Domyślnie

A mi się to nie podoba.
    Jest problem z serwisem to należy o tym mówić. Nakazywanie czegoś odgórnie źle się kojarzy.
    Lakoniczne stwierdzenie, że problem dostrzeżono czego dowodzi? Niczego.
    Jeżeli problem dostrzeżono i zmieni się praca serwisu to szum się sam wyciszy, bo zwyczajnie nie będzie o czym pisać skoro wszyscy będą zadowoleni.
    Natomiast jeżeli powstaje taki projekt, który jednocześnie stał się bardzo popularny, dowodzi skali problemu i determinacji tych ludzi. Więc dlaczego próbować to ograniczać? Tylko dlatego, że nikon napisał że dostrzegł problem? Jak mam to rozumieć? Forum jest niezależne?
    Bezczelnością jest dla mnie stanowisko Nikon Polska.
    A prośba o wyczekiwanie, no właśnie na co? na cud? zupełnie niezrozumiała.
    Posunę się dalej, wątek z odnośnikiem do tej strony powinien być na stale przypięty, tak samo jak wątek z oficjalnym i KONKRETNYM ustosunkowaniem się do problemu Nikon Polska. Pytanie czy takie będzie i czy przyniesie z sobą konkretne zmiany w działaniu serwisu?
    No ale adminem i właścicielem tego Forum jest p. Piotr i to on decyduje.

Zastanawia mnie tylko jedno. Czy NP bardziej bolą opinie o serwisie użytkowników czy może to że nagle ludzie zaczęli wysyłać sprzęt serwisów w innych krajach gdzie jest taniej i sprawniej? Bardziej zależy NP na użytkownikach czy kasie która płynie w innym kierunku?
    Ostatnio edytowane przez pil74 ; 30-10-2009 o 11:34
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    wybacz ale chyba coś mi umknęło... jakiż skutek ta akcja odniosła ?
    Taki, że jest o niej głośno, że piszą o niej vortale forograficzne co spowoduje, że przyszli klienci będą wiedzieć - a to spowoduje, że Nikon Polska będzie musiał zająć stanowisko w tej sprawie, a by nie tracić klientów poprawić się.

Piotr poprosił o usunięcie adresu strony by firma Nikon Polska nie oskarżyła go o stronniczość (moim zdaniem). Taką podjął decyzję i należy tę decyzję uszanować. Nie ma ona teraz najmniejszego znaczenia bo najważniejsze jest, że pójdzie nas reprezentować (choć sam nie miał problemu z serwisem), a o sprawie jest już głośno. Może jest to pewna cenzura, jednak tu chodzi głównie o wyszukiwarki internetowe. Zwróćcie uwagę, że wszystkie posty opisujące jak beznadziejnie serwis rozwiązał daną sprawę nie były w żaden sposób cenzurowane, więc tu chyba nie chodzi o "wychwalanie firmy Nikon", co kilka osób sugerowało.

Poczekajmy do poniedziałku, na pewno Piotr napisze relację ze spotkania. Bo w tej chwili zaczynamy wojnę "wewnątrz obozu" co nie ma sensu - reprezentant ze względu na swoją pozycję w NASZYM klubie Nikona już jest wybrany.

PS. Sam ze względu na moją amatorską puszkę zostałem kilka razy potraktowany fatalnie przez serwis.
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    wybacz ale chyba coś mi umknęło... jakiż skutek ta akcja odniosła ?
    Ano wlasnie taki ze zrobilo sie wokol problemu (czyt. serwisu) glosno.
    Nie sa to juz pojedyncze glosy tu i tam a bardziej zorganizowana akcja i tego Nikon Polska nie moze zignorowac.
    Teraz pora na ich dzialanie. Bo PRu dobrego glosy niezadowolonych klientow im nie robia.
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

To, że się zrobiło głośno nie znaczy, że serwis pracuje lepiej więc skutku nie ma żadnego.
    Fotografuję w myśli wszystko, co widzę - czyli moje amatorskie "arcydzieła"

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Oborniki Śląskie

Domyślnie

Według badań rynku 65% klientów którzy odchodzą z firm to ci niezadowoleni z obsługi. W przypadku tego serwisu jest chyba inaczej pewnie z 80%. Firmie powinno zależeć na kliencie, miła i fachowa obsługa to klucz do sukcesu, wtedy nawet ceny mogą być zawyżone bo doceniony klient wróci albo poleci firmę innym.

Domyślnie

Czas, czas jest potrzebny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PopaY Zobacz posta
    To, że się zrobiło głośno nie znaczy, że serwis pracuje lepiej więc skutku nie ma żadnego.
    Spokojnie. Ile trwała ta akcja? Kiedy pojawiła się informacja o krokach NP? Co o nich wiadomo? Działania naprawcze, które mam nadzieje zostaną podjęte będą musiały trochę potrwać. To nie odbywa się za pomocą czarodziejskiej różdżki. Poczekajmy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarkko Zobacz posta
    Spokojnie. Ile trwała ta akcja? Kiedy pojawiła się informacja o krokach NP? Co o nich wiadomo? Działania naprawcze, które mam nadzieje zostaną podjęte będą musiały trochę potrwać. To nie odbywa się za pomocą czarodziejskiej różdżki. Poczekajmy.
    Na co?
    Są konkretne zarzuty przedstawione przez ludzi, którzy podpisali się pod nimi z imienia i nazwiska. NP może się do nich ustosunkować, przedstawić swoje stanowisko np w sądzie jeżeli uważa że są krzywdzące.
    Ja uważam że im większy szum, im większa presja tym lepsze efekty to może odnieść.
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Na co?
    Ja rozumiem że jak się rozchorujesz, pójdziesz dziś do lekarza, weźmiesz procha to jutro jesteś zdrowy?

Wyraźnie odniosłem się do stwierdzenia

nie znaczy, że serwis pracuje lepiej więc skutku nie ma żadnego.

Strona 16 z 32 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów