Szukaj
Chodziło mi o bezpodstawne obrzucanie błotem admina. To jest jego podwórko, jego prośba i jego zasady które należy szanować. Przecież nikt nikogo tu na siłę nie trzyma. Jak nie pasuje to for fotograficznych w necie jest pod dostatkiem. Prosta przykład. Nie wiem czy palisz czy nie. Przychodzą do Ciebie goście. Prosisz aby nie palili fajek w domu a ktoś na bezczelniaka zaczyna Ci kopcić i olewa Twoją prośbę. Chodzi mi tylko o poszanowanie zasad na czyimś podwórku.
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
i tu należy się zgodzić. Szczególnie, że to wciąż PROŚBA (A przecież mogłaby być zmiana w regulaminie i szybka czystka). Tu właśnie pojawia się również ta uwielbiana przez wszystkich wolność słowa. Tak jak można się swobodnie wypowiadać, tak samo można U SIEBIE zabronić swobodnej wypowiedzi. Proste i genialne. A jeżeli ktoś tego nie akceptuje, to szerokości i krzyż na drogę.
galeria: http://erde.farmapomyslow.pl/
Jeżeli kogoś nie szanujemy to nie wymagajmy szacunku. Także szanujmy się na wzajem a wszystkim będzie lepiej![]()
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
Dlatego pewnie Nikon Polska poprosił Piotrka o usunięcie wpisów, reakcję? A nie, przepraszam, "W zwiazku z informacja uzyskana bezposrednio od Nikon Polska, informujaca mnie o fakcie jednostronnego dzialania w sprawie niedoskonalosci serwiu Niikon Polska, uprzejmie prosze o u usuniecie linkow prowadzacych do strony opisujacej sposob dzialania w/w serwisu." ... nikt nikogo nie prosił.
A na górze jest napisane "FORUM - NIKON KLUB POLSKA".
Prawda, tu się z Tobą zgadzam. Ataku na Piotra być nie powinno. Piotr stopki powinien po prostu wyłączyć, a piszących źle o serwisie lub podających linki do http://www.polishnikonservice.com banować.
Nikt mu nie będzie zakłócał spokoju, jeśli pozwoli na dyskusje. Albo jest to forum o Nikonach i dyskutuje się o aparatach, firmie, serwisie mówiąc o dobrych ale i złych stronach, albo jest to forum Nikona (pośrednio czy bezpośrednio), i wtedy można tylko piać pochwalne hymny. Pozwólmy Piotrkowi, by on z kolei pozwolił nam uwierzyć, że jest to forum o Nikonach.
Gdyby nie Ci "goscie" to to forum mozna byloby wyrzucic do smietnika. Jesli Nikonowi nie podoba sie ton wypowiedzi o jego serwisie, to niech zamknie to wszystko i bedzie spokoj. Ale zaraz, piszecie, ze to nie Nikona tylko Piotrka. A przeciez On wczesniej napisal, ze POPIERA nasza akcje. To jak w koncu? Popiera, czy nie? A, niby jest miedzy mlotem a kowadlem? Mlot to Nikon, a kowadlo (moze byc na odwrot)? Ludzie, ktorym nie podoba sie ten caly cyrk? No to jak jest w koncu? Tak, czy nie? Popiera, czy nie? Mozna miec stopki czy nie? Mamy chwalic Nikona, czy pisac o Nikonie? Nie sa to trudne pytania, a widze, ze jedna interpretacja lepsza od drugiej. "Lubienie" Piotra, to nie to samo walka o serwis. Lubic mozna prywatnie. Firma nas nie lubi. Doi kase. I to jest ok. Ok wtedy, jak pisal robic102, gdy ja wydaje kupe kasy na sprzet i ten sprzet jest pozniej naprawiany. Jak u bialych ludzi.
Jesli nie mozna pisac tu na forum, to moze na PNS otworzymy forum, albo w kazdym innym miejscu, gdzie pozwoli sie na swobode wypowiedzi. Wszyscy przyklasneli, posluchali prosby i nagle zrobilo sie wszystko ok? Nikon serwis zacznie cukierki rozdawac? Przestancie...
Nie miałem jeszcze (oby nie) do czynienia z serwisem. Ale jak czytam posty ludzi którzy nie mogę się po prostu dodzwonić do serwisu to wybacz coś tu jest nie tak. Temat jest ciężki i niewygodny, a wkurzeni ludzie różnie się zachowują więc trochę wyrozumiałości - a ty zaraz wyskakujesz z tekstem ,że to nie nasze forum? Jeżeli to jest nie oficjalne forum to pokaż mi oficjalne? jest takowe? Mój koleś kupił d5000 - cieszył się jak dziecko ,że ma lustro - trzeba było widzieć jego minę jak zaraz po zakupie musiał oddać lustro do serwisu i czeka, czeka, czeka i pewno poczeka.
Nie rozumiem zwrotu "jednostronne dziełania" z postu Piotra. To znaczy co? Cała akcja z krytykowaniem serwisu miała być konsultowana od początku z firmą?
to samo pisałem wczoraj tylko troszkę inaczej formułowałem...
dyskusja schodzi na zły tor - admin Piotr nie napisał, że musimy usunąć stopki a jedynie o to poprosił, to czy ktoś ma gdzieś tą prośbę czy nie powinien sam ocenić zostawiając te stopki lub usuwając.
a tak napinka aż komuś jakaś żyłka pęknie..
oznacza to, że ta akcja dała zły oddźwięk o firmie a firma ta nie może sobie z tym poradzić bo PESOS im uciekają...;D
a tak na serio to chodzi zapewne o to aby dać im szanse obrony i nie dobijać leżącego (stąd to usunięcie stopek)...wydaje mi się, że tyle możemy zrobić na prośbę admina, który zapewne tak samo jak my ma nadzieję, że coś się zmieni... ba - to on w poniedziałek jedzie do stolycy a my tutaj smarujemy
Ostatnio edytowane przez AsKier ; 30-10-2009 o 10:19
Pozdrawiam
Tomek
Skontaktuj się z nami