Witam
Mam pytanie czy ten kalibrator ma szanse zadziałać z softem od spectraview? Wygląda jak i1 display ale ciekawi mnie czy nie zablokowali czegoś w fw.
Szukaj
Witam
Mam pytanie czy ten kalibrator ma szanse zadziałać z softem od spectraview? Wygląda jak i1 display ale ciekawi mnie czy nie zablokowali czegoś w fw.
Wyglada, ale nie ma go w menu urzadzen, ktore obsluguje soft do monitorow spectraview, czyli basICColor.
Dziękuję za podpowiedź. To niestety nie wyczerpuje tematu. To, że tego modelu brak na liście oprogramowania wiem jako jego posiadacz. Mnie raczej chodziło o to czy ColorMunki Create jest fizycznie tym samym sprzętem co i1 display 2 (LT). Na poparcie swoich przypuszczeń mogę powiedzieć, że LaCie blue eye pro jest widziany przez SV profiler'a jako i1 i działa bez problemów (a raczej działał bo odjechał do krainy wiecznych łowów po 2 latach wiernej służby).
spectraview ma go na liscie obslugiwanych kalibratorow, ale moze pojawic sie problem z jego wykryciem, jesli munki posiada firmware 1.32. wowczas w panelu sterowania (systemu) trzeba wylaczyc soft x-rite i wszystko hula.
Jak napisał Czornyj w tym wątku
http://forum.nikon.org.pl/showthread...=116529&page=5
"Spectraview II - tylko z monitorami NEC serii x90 oraz P221W"
right, sorry za niedopatrzenie. nie zauwazylem, ze chodzi o CMc
Aby nie rozpoczynać nowego wątku to tu się dorzucę.
Czy możecie wyrazić swoje opinie o tym kolorymetrze ColorMunki Create, plusy i minusy. Właśnie planuję zakup, a nigdzie nie moge się doszukać opinii na jego temat.
dodam tylko, że własnie będę odbierał monitor Eizo S2243WFS-BK, a oferta kalibracji to koszt około 500 zł, a koszt tego urządzenia to ok 550 zł
Ostatnio edytowane przez misiak76 ; 05-11-2010 o 15:29
Jeśli się dobrze orientuję to nie bo przedstawiony przez Ciebie monitor jest szerokogamutowy a ColorMunki jest kolorymetrem. A Ty potrzebujesz spektofotometru.
Pozd
Ostatnio edytowane przez Michal_C ; 05-11-2010 o 16:19 Powód: dodano słowo
FUJI X-T3/18-55/35 1.4
Skontaktuj się z nami