Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie ColorMunki Create a spectraview

Witam
    Mam pytanie czy ten kalibrator ma szanse zadziałać z softem od spectraview? Wygląda jak i1 display ale ciekawi mnie czy nie zablokowali czegoś w fw.

Domyślnie

Wyglada, ale nie ma go w menu urzadzen, ktore obsluguje soft do monitorow spectraview, czyli basICColor.

Domyślnie

Dziękuję za podpowiedź. To niestety nie wyczerpuje tematu. To, że tego modelu brak na liście oprogramowania wiem jako jego posiadacz. Mnie raczej chodziło o to czy ColorMunki Create jest fizycznie tym samym sprzętem co i1 display 2 (LT). Na poparcie swoich przypuszczeń mogę powiedzieć, że LaCie blue eye pro jest widziany przez SV profiler'a jako i1 i działa bez problemów (a raczej działał bo odjechał do krainy wiecznych łowów po 2 latach wiernej służby).

Domyślnie

spectraview ma go na liscie obslugiwanych kalibratorow, ale moze pojawic sie problem z jego wykryciem, jesli munki posiada firmware 1.32. wowczas w panelu sterowania (systemu) trzeba wylaczyc soft x-rite i wszystko hula.

Domyślnie

Jak napisał Czornyj w tym wątku

http://forum.nikon.org.pl/showthread...=116529&page=5

"Spectraview II - tylko z monitorami NEC serii x90 oraz P221W"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Zobacz posta
    Wyglada, ale nie ma go w menu urzadzen, ktore obsluguje soft do monitorow spectraview, czyli basICColor.
    Spectraview II i basicColor Display (Spectraview Profiler) to dwie różne rzeczy. Ten drugi Colormunki (spektrofotometru) nie obsługuje.

Cytat Zamieszczone przez djabollo
    spectraview ma go na liscie obslugiwanych kalibratorow, ale moze pojawic sie problem z jego wykryciem, jesli munki posiada firmware 1.32. wowczas w panelu sterowania (systemu) trzeba wylaczyc soft x-rite i wszystko hula.
    Na liście jest Colormunki (spektrofotometr) a nie Colormunki Create (kolorymetr - wyszedł nie dawno....)

Domyślnie

right, sorry za niedopatrzenie. nie zauwazylem, ze chodzi o CMc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu_Z Zobacz posta
    Spectraview II i basicColor Display (Spectraview Profiler) to dwie różne rzeczy. Ten drugi Colormunki (spektrofotometru) nie obsługuje.
    ...
    Nie pisalem o Spectraview II, tylko myslalem o SpectraView Profiler , wiec nie wciskaj.
    A SpectraView Profiler to to samo co basicColor Display .

Domyślnie

Aby nie rozpoczynać nowego wątku to tu się dorzucę.
    Czy możecie wyrazić swoje opinie o tym kolorymetrze ColorMunki Create, plusy i minusy. Właśnie planuję zakup, a nigdzie nie moge się doszukać opinii na jego temat.

dodam tylko, że własnie będę odbierał monitor Eizo S2243WFS-BK, a oferta kalibracji to koszt około 500 zł, a koszt tego urządzenia to ok 550 zł
    Ostatnio edytowane przez misiak76 ; 05-11-2010 o 15:29

Domyślnie

Jeśli się dobrze orientuję to nie bo przedstawiony przez Ciebie monitor jest szerokogamutowy a ColorMunki jest kolorymetrem. A Ty potrzebujesz spektofotometru.

Pozd
    Ostatnio edytowane przez Michal_C ; 05-11-2010 o 16:19 Powód: dodano słowo
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów