Close

Strona 22 z 26 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 255

Wątek: Pierwsza firma

Domyślnie

Mateusz ?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

czekam... aż koszmary mam:

dwa dni temu:
    jestem na weselu, siedzę z orkiestrą obiad, jak zwykle wcześniej zjadłem i czyszczę sprzęt aż tu nagle w moim d3 pęknięcie... przyglądam, 'macam' powiększa się, aż rozkładam go na części pierwsze: od obudowy aż po matryce... cały spocony siedzę wszyscy pytają co się dzieje... a ja 'pełno w porach' ale jakoś powoli go złożyłem i dalej robiłem fotki... rano szybko bieg do torby... cała zdrowa...

dzisiaj tzn wczoraj w nocy:
    siedzę na necie, jak zwykle kilka razy strona marr-u w ciągu dnia sprawdzana, aż tu tym razem są... są wyniki... lista wygranych... nie ma... lista rezerwowa... nie ma... lista odrzuconych (za mało punktów)... jestem... dół, deprecha, czarny jaś na stole... - jak się obudziłem, za nim się załadowała strona marr-u długo gryzłem się czy to jawa czy sen. Z jawy tylko 'jaś' na stole.

i jak tu człowiek ma być zdrowy? Jak dostanę, idę do psychologa leczyć to... a faktura za wizyty na firmę...
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

Mateusz ?

Domyślnie

Słucham Cię ADASie
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

masz coś już?

Domyślnie

Pokazywali właśnie w TVN 24 ile osób czeka na złożenie wniosku na dotację z UE w Warszawie.
    Kolejki stoją już 2 dzień pod biurem, gdzie składa się projekty, a nabór zaczyna się jutro.

Spora konkurencja się szykuje

Domyślnie

Mini to czemu Ciebie tam nie ma. Przed telewizorem nie zrealizujesz swoich marzeń.

Ja już mam oficjalny papier o przyznanej dotacji. Nie chwaląc się mam 6 lokatę.
    Jutro zakładam firmę i składam papiery do umowy.

A tak na marginesie to chyba długi proces, odstrasza ludzi. Dodatkowo zainwestowany czas i energia może nie przynieść sukcesu.
    Faktem jest że część osób ( u mnie 42) zmarnowało czas ale szacunek, że chciały.

Domyślnie

W jakim czasie od dnia założenia działalności tudzież zgłoszenia im przelewają kasę?
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    Mini to czemu Ciebie tam nie ma. Przed telewizorem nie zrealizujesz swoich marzeń.
    ehh, wiesz ADAS, jakoś się trochę obawiam...żeby te marzenia nie przemieniły się w koszmar.
    Nie mam żadnej wiedzy z dziedziny prowadzenia firmy, nawet za dobrze nie wiem, jak wypełnić ten formularz rekrutacyjny.
    Widziałem kilka wzorów i ten z Mazowieckiego jest jakaś strasznie szczegółowa.

Dziwi mnie tylko, po co ci ludzie stoją, skoro mogą złożyć te wnioski przez net.
    Nie wiem, czy jest to jakoś mniej honorowane, czy jak?

Domyślnie

czasochłonność ogromna - wniosek złożyłem w na początku kwietnia, kurs i szkolenie czerwiec-sierpień, złożenie biznes planu do 5 września a teraz jak się dowiedziałem czekanie do + - 5 listopada. Tak więc 7 miesięcy machiny, z której uzbierało się wiele mojego czasu który może okazać się 'z lekka zmarnowanym'.
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Strona 22 z 26 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów