Szukaj
też pomyślałęm o filmie - z racji na rozdzielczość obrazu i ruchu wymagania stawiane matrycy są zdecydowanie mniejsze.
Poza tym, może te najwyższe czułości będą dawały radę przy dobrym świetle, tak żeby umożliwić krótkie czasy ?
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
ale co mialoby byc filmowane z takimi placami?
wybuch granatu w pudelku z confetti?![]()
![]()
to 102.400 wyglada jak, za przeproszeniem, jakies Sony.
moderatorow prosze o przymkniecie oka na powyzsze bluzgi![]()
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Póki co to ja jednak bym się mocno wstrzymał z ocenami użyteczności tych wysokich iso. To jest taka trochę papierowa premiera - nie są dostępne puszki nawet z firmware beta (mają je dostać CPS w listopadzie). A dostępność może będzie przed świętami choć chodzą słuchy że tak na prawdę dopiero w styczniu.
Pozdrawiam
Marcin
Jeśli te sample maja coś wspólnego z rzeczywistością, to w końcu będę mógł uczciwie porównywać moją nokię do dslr'a
Najważniejsze że w dniu premiery poszło w świat, że Canon też potrafi wypuścić puszkę z wysokim iso![]()
brawo dla canona! a się zastanawiam czy jakby popularną "setkę" (chodzi mi o film iso100) przeforsować na człułość 100tys to efekt był by ten sam
koszmar cała ta marketingowa wojna,..
To samo tylko mpiksów z trzydzieści parę a fpsów z 6.
W każdym razie D3s vs 1D mk4 to trochę jak Gołota vs Tyson. I dobrze, niech canon pocierpi parę lat![]()
Canon wcale nie pocierpi.
Jak napisali wyżej koledzy, wieść o "zawodowej" puszce Canona z czułością 102 400 poszła w świat i teraz pojawiają się takie artykuły: Canon EOS-1D Mark IV – aparat dla prawdziwych zawodowców.
Jest wykrzyknik? Jest.Sensor pozwala na pracę z natywną czułością ISO 100-12800 i rozszerzalną aż do ISO 102400! To drugi reporterski aparat, po Nikonie D3s, który oferuje aż tak wysoką czułość.
A że ta czułość u Canona nie ma wiele wspólnego z normalnym obrazem, tego (przepraszam za wyrażenie) "autor" tekstu nie musi wiedzieć. Tak samo czytający jego wypociny.
Jest 100 000? Jest.
I o to chodzi.
pozdrawiam, Wojtek
Skontaktuj się z nami