Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Domyślnie

generalnie jak potrzeba odpalić inne lampy /manual/ oprócz tych zamontowanych na flexy zawsze można użyć fotoceli liczącej błyski. kłóci sie to troche z ideą ttl ale jak trzeba odpalić jakąś dodatkowa lampkę w manualu np na doświetlenie czegoś na planie z tyłu to nie ma problemu.

Domyślnie

Ale sprawnie pracuje Ci się z tą fotocelą zliczającą błyski, czy tylko piszesz, że jest taka możliwość?

Domyślnie

Sprawnie to by sie pracowało jakbym do każdej lampki miał flexy. ale poki co finanse nie pozwalają , wiec tło czy jakieś elementy w tle które wymagają podświetlenia dopalam SB28 poprzez fotocelę. oczywiście unikam aby błysk z SB28 w jakikolwiek sposób doświetlał np modelkę bo tu ttl by sie pogubił. czesem i tak sie gubi. poki co niczego lepszegi nie wymyśliłem. w planach jest dokupienie brakujących flexów i pozbycie sie wszystkich fotocel które bywają zawodne /szczególnie w plenerze/.
    Ostatnio edytowane przez ZoomTeam ; 23-09-2009 o 10:59

Domyślnie

I co do Nikona nie widać i nie słychać. Ale interesuje mnie czy na Canona zaczęło już to hulać tak jak należy? Wiem że sporo osób wie z tego forum jak to działa u konkurencji. Myślę nad zmianą kolorów stąd pytanie. Dokładnie 5dm2 i te 580ex. Wie ktoś jak to działa już teraz. Jakieś chyba aktualizacje dają do tego sprzętu w celu poprawy działania rzecz jasna. A może ktoś ma linka gdzie u konkurencji szukać po polsku opisów, testów, wypowiedzi itp na ten temat?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kruszyna Zobacz posta
    A może ktoś ma linka gdzie u konkurencji szukać po polsku opisów, testów, wypowiedzi itp na ten temat?
    tutaj:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=44030
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dzięki
    Widzę Jacku że masz rękę na pulsie czyt. konkurencji

Edit:
    Przeczytałem kilka stron i nic nie kumam. Nie znam w ogóle systemu Canona. Nie znam slangu, skrótów związanych z rozwiązaniami Canona. Kurde w co ja się chcę wpakować Musze zacząć od rozpoznania konkretnie samego sprzętu tej marki. Tylko tak na szybko zrozumiałem że nie ma u nich korekty tak jak u nas w body dla konkretnej lampy. A z tymi pocketami to ponoć musi być lampa na sankach w pockecie aby tak sobie sterować. Nie wiem do końca ale za różowo to nie wygląda. Kurde muszę złapać kogoś z Canonem.

Edit2:
    Ale z kolei oglądałem wcześniej filmik i tam koleś robił korektę i to działało tylko jak on ją robił...
    Ostatnio edytowane przez kruszyna ; 19-10-2009 o 13:16

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów