Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Domyślnie metz 48 AF-1 dla (pół)amatora do d80?

Sporo jest tutaj napisane na temat lamp, ja jestem jednak początkująca. Nic nie wiem o strobingu - ale chcę się uczyć go wykorzystywać. Dlatego niewiele mi na razie mówią techniczne opisy i dyskusje.

Docelowo chcę robić portrety i fashion w plenerze oraz we wnętrzach typu mieszkania, kawiarnia ale też w miejscach typu stara fabryka (czyli raczej ciemne) - natomiast na razie chyba nie w studio. Okazjonalnie street foto, podróżnicza. Nie interesuje mnie makro ani architektura.
    Czy metz 48 AF-1 będzie dla mnie OK do Nikona D80? Czy dobrze się pracuje z obiektywem takim jak Tamron 28-75 mmm F/ 2,8?
    Czy zdecydowanie lepiej dołożyć do sb-900, który wiem, że i tak mi wszyscy polecą.?

Czy ktoś może podsumować argumenty jak dla laika w dziedzinie świecenia?
    NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
    na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1

Domyślnie

Metz48 i D80 - zespół zgrany. (masz wszystko co potrzeba, cls(slave), szybką synchronizację, etc.) Jak chcesz więcej mocy to Metz58.
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Jak wyżej.
    Sam posiadam D80 + M48-af1 - śmiga naprawdę bardzo dobrze. Mocy mi osobiście nie brakuje, więc ja jestem zadowolony.

Domyślnie

Nic lepszego niż Metz 48 poniżej 1000 nie kupisz. Wszechstronna lampa, dość mocna, błyska w CLS, Ze wszystkimi moimi szkłami działa bez zarzutu. Używam jej właśnie do portretów + fashion i sprawdza się świetnie. Nie ma co się zastanawiać.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Ja też używam D70 + Tamron 28-75 + Metz 48. Wg mojej opinii to naprawdę bardzo dobrze zgrany zestaw...
    Ostatnio okazyjnie dokupiłem Metza 58 - i nie widzę wielkiej różnicy - co tym lepiej świadczy o Metzu 48
    pozdrawiam
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Bardzo dziękuję za pomoc Panowie.
    Chyba się w takim razie zdecydowałam (po przejrzeniu też innych wątków).
    NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
    na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

ja dziś zamówiłem tę lampę kurierem do domu
    ocenzurowano

Domyślnie

Nie ma się co zastanawiać. D80 + Metz 48 to świetny komplet. Mnie udało się tę lampkę zakupić za 800pln i działa świetnie. Też jestem amatorem i dopiero wszystkiego się uczę. Lubię wykorzystywać światło zastane + wspomniana lampka. To moje pierwsze koty za płoty...

Domyślnie

Ja mam takie laickie pytanie.
    Lampa ta jest zasilana 4 x AA (np. akumulatorki jak do kompaktów), działa ona także zasysając energię z puszki, czy paluszki konieczne? I jakie będą najlepsze polecane wszędzie eneloop?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gigi Zobacz posta
    Ja mam takie laickie pytanie.
    Lampa ta jest zasilana 4 x AA (np. akumulatorki jak do kompaktów), działa ona także zasysając energię z puszki, czy paluszki konieczne? I jakie będą najlepsze polecane wszędzie eneloop?
    Lampa musi mieć wsadzone paluchy. Eneloopki to fajne aku, ja mam osobiście Hahnel TC Novo, też OK.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów