Witam,
mam problem z moją Mamiyą RZ67. Po zrobieniu zdjęcia coś się zablokowało i nie mogę naciągnąć filmu, tym samym nie mogę zdjąć obiektywu, a lustro nie opadło.
Czy ktoś ma jakiś pomysł, co może być powodem?
Pozdrawiam
Szukaj
Witam,
mam problem z moją Mamiyą RZ67. Po zrobieniu zdjęcia coś się zablokowało i nie mogę naciągnąć filmu, tym samym nie mogę zdjąć obiektywu, a lustro nie opadło.
Czy ktoś ma jakiś pomysł, co może być powodem?
Pozdrawiam
Mamiya + Sony
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to zdjęcie kasety (tam jest przeniesienie napędu), może coś to da?
Lustro opada dopiero podczas naciągania migawki.
Adam
zdjęcie robiłes wężykiem wkręcanym w obiektyw czy normalnie, ze spustu?
wkoło spustu jest pierścień. Obróć go w inną pozycję i wtedy naciągnij migawkę.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
nie wiem.
mruga ci dioda baterii?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
no to chyba bateria. Bo jeśli szyber jest włożony, to ta dioda sie powinna palić (po wciśnięciu spustu, oczywiście)
Skontaktuj się z nami