Witam,
czy ktoś może mi powiedzieć, co to jest za dziwna żółta ramka, w miejscu matówki na tym body Mamiya RZ67? Wszystkie egzemplarze, które widziałem nie miały takiej ramki, tylko normalną matówkę. Cóż to takiego?
Szukaj
Witam,
czy ktoś może mi powiedzieć, co to jest za dziwna żółta ramka, w miejscu matówki na tym body Mamiya RZ67? Wszystkie egzemplarze, które widziałem nie miały takiej ramki, tylko normalną matówkę. Cóż to takiego?
Mamiya + Sony
Wydaje mi się, że to maska (może samoróbka) pokazująca kadr dla formatu 6x4,5.
też tak sądzę.
ramka formatu 6x7 lub 7x6 jest inna i jest pod matówką
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
ok, ale czy dobrze rozumiem, że ta maska jest włożona pod matówkę i jest możliwość jej wyjęcia, żeby widzieć cały rozmiar 6x7?
Mamiya + Sony
przecież widać że to jakiś plastik-fantastik wycięty przez kogoś żyletką i położony na matówce - więc możliwości jej wyjęcia nie ma - jest natomiast możliwość zdjęcia i to zapewne nietrudna.
to żółte leży na matówce, na pewno da sie zdjąć
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami