Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 69 z 69

Domyślnie

a ja widzialem w ktoryms Fotojokerze albo sosnowiec albo katowice d70. byl na polce w srodku. jak bede przejazdem to sie upewnie a moze i zrobie fotke niedowiarkom:P mozna podzwonic po salonach i sie dowiedziec albo zeby Ci spr. czy maja na stanie gdzies.
    Zbędny

Domyślnie

Wziąłem wczoraj do ręki Canona 450D i D90 i zauważyłem jedną bardo znaczącą różnicę, tj Canon ma o wiele jaśniejszy wizjer, tzn obraz jaki się w nim widzi jest dużo jaśniejszy. Wydaje mi się też, że obraz w Canonie jest trochę większy, ale to może być złudzenie spowodowane różnicą jasności. Zaznaczę jeszcze, że oba aparaty były wyłączone i założone miały kitowe obiektywy. Czym to może być spowodowane?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrekW Zobacz posta
    Wziąłem wczoraj do ręki Canona 450D i D90 i zauważyłem jedną bardo znaczącą różnicę, tj Canon ma o wiele jaśniejszy wizjer, tzn obraz jaki się w nim widzi jest dużo jaśniejszy. Wydaje mi się też, że obraz w Canonie jest trochę większy, ale to może być złudzenie spowodowane różnicą jasności. Zaznaczę jeszcze, że oba aparaty były wyłączone i założone miały kitowe obiektywy. Czym to może być spowodowane?
    A D90 miał włożoną baterię? Bez baterii obraz w matówce jest bardzo ciemny. Różnica jest kolosalna.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Nie, bateri nie było. W takim razie to musi być przyczyną. Dzięki za wyjaśnienie.

Domyślnie

nie chcę się nikomu narazić, ale jak chcesz budżetowo to proponuje olympusa na poczatek np. e-510 +double kit czyli masz na dzień dobry 2 obiektywy. Najczęściej masz 14-42 i 40-150. bardzo przyzwoity sprzęt i obiektywy na niezłym poziomie. Ja wdepnąłem w nikona chyba przez przypadek, choć mam jeszcze olympusa e-420 ale ze względu na grip nie polecam takiego aparatu dla faceta. Chyba, że podróżujesz i lubisz mieć lekki i niewielkich rozmiarów aparat do krajobrazów lub na wycieczkę. Jeśli postawić budżet+ jakość obiektywów + solidnośc wykonania to z czystym sumieniem polecam olka. Jak ktos juz powiedział najlepiej pójść do sklepu i pomacać. Bedziesz wiedziec wtedy czego chcesz. Co bys nie wybral to na poczatek i tak będzie dobrze.
    Życzę zadowolenia z wyboru i mnóstwa udanych kadrów.
    pozdrawiam

Domyślnie

Ja bym nie brał D70s to bardzo już stara konstrukcja. Moim zdaniem minimum to D5000 + 18-105. Fajna matryca i ostry obiektyw. Nie ma silnika w body ale to nie będzie dla ciebie problem. No chyba ze będziesz chciał obiektyw 85 . Jeżeli tak to minimum D90. Nie wiem jak wygląda sprawa jakości zdjęć z D3000. Może to też dobra propozycja. Niestety matryca CCD a nie CMOS . Może ktoś się wypowie kto kupił D3000

Pozdrawiam
    CzarekK

Oczywiście wszytko to już około 3000. Moim zdaniem warto dołożyc
    Ostatnio edytowane przez czarekk ; 15-10-2009 o 07:17

Domyślnie

aikidudi - powiem szczerze że dałeś mi do myślenia. Nowego Olympusa E-520 z dwoma obiektywami mogę mieć już za 1600 pln. Ja wiem, że to nie ta sama półka co Nikon, ale może na początek, do nauki, faktycznie by wystarczyło. Nowy aparat to jednak zawsze nowy, roczna gwarancja może się przydać w naj mniej oczekiwanym momencie. Zupełnie nie znam się na lustrzankach i nie wiem czy umiałbym dobrze sprawdzić używany aparat przez zakupem. Ot, mam zagwozdkę...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

To może kup zaawansowany kompakt? Z takim podejściem to nic naprawdę porządnego nie kupisz. Ja bym Olympusa odpuścił. 4:3 JAK DLA MNIE jest nie do przyjęcia, i na dodatek korpusy Olka są mniejsze niż niektóre zaawansowane kompakty. Obiektywy drogie jak na ich możliwości...Co z tego, że ilość jak jakość do...
    Canon & Nikon

Domyślnie

Pewnego razu na wycieczkę nie mogłem zabrać D40 i często fotografowałem na niej Olkiem E-420 kumpla. Niestety nawet w porównaniu do D40 jak dla mnie to było kiepsko. Nie dość, że wylatywał mi z ręki, bo grip praktycznie nie istnieje, to jakość zdjęć wcale nie wskazywała na to, że to jest od D40 lepsze.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów