Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Domyślnie Pytanie o zestaw do 2000 pln

Witajcie!
    Mój pierwszy post na forum będzie takim oto pytaniem:
    Przychodzi do Ciebie kolega/koleżanka/przyjaciel i prosi o poradę w wyborze sprzętu. Mówi że ma na wydanie max 2000 pln i chciałby za to kupić używany, jak najbardziej wszechstronny zestaw dla amatora z ambicjami. Co być mu polecił?

Mógłby to być np taki oto zestaw:
    http://www.circuitcity.com/applicati...281464&CatId=7

ale też może coś takiego jak:
    D80 + NIKKOR AF-S 18-55mm

A jaka będzie Twoja propozycja?

P.s. Pytam, bo sam chciałbym kupić sobie taki zestaw i dlatego pojęcia nie mam co wybrać. Pomóżcie proszę

Domyślnie

uzywany d70s + jasny zoom

to taka moja propozycja

Domyślnie

Dzięki jackrabbit !
    Czekam na więcej propozycji i być może jakąś dyskusję nad wyższością jednego zestawu nad innym
    Pozdrawiam

Domyślnie

Takich wątków jest multum i nic z nich nie wynika, co najwyżej tyle, że kwoty rosną...

Domyślnie

Też proponuje się zastanowić nad D70s... niedawno też miałem taki dylemat tyle, że przesiadałem się z D40... i nie żałuje! Jeśli do 2000zł nie ma co myśleć o droższym aparacie lepiej kup tańszą puszkę i zainwestuj w lepsze szkła...
    Nikon D70s | N18-70 f/3.5-4.5 | N50 f/1.8 | T55-200 f/4-5.6 | Filtry Hoya |Pilot | Statyw

Domyślnie

Wynika tyle, że użytkownicy, którzy wcześniej nie mieli do czynienia z nikonami, korzystają z doświadczenia innych i na ich przykładzie kompletują sobie sprzęt, z którego tak czy inaczej są zadowoleni. W dzisiejszych czasach wydatek 1500 czy 2000 złotych to dużo i nie dziwne że każdy chce jak najlepiej ulokować swoje pieniądze. Ja wiem że nie ma jednej jedynej konfiguracji, która dawałaby mi 100% satysfakcji, ale od czegoś trzeba zacząć...

Domyślnie

d70s 18-55 i 50 mm 1.8

d70s 18-105 vr

Domyślnie

Polecisz nikona, a on/ona i tak wyjdzie z alfa ze sklepu...
    Fakt, ze oferta sony jest nie do przebicia.

Ja sie (niedawno) nagadalem o CLSie, o obiektywach, ergonomii, jakosci, "doswiadczeniu" Nikona itp. a Pan w FJ powiedzial, ze alfa jest git i juz (gwarancja dluga a poza tym mozna oddac po miesiacu chyba jak sie nie spodoba...)

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

to ja proponuje : http://allegro.pl/item760786320_niko...ex_zobacz.html

Cytat Zamieszczone przez MARTINK Zobacz posta
    Polecisz nikona, a on/ona i tak wyjdzie z alfa ze sklepu...
    Fakt, ze oferta sony jest nie do przebicia.

Ja sie (niedawno) nagadalem o CLSie, o obiektywach, ergonomii, jakosci, "doswiadczeniu" Nikona itp. a Pan w FJ powiedzial, ze alfa jest git i juz (gwarancja dluga a poza tym mozna oddac po miesiacu chyba jak sie nie spodoba...)
    nie kijem go to pałką ... nie jakością to ceną ... proste ... to w końcu Sony .... a o cenach szkieł się nie wypowiadam
    Ostatnio edytowane przez onia ; 06-10-2009 o 21:33
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

alpha ok, ale samo body i od razu najlepiej lepszy zamiennik kita.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów