Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bladii77 Zobacz posta
    No a co z zakresem 18-70 ??? Dla użytkownika to bardzo potrzebne ogniskowe....70-300 zdecydowanie za mało uniwersalny....
    zgadzam się z Tobą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAP Zobacz posta
    Zdecydowanie bierz 18-200, najlepsze światło na długim końcu (co często może robić różnicę), nie znam OS z autopsji, ale VRka tego nikkora jest świetna, w miarę szybki, pewny autofokus, przy lekkim domknięciu przysłony - rewelacyjna (jak na tą klasę) jakość optyczna, jak się znudzi albo Cię najdzie ochota na sprzęt wyższej klasy - to odsprzedaż z niewielką stratą.
    Polecam sprawdzać naszą giełdę - ostatnio często trafiały się te nikkory w granicach 1600-2000 jeżeli się nie mylę..
    można trafić egzemplarze w bardzo dobrym stanie bo ludzie kupują żeby mieć do wszystkiego a potem zaczynają rozumieć, że trzeba zbierać pieniążki na jakość..
    I też JESTEM ZA!!!!
    Poszukaj na forum w tematach tam kilka razy wyrażałem opinie o zoomach.
    Krótko to jest tak
    Nikkor-uniwersalny-szybki-niezawodny-gabarytowo lżejszy i troszkę mniejszy od konkurencji.
    Tamron typowo wycieczkowo-spacerowy. Wada tamronów dostrajanie ostrości i przez to częsta utrata szybkich ujęć
    Sigma -problem z celowaniem,głośny i wolny.
    -"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papajpo Zobacz posta
    Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta czyli bierz nikkora
    Chyba jednak tak będzie.
    Macie świetny dar przekonywania .
    Dzięki...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ale czemu piszesz ze sigma glosna i wolna, jak ma HSM to już bardzo sprawnie sobie daje rade
    D300/ S10-20 f4-5.6 / N50 f1,8D/ / S50-150 f2.8/ Samciag 8 f3.5/ N35 f2/SB-900/ LowerPro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BART3skiing Zobacz posta
    Ale czemu piszesz ze sigma glosna i wolna, jak ma HSM to już bardzo sprawnie sobie daje rade
    Szwagier ma w Canonie 450 sigmę 18-200
    ja nikonie mam nikkora 18-200
    Kilka razy po parę godzin zabawy i stąd takie wnioski a na dokładkę nikkor ma ostrzejszy obraz.
    Obydwa aparaty obsługują karty SD i można sobie wymieniać a potem bez trudu porównać zdjęcia w kompie.

Domyślnie

O rety.
    Jeszcze w zyciu nie zdazylo mi sie, zeby tyle osob na raz sie ze mna zgadzalo

Tak to jest. Autor chcial kupic stosunkwo tani i uniwersalny obiektyw, po przeczytaniu watku kupi nikkora 18-200VR po czym dojdzie do wniosku, ze jest zbyt ciemny i nie tak ostry jak Nikkor 200/2 VR i... wtedy sie zacznie.
    Przygotuj argumenty dla zony, dlaczego nagle wyplaty staly sie mniejsze (argument kryzysu juz nie dziala!)

Pozdrowienia.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta

Tak to jest. Autor chcial kupic stosunkwo tani i uniwersalny obiektyw, po przeczytaniu watku kupi nikkora 18-200VR po czym dojdzie do wniosku, ze jest zbyt ciemny i nie tak ostry jak Nikkor 200/2 VR i... wtedy sie zacznie.
    Przygotuj argumenty dla zony, dlaczego nagle wyplaty staly sie mniejsze (argument kryzysu juz nie dziala!)

Pozdrowienia.
    W odpowiedzi na powyższy cytat... żonie tłumaczyć się nie będę bo zwyczajnie jej nie posiadam , a w dodatku jestem kobietą .
    No i do tego, zgodnie z zasadą, że "kobieta zmienną jest" właśnie zakupiłam sigmę.
    Wiem, wiem, światło itp., ale po głębszych analizach budżetu, doszłam do wniosku, że jednak będzie to Sigma.
    Właśnie się zapoznajemy.

A na droższe szkło pewnie przyjdzie jeszcze czas.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady.

Domyślnie

I życzę zadowolenia z zakupu.
    A i czy mamy szansę że podzielisz się z nami spostrzeżeniami o tym swoim szkiełku?
    Pozdrawiam i idzie przepiękna Polska jesień .

Domyślnie

życzę zadowolenia i udanych fotek

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów