Szukaj
I też JESTEM ZA!!!!
Poszukaj na forum w tematach tam kilka razy wyrażałem opinie o zoomach.
Krótko to jest tak
Nikkor-uniwersalny-szybki-niezawodny-gabarytowo lżejszy i troszkę mniejszy od konkurencji.
Tamron typowo wycieczkowo-spacerowy. Wada tamronów dostrajanie ostrości i przez to częsta utrata szybkich ujęć
Sigma -problem z celowaniem,głośny i wolny.
-"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-
Ale czemu piszesz ze sigma glosna i wolna, jak ma HSM to już bardzo sprawnie sobie daje rade
D300/ S10-20 f4-5.6 / N50 f1,8D/ / S50-150 f2.8/ Samciag 8 f3.5/ N35 f2/SB-900/ LowerPro
O rety.
Jeszcze w zyciu nie zdazylo mi sie, zeby tyle osob na raz sie ze mna zgadzalo
Tak to jest. Autor chcial kupic stosunkwo tani i uniwersalny obiektyw, po przeczytaniu watku kupi nikkora 18-200VR po czym dojdzie do wniosku, ze jest zbyt ciemny i nie tak ostry jak Nikkor 200/2 VR i... wtedy sie zacznie.
Przygotuj argumenty dla zony, dlaczego nagle wyplaty staly sie mniejsze (argument kryzysu juz nie dziala!)
Pozdrowienia.
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
W odpowiedzi na powyższy cytat... żonie tłumaczyć się nie będę bo zwyczajnie jej nie posiadam, a w dodatku jestem kobietą
.
No i do tego, zgodnie z zasadą, że "kobieta zmienną jest" właśnie zakupiłam sigmę.
Wiem, wiem, światło itp., ale po głębszych analizach budżetu, doszłam do wniosku, że jednak będzie to Sigma.
Właśnie się zapoznajemy.
A na droższe szkło pewnie przyjdzie jeszcze czas.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady.![]()
I życzę zadowolenia z zakupu.
A i czy mamy szansę że podzielisz się z nami spostrzeżeniami o tym swoim szkiełku?
Pozdrawiam i idzie przepiękna Polska jesień .
życzę zadowolenia i udanych fotek
Skontaktuj się z nami